BK MLADA BOLESLAV
12. 9. 2015 | Dominik Špringer

Junioři si připsali první body po výhře nad Budějovicemi

4., sobota 12. 9. 2015
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. – Po špatných výkonech v Liberci a Pardubicích se boleslavští junioři poprvé představili před zraky svých fanoušků ve ŠKOENERGO aréně a premiéra to byla parádní! Již ve 3. minutě domácí hala poprvé oslavovala, když se trefil Rypar. Ještě veseleji bylo před koncem úvodní třetiny, v 19. minutě totiž zvýšil náskok Pätoprstý a o pár sekund později ještě slavil Brzák. Ve druhé třetině zvýšil náskok v přesilové hře Motloch a bylo prakticky jasné, že všechny body zůstanou doma. Závěrečná třetina byla na branky opět bohatá, nejprve navýšil vedení juniorů ve 42. minutě Sedmík. Následně sice při přesilové hře snížil Guman, ale ve stejné výhodě v 54. minutě navýšil opět náskok Pořízek. O minutu později ještě korigoval Šulek, ale to již bylo ze strany Motoru vše.
Ml. Boleslav: Groh – Mattis, Štosek, Tůma, Žalud, Marček, Červinský – Průšek "A", Brzák "A", Pätoprstý, Rypar, Borovec "C", Ďurač, Pořízek, Planý, Veselý, Němec, Sedmík, Motloch
Č. Budějovice: Kváča – Farka, Šanda, Žáček, Michal, Benda, Radoš – Fencl, Doktor, Šuhaj, Sloboda, Točík "A", Šulek, Prokeš, Guman, Bárta, Pixa, Panáček "C", Bárta
Branky a nahrávky: 3. Rypar (Tůma, Veselý), 19. Pätoprstý (Ďurač), 20. Brzák (Borovec), 34. Motloch (Pořízek), 42. Sedmík (Ďurač, Pätoprstý), 55. Pořízek (Tůma) – 52. Guman (Šulek, Prokeš), 56. Šulek (Guman, Prokeš). Rozhodčí: Souček – Svoboda, Jecelín. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 33:32. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2 .

Komentář

Začátek zápasu ovládli domácí hokejisté. Hned z první vážnější akce totiž ve 3. minutě zvedl ruce nad hlavu Patrik Rypar, který šikovně tečoval tvrdou střelu Dominika Tůmy od modré čáry. Následně však přebral iniciativu hru hostující Motor, který hlavně ve druhé části úvodní třetiny zatlačil boleslavské juniory do svého obraného pásma, ale se všemi pokusy si buď poradila pozorná obrana nebo dobře chytající Dominik Groh.

Když se nedařilo Motoru, udeřili domácí borci, kteří svým soupeřům připravili lekci z produktivity. Ve hře 4 na 4 zabojoval Ivan Ďurač, který naservíroval kotouč zcela volnému Denisu Pätoprstému, jenž v čase 18:49 poslal Boleslav do dvou brankového vedení. Ještě veseleji bylo na zimním stadionu o 30 sekund později. To totiž Stanislav Brzák využil chyb v obraně hostí a skvělé přihrávky Zděnka Borovce, a vstřelil tak do odkryté klece třetí branku svého celku.

Druhá část zápasu byla oproti té původní klidnější, alespoň co se branek týče. Hned v prvních minutách Motor na domácí hráče vlétl a vytvořil si dobré šanci na korigování stavu. Tu největší zahodil ve 25. minutě Jan Bárta, který upaloval sám na Groha, který si však s jeho pokusem poradil. Opět se pak následně potvrdilo staré známé přísloví nedáš, dostaneš. Ve 34. minutě totiž využil přesilovou hru Lukáš Motloch, který do prázdné branky dorazil střelu Radka Pořízka. Zbylé minuty druhé třetiny již pouze ovlivnilo několik vyloučení na obou stranách.

Stejně jako v předchozí části hry, tak i na začátku třetí třetiny zkoušel Motor na své soupeře nastoupit, ale tato aktivita vzala za své již ve 42. minutě, to totiž nabídku od Ivana Ďurače využil Vojtěch Sedmík, který následně propálil vše, co mu stálo v cestě. Snížení přišlo v 52. minutě, další sérii zbytečných vyloučení trestal Tomáš Gumen, který v přesilovce 5 na 3 využil kombinaci s Ondřejem Šulkem a Radkem Prokešem. Radost ze vstřelené branky však hostujícím hráčům nevydržela příliš dlouho. Přesilovou hru tentokrát hrál domácí výběr, když v 54. minutě našel Dominik Tůma před brankou zcela volného Davida Pořízka, který si pohrál s gólmanem a poslal kotouč pod břevno. V 55. minutě ještě alespoň kosmeticky upravil výsledek hostující Ondřej Šulek.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Výsledky Budějovic zatím byly dost odlišné, do utkání jsme šli samozřejmě s tím, že chceme vyhrát. Nebyl to asi příliš krásný zápas, ale důležité bylo to, že jsme dali góly. Šli jsme do toho s velkým nasazením a štěstí se přiklonilo na naši stranu. Je to pro nás velmi cenné vítězství.

Martin Štrba (HC Motor České Budějovice): Utkání se z naší strany těžko hodnotí, jelikož jsme domácím nahráli na šest branek. Boleslav nebyla lepším týmem, jen byla produktivnější, potrestala naše chyby a díky tomu po zásluze vyhrála.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.