BK MLADA BOLESLAV
25. 8. 2015 | Vojtěch Drbohlav

Ve vyrovnaném zápase s Libercem byli šťastnější boleslavští junioři

přát. 9, úterý 25. 8. 2015
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Pro juniory BK Mladá Boleslav se jednalo o poslední domácí přípravný zápas v sezoně – to je jen jedna z motivací pro výhru, protože jich bylo hned několik. Nejednalo se totiž o obyčejný zápas, ale o regionální derby s Libercem a také měli Bruslaři Bílým Tygrům co vracet, vždyť přesně před dvěma týdny dostali na jejich ledě pětigólovou nadílku. Utkání nabídlo velkou brankovou přestřelku, kterou nakonec zvládli lépe Mladoboleslavští, jejichž brankoviště dokonce od poloviny zápasu hájil Jan Růžička! Podrobnosti najdete v naší reportáži.
Ml. Boleslav: Kořínek (33. Růžička) – Tůma, Červinský, Žalud "C", Mlčoch, Mattis, Marček, Makovička – Veselý, Brzák "A", Vaníček, Motloch, Průšek "A", Pořízek, Rypar, Sedmík, Němec, Planý, Musliu, Vajsejtl
Liberec: Hosnedl (Vacek) – Klinger, Tržický "A", Mečíř, Turek, Divila, Artl, Velechovský, Gecko, Solenský, Král, Babec "C", Rubeš, Svoboda, Šír, Kačírek, Zachar, Chlum, Pokorný, Hylena
Branky a nahrávky: 3. Vajsejtl (Musliu), 22. Průšek (Motloch), 31. Žalud (Veselý, Rypar), 51. Pořízek (Průšek), 58. Žalud (Tůma, Němec), rozh. náj. Průšek – 1. Král (Solenský), 23. Šír, 26. Šír, 40. Kačírek (Zachar), 51. Solenský. Rozhodčí: Macháč – Prokop, Šádek. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 115. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 6:5sn.

Komentář

Liberečtí vstoupili do utkání přímo bleskově, nejspíše bylo znát, že to do města automobilů mají opravdu jen kousek a nemuseli trávit dlouhé hodiny v autobuse. Z mezikruží se prosadil střelou do horního levého rohu Kořínkovy branky Zdeněk Král. Bruslaři však po inkasovaném gólu jako by ožili. Už ve třetí minutě senzačně vyrovnal Pavel Vajsejtl, jenž sklepl do liberecké klece odražený kotouč. I nadále působili o něco aktivnějším dojmem mladoboleslavští junioři. Několikrát mohl uspět Jakub Planý, kterého však pokaždé vychytal Lukáš Hosnedl v hostující brance.

Jednu z velkých příležitostí si připsal asistent boleslavského kapitána Stanislav Brzák, který chtěl zavěsit puk mezi Hosnedlova záda a břevno, i když hostující gólman nevěděl, kde se kotouč nachází, jenže ten spadl ke smůle domácích mimo tři tyče. Následně se strhla také menší potyčka u hostující branky mezi Divilou a Pořízkem, vše se ale obešlo bez vyloučených hráčů. Liberečtí měli v závěru prvního dějství více ze hry. K dorážce si sjížděl Solenský, ale Bruslaři uklidili puk včas do bezpečí. Chvilku před závěrečnou sirénou si na Kořínka v boleslavské brance nepřišel ani David Pokorný.

Druhá třetina začala přesilovou hrou Mladé Boleslavi, která byla mimochodem první v celém zápase. V závěru početní výhody se Mladoboleslavští dočkali branky z hole Milana Průška, který poslal domácí do vedení, když se prosadil střelou z dorážky. Jenže Bílí Tygři záhy vyrovnali, když se poměrně lacino trefil Radek Šír, který poslal kotouč mezi levou tyčí a Kořínkem. Jednalo se o smolný gól pro domácí, ale šťastný pro hosty. Netrvalo to dlouho a Liberečtí se dostali dokonce do vedení. Boleslavští obránci poněkud zaspali a nechali ujet Radka Šíra, který vymíchal domácího brankáře, a vstřelil tak už svou druhou branku v zápase.

Následně měli hosté ještě jednu velkou příležitost – Gecko vybídl ke skórování Solenského, jenže tentokrát už si David Kořínek levou tyč ohlídal. Bruslařům se naskytla další možnost hrát přesilovou hru. Divilova vyloučení také bleskurychle využili. Třináct sekund stačilo domácím na to, aby v rohu vybojovali kotouč a následně z první na modré napřáhl Ondřej Žalud, jenž nedal Hosnedlovi šanci. O chvíli později se zjevil sám před bránou Liberce Jiří Veselý, který mohl boleslavské juniory poslat do vedení, jenže puk mu sjel smolně z hokejky. V závěru se hostům ještě naskytla možnost přesilové hry a tu také 13 sekund před sirénou využili. Úspěšným střelcem Bílých Tygrů byl Matyáš Kačírek.

Úvod třetího dějství byl ve znamení přesilových her a oslabení, zpočátku se však žádný z celků nemohl v početních výhodách prosadit a oba týmy měly spíše problémy vytvořit si tlak. V závěrečné desetiminutovce však přeci jen padla branka. Senzačně ji vstřelil boleslavský Radek Pořízek ve vlastním oslabení, když se dostal do úniku a v poklidu překonal hostujícího brankáře. Jenže za půl minuty přišla další chladnokrevná odpověď ze strany Bílých Tygrů. Z úniku se prosadil Samuel Solenský. Další slibnou šanci měl ještě Milan Průšek, jenže puk mu nesedl úplně ideálně. Z mezikruží se snažil vstřelit branku i Pavel Vajsejtl, jenže z mezikruží se nakonec podruhé v zápase netrefil. Liberečtí v závěru faulovali, což byla jedinečná příležitost pro domácí. Ti ji také naplno využili! Na modré se napřáhl Ondřej Žalud, jenž vymetl pavučiny v liberecké kleci, za šest sekund tedy bylo po přesilovce. Nic dalšího už třetí perioda nenabídla, a tak utkání rozhodovaly samostatné nájezdy.

V nájezdech se postupně trefili Pořízek, Planý, Šír a Průšek – to znamená jedno jediné, vyhráli Boleslavští, kteří byli v druhé polovině zápasu posíleni o reprezentačního brankáře Jana Růžičku, pro kterého to byl nejspíše poslední start za boleslavskou juniorku, jelikož už v pátek odcestuje do Ameriky, kde bude hájit brankoviště klubu z města Des Moines v rámci USHL.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Jednalo se o poslední přípravný zápas se soupeřem, se kterým příští týden zahájíme sezonu. Vzájemně jsme se oťukávali a zjišťovali, jak na tom jsme. Utkání mělo dobrou kvalitu, bylo vyrovnané a padlo hodně gólů. V nájezdech jsme byli o něco šťastnější, ale na druhou stranu jsme proměnili všechny tři, což hodnotím velmi pozitivně. Brankář Groh odjel na akci s reprezentačním výběrem, a tak jsme do zápasu jako jedničku nasadili Davida Kořínka, který by měl v sezoně plnit roli dvojky. Jako druhého gólmana jsme vzali Honzu Růžičku, kterého jsme chtěli do branky v průběhu zápasu pustit, vzhledem k vývoji utkání jsme se k tomuto kroku ale rozhodli už v jeho polovině.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.