BK MLADA BOLESLAV
2. 3. 2015 | Josef Zdobinský

Z Vítkovic jedou junioři bez bodu, a zůstávají tak na třetím místě

OF8, pondělí 2. 3. 2015
Vítkovice - Ml. Boleslav VIT - MBL
V í t k o v i c e – V rámci osmého kola skupiny C o play-off zavítali boleslavští junioři na led vedoucích Vítkovic. V souboji, který nabídl pohledný a bojovný hokej nakonec Bruslaři podlehli Vítkovicím 2:1. Jedinou boleslavskou branku zaznamenal Stanislav Brzák ve čtyřiapadesáté minutě.
Vítkovice: Svoboda – Adamík, Hawlík, Puzič, Weinhold, Bail, Rudl – Ballner, Rimmel, Gřeš, Illéš, Česlík, Kafka, Blahuta, Kuťák, Zdráhal, Beneš, Sysala, Jáchym, Gelnar
Ml. Boleslav: Růžička – Mašek, Tůma, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský – Němec, Kotala, Poljanyčka, Pätoprstý, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďuráč, Sedmík, Sonnek
Branky a nahrávky: 28. Hawlík (Zdráhal, Blahuta), 36. Zdráhal – 54. Brzák (Ďurač, Bernad). Rozhodčí: Mikula - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 156. Střely na branku: 44:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Komentář

Do první vážnější příležitosti se dostal ve třetí minutě boleslavský Poljanyčka, který se prosóloval až před branku domácích, ale na poslední chvíli mu navrátivší Puzič dokázal poodstrčit hokejku a kotouč tak mířil mimo domácí bránu. V téže minutě pak na druhé straně z protiútoku trefil Kafka tyč Růžičkovy brány.

I v dalších minutách se hrál pohledný a bojovný hokej, přičemž o něco blíže ke skórování byli přeci jen domácí. V jedenácté minutě totiž Vítkovice zahrávaly přesilovku, přičemž jedna ze střel, které domácí posílali na Růžičku, trefila tyč. Následnou Kuťákovu dorážku pak Růžička skvěle chytil do lapačky a nedovolil tak domácím skórovat. Když se ve třinácté minutě nedokázal prosadit proti Růžičkovi ani Gřeš, odcházela obě juniorská mužstva do kabin za nerozhodného bezbrankového stavu.

I ve druhé třetině byli nebezpečnější domácí junioři, za což byli i odměněni gólově. V pětadvacáté minutě se ještě Růžičkovi povedlo vykopnout Adamíkovu střelu, ale v osmadvacáté minutě už přeci jen kapituloval. Po vyloučení Poljanyčky se totiž dokázal prosadit nechytatelnou střelou Adam Hawlík a domácí se tak mohli radovat z první branky.

I když se Bruslaři snažili, góly dávaly ve druhé třetině jen Vítkovice. Ve třicáté šesté minutě totiž ujel hostujícím obráncům ve vlastním oslabení Patrik Zdráhal a střelou pod horní rozvlnil síť Růžičkovy brány podruhé. Jelikož už se nic zajímavého na ledě ve druhé části hry nestalo, šli domácí do třetí třetiny s dvougólovým vedením.

Do třetí třetiny vstoupili Bruslaři velmi aktivně a od jejího začátku se snažili se stavem utkání něco udělat. To se povedlo až ve čtyřiapadesáté minutě, kdy se dokázal po Ďuračově nahrávce prosadit Stanislav Brzák, jehož branka tak dala Středočechům další chuť do zápasu.

Bruslaři se snažili o vyrovnání jako lvi a při závěrečném power play tomu byli i velmi blízko. Padesát vteřin před zazněním sirény se ale Weinholdovi povedlo zabránit téměř jistému vyrovnání a poslal puk mimo dosah Boleslavi. Po dvou výhrách tak Bruslaři opět pocítili hořkost porážky.

Ohlasy trenérů

Roman Ryšánek (HC Vítkovice Steel): Kluci do utkání vstoupili zodpovědně, drželi si pozice a poctivě pracovali. Myslím si, že jsme byli lepším týmem, jak na kotouči, tak herně a vytvořili jsme si v první třetině více šancí. Zápas rozhodla druhá třetina, ve které se hodně bruslilo a kdy jsme vstřelili dvě branky. Třetí třetina byla, co se tempa hry týče, trochu pomalejší a opatrnější, ale bojovnější. Soupeř se brankou dostal do kontaktu, ale závěr utkání jsme si pohlídali.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že utkání nebude lehké. Doma jsme Vítkovice porazili rozdílem dvou branek a bylo jisté, že nám prohru budou chtít doma oplatit. A od začátku si za tím šli. Rozhodující dnes byla druhá třetina, kdy jsme inkasovali v oslabení a také v naší přesilovce. Třetí třetina byla hodně bojovná, přestože síly ubývaly. Podařilo se nám sice snížit z přesilovky, ale další šance jsme proměnit už nedokázali.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.