BK MLADA BOLESLAV
20. 3. 2015 | Vojtěch Drbohlav

Senzace! Junioři vyhráli na ledě Vítkovic a vedou sérii

SF1, pátek 20. 3. 2015
Vítkovice - Ml. Boleslav VIT - MBL
O s t r a v a – Juniory Bruslařského klubu čekal v pátek úvodní semifinálový duel na ledě Vítkovic. Úvod celého duelu v moravskoslezské metropoli jim ale nevyšel podle představ. Už ve čtvrté minutě prohrávali o dva góly. Následně se však výkon Bruslařů zlepšil a Boleslavští byli velmi houževnatým soupeřem. Ve druhé druhé třetině však žádná branka nepadla. Důležitá byla třetí perioda, ve které se na stranu Mladé Boleslavi postavilo štěstí. Vstřelili dvě branky zásluhou Sedmíka a Volfa. V prodloužení rozhodl Stanislav Brzák. Ze strany boleslavské střídačky následně vypukla obrovská radost. Stejně tak ze strany fanoušků, kterých přijela z města automobilů početná skupina. Vítkovičtí tedy museli skousnout hořkou pilulku a v neděli budou v Mladé Boleslavi odvracet konec sezony. Přijďte tedy Bruslaře podpořit ve velmi důležitém zápase, ve kterém mohou postoupit do finále play–off o titul Mistra České republiky. Hraje se v neděli od 12:30 ve ŠKOENERGO Aréně!
Vítkovice: Svoboda – Hawlík, Weinhold, Demel, Klok, Puzič, Charvát, Rudl, Štencel – Ballner, Rimmel, Illéš, Kafka, Blahuta, Kuťák, Ollender, Zdráhal, Sysala, Jáchym, Gelnar, Tomi
Ml. Boleslav: Růžička – Mašek, Tůma, Čermák, Kurka, Hes, Žalud, Bernad, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Pätoprstý, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Sedmík, Sonnek
Branky a nahrávky: 2. Gelnar (Zdráhal), 4. Rimmel (Hawlík) – 44. Sedmík (Borovec, Kurka), 45. Volf (Brzák), 63. Brzák (Bernad, Borovec). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 310. Střely na branku: 42:34. Průběh utkání: 2:0, 2:3p.

Komentář

Vstup do zápasu vyšel lépe Ostravským. Už ve druhé minutě dostal před Janem Růžičkou hodně prostoru Jakub Gelnar, který si počkal na protibohyb mladoboleslavského brankáře a poslal svůj celek do vedení. Vítkovicím to však stále nestačilo a své vedení navýšily. Hawlík vyslal do útoku Mikuláše Rimmela, který individuálně překonal Jana Růžičku. Boleslavští však nesložili zbraně. Podsedníček se mohl prosadit ze závaru před brankou, avšak Svoboda předvedl jistý zákrok.

Středočeši následně hráli ještě oslabení, jenže v tom se jim podařilo neinkasovat. I nadále se snažili být aktivní a ohrožovat vítkovického brankáře. Ve skrumáži několika hráčů se octl Milan Průšek. Několikrát se snažil poslat puk do domácí svatyně mezi Svobodovými betony, avšak domácí dokázali poslat kotouč včas do bezpečí. Dobrou šanci měl také domácí Rimmel, jenže proti němu vytáhl skvělý zákrok Jan Růžička. V závěru periody zahrozili znovu Bruslaři. Brzák zavezl puk do pásma a nahrál Podsedníčkovi, který v dobré příležitosti nedokázal překonat Svobodu.

První větší příležitost ve druhém dějství si připsal Milan Průšek, který mohl z blízka překonat Reného Svobodu, jenže ten byl opět ve střehu. Na opačné straně zjevil Kuťák, na kterého zívala zčásti odkrytá klec. Trestuhodně se však netrefil. Denis Pätoprsty byl dalším hostujícím hráčem, který ohrozil vítkovickou klec. Najel si až ke gólmanovi, kterého chtěl překonat nejspíše mezi betony, Svoboda je ale stačil včas sklapnout. Do obranného pásma domácích si nabruslili Boleslavští, avšak Brzák nedokázal snížit.

