BK MLADA BOLESLAV
10. 2. 2015 | Vojtěch Drbohlav

Úvodní zápas skupiny juniorům nevyšel, prohráli s Brnem

OF1, úterý 10. 2. 2015
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. – První zápas ve skupině "C" o postup do play–off čekal mladoboleslavské s brněnskou Kometou. Po reprezentační přestávce jim však první duel nejspíše nevyšel podle představ. První polovina zápasu nebyla příliš pohledná a Kometa se dostala do vedení. V poslední třetině dokázali Bruslaři stáhnout ztrátu a dokonce se dostali i do vedení, jenže v samotném závěru vyrovnali sporným gólem bruslí hosté a následně zvýšili i na 3:2 z pohledu Brna. Další šanci na bodový zisk mají Boleslavští již ve čtvrtek, kdy se utkají v 17:30 v Chomutově s loňským mistrem.
Ml. Boleslav: Růžička – Mašek, Čermák, Štosek, Kurka, Hes, Bernad, Šťáva Červinský – Průšek, Kotala, Pätoprstý, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Sedmík, Sonnek, Motloch
Kometa Brno: Jekel – Cívka, Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Šnajnar – Pokorný, Dvořák, Denk, Biolek, Nohel, Dufek, Král, Boltva, Grünwald, Dymáček, Ondráček
Branky a nahrávky: 43. Brzák (Kurka, Volf), 52. Volf (Bernad, Kotala) – 15. Dufek (Boltvan, Dymáček), 58. Boltvan, 59. Pokorný (Dufek). Rozhodčí: Jílek - Bosák, Šmika. Vyloučení: 7:8, navíc trenér Žabka (MBL) 20 min. a hráčská lavice týmu MBL 25 min. (oba tresty za nesp. chování) . Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 1:0, 2:1, 2:3.

Komentář

Do utkání vstoupili lépe hráči Komety. První větší příležitost si připsal Jakub Boltvan, jenže v rozhodujícím momentě nedostal důležitou přihrávku, která by z jeho pozice nepochybně vyústila v úvodní branku. Obrovskou šanci měl na téže straně kluziště Hynek Grünwald, kterému se dostalo i hezké přihrávky. Bohužel pro jeho tým však nedokázal zakončit do odkryté klece Mladoboleslavských.

Ve vlastním oslabení se dokonce podařilo ujet na mladoboleslavskou branku Nohelovi, jenže jemu nedal šanci Jan Růžička. Boleslavští následně dostali příležitost hrát pět proti třem, jenže ani tuto početní výhodu nevyužili. Měli sice několik slibných příležitostí například v podání Sonnka, ten však netrefil odkrytou klec hostí. Pět sekund poté, co skončilo oslabení Brna, dokázali hosté vyhodit a zároveň si vytvořit závar v domácím brankovišti. Toho využil Jan Dufek, který se ze skrumáže prosadil a poslal svůj tým do vedení. V závěru první třetiny měli Bruslaři další přesilovku. I ta se jim ale nezdařila a nic na tom nezměnil ani pokus Jiřího Kurky z mezikruží.

Hned na začátku druhé periody zahrozil Pořízek u pravé tyče hostující branky. Nakonec mu ale žádný ze spoluhráčů nepřihrál. Na druhé straně mohl uspět Dufek s Biolkem, avšak opět se vyznamenal povedeným zákrokem Jan Růžička. Další slibnou příležitost si připsal Radek Pořízek, který byl v zápase hodně vidět, jenže gólu se nedočkal. V závěru periody měli šance stále domácí, ale i tak skončila celá třetina bezbrankově.

Vstup do posledního dějství vyšel lépe Bruslařskému klubu. Jiří Kurka poslal puk ke Stanislavu Brzákovi, který z blízkosti poslal kotouč mezi levou tyč a výstroj gólmana. Boleslavští byli stále při chuti. Snažil se uspět i Milan Průšek, který ale ani nadvakrát neuspěl. Na druhé straně pálil z blízkosti Kupčík, jenže ani on nebyl úspěšný. Proti mladoboleslavskému Ivanu Ďuračovi se navíc ukázal povedeným zákrokem Pavel Jekel, když vyrazil kotouč hlavou jako fotbalový brankář. Téměř osm sekund před koncem základní hrací doby se dostali do vedení Mladoboleslavští. Bernad se snažil propálit Jekela z dálky, ale neuspěl. V závaru se ale dostal puk k volnému Lukáši Volfovi, pro kterého nebyl problém uklidit jej až za záda brněnského brankáře.

Na druhé straně pálil Dufek, ale domácí dokázali včas odvrátit nebezpečí tím, že odvezli touš na druhou stranu. V přesilové hře Mladé Boleslavi zahrozil z velkého úhlu Ďurač, kterému chybělo jen málo, aby rozhodl duel. To stejné platilo i v případě Jiřího Kurky, který se netrefil z blízka. Při hře čtyři na čtyři se prosadila Kometa. Po závaru v brankovišti se trefil Jakub Boltvan, když dotlačil puk po zemi až do branky svou bruslí. Bruslařský klub hrál následně ve třech, jelikož hráčská lavice obdržela trest za nesportovní chování. V té se z povedené kličky prosadil Dominik Pokorný, jenž rozhodl o tom, že si tři body po překvapivém finiši odveze brněnská Kometa. Po skončení utkání byl ještě terčem nadávek hlavní rozhodčí zápasu Jan Jílek, na jehož odchod do kabiny si počkali diváci u dveří na trestnou lavici a následně mu sdělili jejich názor na řízení utkání.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Mrzí nás první třetina, ve které jsme si vytvořili spoustu gólových šancí, jež jsme bohužel neproměnili. Po vlastní chybě jsme následně inkasovali první branku. Druhá třetina z naší strany také nebyla úplně podle představ, i když šance byly na obou stranách. Do třetí třetiny jsme udělali nějaké změny v sestavě. Utkání bylo navíc stále otevřené, čehož jsme si byli vědomi. Vůlí a zlepšenou hrou se nám podařilo utkání otočit. Bohužel, v závěru soupeř možná trochu šťastně vyrovnal. My jsme se nechali vyloučit a z toho pramenil vítězný gól hostů. Tento zápas nás mrzí, ale chceme jej hodit za hlavu a jít dál. Ve čtvrtek nás čeká duel s Chomutovem, který má stále svou kvalitu, a my se tam pokusíme bodovat.

K výkonu rozhodčího bych se nechtěl čerstvě po utkání vyjadřovat.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Jsme velice rádi za tři body, protože víme, že domácí tým je hodně silný. Za našeho vedení 1:0 jsme se dopustili dvou velkých chyb, ze kterých jsme dvakrát inkasovali. Bojovností jsme však dokázali vrátit vedení na naši stranu. Myslím si, že v produktivitě jsme byli lepší než domácí, a že to rozhodlo o našem vítězství. Ohledně našeho vyrovnávacího gólu si myslím, že náš hráč ho nechtěl dosáhnout úmyslně. Nicméně, pokud padne gól vstřelený bruslí, tak platí. Podle mě to tedy bylo v pořádku. Emoce, které tento zápas přinesl, k hokeji patří, každý trenér je pod určitým tlakem.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.