BK MLADA BOLESLAV
28. 2. 2015 | Jitka Čechová

Junioři měli Chomutov na lopatě, nakonec berou dva body z nájezdů

OF7, sobota 28. 2. 2015
Ml. Boleslav - Chomutov MBL - CHM
M l. B o l. – Mladoboleslavští junioři v zápase sedmého kola skupiny C nastoupili proti Pirátům z Chomutova ve velkém stylu, v první třetině totiž šli do vedení 3:0. Že žádná zeď není dost vysoká se ale přesvědčili celkem záhy. Hosté totiž ještě v závěru úvodní dvacetiminutovky snížili a byť druhá část zůstala bezgólová, v té třetí se nakonec radovali z vyrovnání. Ztráta vedení naštěstí Bruslaře nevykolejila úplně a rozhodli alespoň v samostatných nájezdech. Postarali se o to brankář Jan Růžička, který vychytal všechny pokusy soupeře, a kapitán David Bernad, který se coby jediný prosadil.
Ml. Boleslav: Růžička – Mašek, Tůma, Štosek, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský – Průšek, Kotala, Pätoprstý, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Sedmík, Sonnek, Motloch
Chomutov: Lukeš – Meliško, Hierman, Dubeň, Szathamáry, Černý, Drobný – Procházka, Wágner, Šťovíček, Macháček, Jirušek, Veselý, Bednář, Janák, Kellerstein, Huňady, Macháček, Strunz, Chrpa
Branky a nahrávky: 2. Brzák (Motloch), 15. Pořízek (Mašek, Ďurač), 15. Pätoprstý (Motloch, Sedmík), rozh. náj. Bernad – 20. Strunz (Jirušek), 50. Szathmáry (Drobný), 55. Šťovíček (Dubeň, Veselý). Rozhodčí: Würtherle – Špringl, Špringl ml. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 40:41. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Komentář

První třetina patřila – až na poslední minutu – jednoznačně hokejistům Mladé Boleslavi. Ještě než se soupeř stačil pořádně rozkoukat, lovil ze sítě první puk. Už v prvních sekundách druhé minuty jej tam poslal Stanislav Brzák, který se bleskově zorientoval na brankovišti a kotouč zvedl pod horní tyčku. Svěřenci trenérů Křivohlávka a Žabky sice následně nedokázali využít dvou přesilových her, prakticky okamžitě po jejich vypršení ale přišly dva rychlé zářezy. Nejprve se jakýmsi povedeným „zpětným bekhendem“ prosadil u tyčky Radek Pořízek a o pouhých 46 sekund později se přidal ještě Denis Pätoprstý. Boleslavští hokejisté dali bohužel Chomutovu „čichnout“ v poslední minutě, kdy se o snížení postaral Martin Strunz.

Jaký efekt měla mít tato branka, to jsme ve druhé třetině nezjistili. Alespoň ne při pohledu na skóre, neboť se nezměnilo. Faktem ale je, že Piráti začali hrát Bruslařům podstatně méně příjemný hokej. Obraz na ledě se srovnal, šance se přelévaly z jedné strany na druhou a těch skutečně velkých viditelně ubylo. Navýšit vedení tak mohli asi jen Bernad, který trefil tyčku, a Kotala, který mířil do protipohybu brankáře, Lukeš se ale i vzdor tomuto faktu ještě stačil přemístit. Na druhé straně mohl kontrovat Chrpa, i jemu ale pro změnu boleslavský brankář vystavil stopku špičkou svého betonu.

Radikální změna přišla prakticky až v posledních deseti minutách základního hracího času. V obou případech v přesilových hrách Chomutova. Nejprve na rozdíl jediné branky snížil Šimon Szathmáry, kterému ke skórování pomohla tyčka – puk se totiž za Růžičkova záda odrazil od ní. O vyrovnání na 3:3 se pak postaral Martin Šťovíček, proti kterému domácí gólman jen marně sklapl betony.

Vyrovnané skóre přestálo zbývající minuty i prodloužení. A to vzdor skutečnosti, že Bruslaři hráli v nastaveném čase přesilovku, a že se tudíž na ledě pohybovali ve čtyřech proti třem. Lukeše potrápila hlavně dvojice Kotala – Volf, ani jeden ale s gólovým receptem nakonec nepřišel. Rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. V nich se coby poslední exekutor základních tří sérií prosadil David Bernad, čímž rozhodl o bonusovém bodu pro Mladou Boleslav.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: Každý zápas je těžký, zápasy předkola play-off nevyjímaje. Povedl se nám začátek utkání, což byl náš úmysl a byli jsme rádi, že jsme se dostali do tříbrankového vedení. Trochu nás mrzí ten gól na konci první třetiny, který ne že by ovlivnil utkání, protože druhá třetina skončila bezbrankově, ale soupeř se takříkajíc „chytil“. Ve třetí třetině se Chomutov tlačil do koncovky a snažil se s tím nepříznivým vývojem utkání něco udělat. Nakonec se soupeři podařilo po našich chybách srovnat. Jsme rádi za ten druhý bod. Stále jsme ale ve hře a máme to ve svých rukách.

Zdeněk Skořepa, Piráti Chomutov: Zápas měl z naší strany špatný začátek, prohrávali jsme rychle 3:0. Když jsme dali kontaktní gól v závěru první třetiny, tak nás to trochu zvedlo. Od druhé třetiny to ještě nebyl ten náš hokej, ale maličko jsme se lepšili. Ve třetí třetině jsme to stáhli na tři lajny a zvýšeným pohybem jsme dali dva góly a vyrovnali utkání. Samozřejmě jsme rádi za ten bod, ale ty nájezdy nás mrzí. Poslední dobou nám nejdou a je opravdu škoda, že si z utkání vezeme bod, protože mohly být dva.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.