Klok mohl následně přidat dokonce třetí branku pro Ostravany. Bruslaře zachránil velmi hbitým zákrokem Jan Růžička. Do protiútoku se hnali Středočeši, jenže Sonnek netrefil v ideální pozici branku. Podsedníček byl faulován v pásmu vysokou holí a hráči z města automobilů měli možnost zahrát si přesilovou hru. Ta se jim ale vůbec nevydařila a Ostravští dokonce několikrát ohrozili Růžičkovu svatyni. Mladoboleslavští výrazně zahrozili až v pěti hráčích na ledové ploše. Kurka vyslal od modré na branku dělovku a tečovat mohl z blízkosti Němec, jenže ten se trestuhodně netrefil. V závěru periody byli opět jasně lepší domácí Slezané. Hawlík ani Tomi však na Jana Růžičku nevyzráli.

I poslední dějství zahájili Vítkovičtí ofenzivně, Kuťák jen o kousek přestřelil boleslaskou branku. Na druhou stranu kluziště se vydal Ivan Ďurač, jehož pokus od modré vykopl Svoboda svým betonem. Radek Pořízek mohl z mezikruží zavěsit pod břevno, jenže ani jemu nebylo přáno. Boleslavští ale přeci jen dokázali snížit. V mezikruží se napřáhl Vojtěch Sedmík a chladnokrevně zavěsil pod horní tyč ostravské branky. To však nebylo ze strany Mladé Boleslavi zdaleka vše. 64 sekund stačilo Bruslařům na to, aby vyrovnali. Ostravský brankář si nešťastně srazil kotouč do vlastní branky po střele Lukáše Volfa, jemuž byla vyrovnávací branka připsána.

Ostravané však vůbec nesložili zbraně. Již po několikáté zahrozil Filip Kuťák, jenže Růžička bleskurychle zasáhl svou lapačkou. Krušné chvilky pro boleslavského brankáře pokračovaly i nadále. Hawlík trefil z hranice mezikruží tyč! Následně střílel zpoza stínících hráčů Vítkovic Demel, na jehož pokus vytasil Jan Růžička svou lapačku. Brzák, který měl ve druhé třetině zdravotní problémy, se vydal do útočného pásma s cílem otočit průběh utkání. Trefil ale pouze Reného Svobodu v ostravské brance. Kotala byl dalším Bruslařem, jenž ohrozil domácí branku, natrefil její boční konstrukci. Vítkovičtí se dostali do přečíslení, střílejícího Gelnara si však boleslavští obránci ohlídali. Velkou šanci měl ostravský Ollender, k jeho smůle ale nedokázal propasovat puk mezi pravou tyč a gólmana. Boleslavští hráli v závěru periody sice přesilovou hru, ta se jim ale nepovedla. Navíc se dostal do úniku Zdráhal, jenž byl faulován, a tak jel trestné střílení. To neproměnil, jelikož přestřelil branku. Jelikož šedesát minut nerozhodlo, následovalo desetiminutové prodloužení.

Hned v jeho úvodu výrazně zahrozil Blahuta, na hostujícího strážce svatyně si ale nepřišel. Ani ne po třech minutách bylo rozhodnuto. Důležitý gól si připsal Stanislav Brzák, který se prosadil ze skrumáže před vítkovickou brankou. Bruslaři tedy - možná trochu překvapivě - v Ostravě urvali první zápas série.

Ohlasy trenérů

Roman Ryšánek (HC Vítkovice Steel): Těžko se mi hledají slova. V první třetině jsme si vytvořili dvoubrankové vedení a zápas jsme měli pod kontrolou. Soupeř se postupně dostával do utkání a v rychlém sledu nám ve třetí třetině vsítil dva slepené góly, které nás zabrzdily. Spadla na nás deka a z naší strany to pak byla křeč. Výhra byla o třetím gólu, který jsme bohužel nedali my.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Je to první krůček, který se nám podařil. Před zápasem jsme jasně řekli, že do Ostravy jedeme vyhrát. Mužstvo jsme na to připravovali od začátku. Za stavu 2:0 pro domácí jsme si řekli, že máme celý zápas před sebou, a že do toho půjdeme. Neměli jsme co ztratit. Trpělivostí, týmovostí a štěstím jsme ten zápas dokázali urvat. Dvěma góly ve třetí třetině jsme šli vítězství naproti. Trochu jsme si zkomplikovali situaci v závěru, kdy se jelo trestné střílení. To nám ale Honza Růžička bravurně vychytal. V prodloužení už jsme dokázali zápas otočit na naši stranu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.