BK MLADA BOLESLAV
24. 9. 2015 | Lukáš Foff, Vojtěch Drbohlav, Lukáš Foff

Junioři venku opět prohráli, tentokrát nestačili na nováčka z Hradce

7., čtvrtek 24. 9. 2015
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
H r a d e c K r á l o v é – Další výhra pro královéhradecký Mountfield se zrodila ve čtvrtek večer na východě Čech. Extraligový nováček, jenž si prozatím v nové soutěži počíná velmi slušně, porazil i vicemistra z Mladé Boleslavi, který se zatím v úvodu sezóny hledá. Na venkovních kluzištích nedokázali Boleslavští urvat zatím ani bod. V extraligové tabulce se navíc loňský finalista krčí až na šestnácté, tedy předposlední příčce soutěže. Utkání s Hradcem měli boleslavští junioři sice slibně rozehrané, když se prosadil v páté minutě Sedmík a mazácky dokázal využít trestné střílení Ďurač, jenže domácím se dařilo především v ofenzívě a dokázali Bruslaře přestřílet. Další utkání čeká Středočechy už v sobotu, kdy na domácím ledě vyzvou ve 12:30 čtvrté Pardubice.
Hr. Králové: F. Veselý (14. sam. náj. Bechný) – Lier, Košař, Havránek, Hronek, Suda, Junek – Hnik, Drašnar, Gančarčík, Hofman, Chalupa, Miškář, Orság, Pavlík, Pilař (C), Šeda, Zahradník, Krátoška
Ml. Boleslav: Groh – Mlčoch, Mattis, Štosek, Tůma, Žalud, Marček, Červinský, Průšek, Pätoprstý, Rypar, Vaníček, Ďurač, Pořízek, Planý, J. Veselý, Němec, Sedmík, Motloch
Branky a nahrávky: 14. Chalupa (Havránek), 24. Krátoška (Košař, Miškář), 37. Hronek (Gančarčík), 51. Miškář (Junek, Drašnar) – 5. Sedmík (Durač), 14. Ďurač (TS), 47. Pätoprstý (Červinský, Němec). Rozhodčí: T. Veselý – Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 212. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Komentář

Hradečtí hokejisté vstoupili do první třetiny velice slušně a kapitán Radek Pilař vyzkoušel, jestli je Dominik Groh plně koncentrován na utkání. Ten v této zkoušce obstál a dal domácím hokejistům jasně najevo, že na jeho překonání budou muset vynaložit velké úsilí. V hradeckém kádru nastoupili i Radovan Pavlík a Filip Hronek, kteří mají zkušenosti se seniorskou extraligou, a právě na prvního jmenovaného byl spáchán ostrý faul kolenem. Místo potrestání ze strany Lvů však přišel únik dvou Mladoboleslavských v oslabení a Vojtěch Sedmík bekhendem zavěsil – 0:1.

Důrazné obraně Bruslařů se dařilo držet hradecké útočníky u mantinelů a nenechávala jim prostor pro plnohodnotnou kombinaci. V čase 13:35 se přece jen podařilo dostat puk za záda Groha. Havránek od mantinelu nahodil kotouč a David Chalupa jej holení ztečoval mimo dosah boleslavského gólmana – 1:1. Jenže to ještě nebylo vše. O dvacet vteřin později Pilař fauloval unikajícího Ďurače, ten dostal možnost trestného střílení a nenechal se rozhodit ani tím, že Veselého v bráně vystřídal Bechný. Puk procedil mezi nohama hradeckého brankáře – 1:2.

Hradec byl aktivnější a zaslouženě otočil

Druhá třetina patřila jasně domácím hokejistům, kteří si hned na začátku vybojovali přesilovou hru, kterou dokázali proměnit. David Košař tvrdě vypálil po ledě a nejblíže k dorážce byl Aleš Krátoška, který uklidil puk pod horní tyč – 2:2. Nabuzení Východočeši mohli přidat další branku, ale puk, který se odrazil od ramene Groha, skončil pouze na tyči. Na druhé straně se vyznamenal také Veselý skvělým zákrokem betonem.

Hradec nadále „bušil“ do svého soupeře, a co bylo důležité, dokázal se vyvarovat individuálních chyb. Dalších několik šancí Hradeckých zůstalo nevyužitých. Za zmínku určitě stojí šance Radovana Pavlíka, na kterého zívala prázdná brána, ale puk se mu svezl z čepele, anebo tutovka Miškaře, který se ocitl úplně sám před hostujícím brankářem, ale napálil puk pouze do jeho výstroje. Gólu se tak hradecký tým dočkal až ve 38. minutě, kdy Filip Hronek vystřelil od modré čáry a puk zastavila až síť za Grohem – 3:2.

Třetina téměř bez šancí, ale přesto padly dva góly

Svěřenci Aleše Krátošky nastupovali do poslední třetiny s jasným úkolem – neinkasovat a případně přidat pojišťovací branku. Jejich plány však záhy zhatil Denis Pätoprstý, který sice přišel ke gólu trošku jako slepý k houslím, ale i to se počítá. Sražená rána, na kterou reagoval i brankář Veselý, boleslavskému hráči přistála přímo na hokejce a ten již neměl problém poslat puk do odkryté klece – 3:3.

Hradečtí fanoušci však dostali ještě jeden důvod k tomu, aby vstali ze sedadel. Patrik Miškář zachytil slabý výhoz hostujícího obránce, udělal dva rychlé kroky a z mezikruží vystřelil na lapačku Dominika Groha, který nedokázal puk lapit – 4:3. Hrdinou posledních okamžiků se stal František Veselý, který dvě minuty před koncem utkání vypíchl kotouč při samostatném úniku vedeném na jeho bránu a i díky němu se domácí mohli radovat ze zisku třech bodů.

Ohlasy trenérů

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Jsou to pro nás důležité body, soupeř byl hodně kvalitní. Ale ty naše první třetiny… Pokaždé vstupujeme do utkání, uděláme spoustu hrubých chyb a soupeř to vždycky dokáže proměnit. Každý zápas si říkám, že nebudu řvát, ale ještě nikdy se nestalo, abych vydržel. Po první třetině jsme museli trochu zvýšit hlas, ale řekl bych, že potom už jsme byli hodně aktivní a proměnili jsme i přesilovku. Nakonec si myslím, že jsme si zasloužili vyhrát. Konec jsme sehráli hodně dobře a zkušeně, udrželi jsme puk v pásmu Boleslavi za bránou a vůbec jsme ji nepustili do power-play.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav):
Chtěli jsme navázat na předchozí domácí utkání s Libercem, které se nám povedlo. Ale to dnešní nás vrátilo zpátky. Výsledek je pro nás možná i lichotivý, soupeř byl minimálně dvě třetiny agresivnější a vítězství šel víc naproti. Shodou okolností jsme tady mohli bodovat, ale bohužel jsme urazili štěstí a soupeř vyhrál zaslouženě. Věděli jsme, že má kvalitu, navíc nám chyběli někteří zkušení hráči. Takže jsme si chtěli pohlídat, aby nás nepřečísloval. Ale ani to se nám v určitých momentech nedařilo a hlavně v obranném pásmu jsme si komplikovali život a soupeři jsme asi dva góly darovali naší neschopností v rozehrávce.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.