BK MLADA BOLESLAV
30. 10. 2015 | Michal Sedláček, Vojtěch Drbohlav, Michal Sedláček

Junioři prohráli s posledním Zlínem až po nájezdech

17., pátek 30. 10. 2015
Zlín - Ml. Boleslav ZLN - MBL
Z l í n – Boleslavští junioři se v pátek večer představili na ledě posledního Zlína. Z utkání se nakonec stala velká přestřelka. Bruslaři dokonce vystřídali krátce před polovinou zápasu, když Groha nahradil po čtyřech inkasovaných gólech Kořínek. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, které ovládli těsně zlínští Ševci. Další zápas čeká boleslavské juniory už v sobotu 31.10., kdy jejich moravská štace pokračuje od 12:00 v Olomouci.
Zlín: Haloda – Sirota, Váňa, Stuchlík, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, MIko, Dalajka, Lainka, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Hladiš, Hořanský
Ml. Boleslav: Groh (29. Kořínek) – Mašek, Mattis, Štosek, Uřidil, Tůma, Žalud, Červinský – Průšek, Prokop, Musliu, Brzák, Pätoprstý, Borovec, Ďurač, Pořízek, Planý, Sedmík, Motloch
Branky a nahrávky: 11. Váňa (Stiksa, Lainka), 24. Karafiát (Gago, Stuchlík), 27. Dalajka (Hlaváč), 29. Karafiát (Miko), 50. Stuchlík (Gazda, Karafiát), rozh. náj. Hladiš – 13. Brzák (Ďurač), 15. Pätoprstý (Uřidil, Borovec), 28. Borovec, 32. Pořízek (Musliu, Brzák), 47. Pořízek (Pätoprstý). Rozhodčí: Fiedler – Hanzlík, Wesley. Vyloučení: 7:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 38:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4.3, 4:4, 4:5, 5:5, 6:5sn.

Komentář

Skóre zápasu otevřeli ševci v 11. minutě. A byl to obránce Vladimír Váňa. Na modré zachytil puk od Stiksy, našlápl si to směrem k brance a když se dostal na kruh, přesnou střelou nad rameno Groha poslal domácí do vedení. Zlín si ale vedení užil jen dvě a půl minuty. Pak se povedlo Mladé Boleslavi vyrovnat. Stanislav Brzák obral na modré o kotouč zlínského hráče a v té chvíli mu už nic nestálo v cestě a řítil se sám na branku. Střelou mezi nohu a vyrážečku pak zavěsil kotouč do sítě. A za chvíli bylo pro domácí ještě hůř. Borovec obehrál v rohu zlínského beka a poté předložil přesný pas před bránu na Denise Pätoprstého, který si pohrál s Halodou a přidal druhou branku svého týmu. Tím první třetina skončila

Začátek druhé načali berani opět brankou. A to když se usadili v útočné třetině, kde Jiří Karafiát dostal puk na kruh, odkud dlouho neváhal, vystřelil a poslal kotouč do horního růžku boleslavské branky. O chvíli později pak bylo skóre opět příznivé pro zlínské borce. Hlaváč při přesilovce obkroužil branku a poté předložil puk na volného Patrika Dalajku, který kotouč pohotově uklidil do sítě. Jenže hostům se podařilo vyrovnat hned o minuty později. Zdeněk Borovec se zmocnil puku, pláchl zlínské obraně a povedenou kličkou do forhendu překonal brankáře Halodu.

Gólové hody však nebraly konce. Následně si ševci vzali vedení zpět. Jiří Karafiát totiž zužitkoval přihrávku Mika za obranu Boleslavi a i přesto, že byl podražen, tak v pádu ještě zvládl vystřelit a protlačit kotouč za záda gólmana. Ale opět stačily jen dvě minuty a radovala se Boleslav. Musliu byl sám na kruhu, odkud předal puk na druhou stranu, kde k němu měl nejblíž Radek Pořízek a ten překonal přesouvajícího se Halodu. Tím gólově bohatá druhá třetina skončila.

Branky ale padaly v té třetí. Tentokrát ji načala Mladá Boleslav. Radek Pořízek se krásně protáhl od mantinelu až k brance a poté ač byl faulován, tak zakončil ke vzdálenější tyči a Boleslav vedla. Na vítězství to ale nestačilo. Zlín dostal výhodu přesilovky 5 na 3 a taková nabídka se neodmítá. Michal Stuchlík ránou od modré poslal utkání do prodloužení. Tam se ani jeden z týmů neprosadil a tak musela rozhodnout dovednostní soutěž. V nájezdech bod navíc pro Zlín zajistil Dominik Hladiš, když střelou mezi nohy překonal brankáře Kořínka.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Jsme rádi za tu bodovou sérii, kterou jsme teď ještě prodloužili. Dnes jsme bohužel nebyli tak koncentrovaní, jak by jsme chtěli. Nabídli jsme soupeři tři góly po hrubých individuálních chybách a tam nás to stálo bod navíc. Ale i přesto bych chtěl hráčům poděkovat za výkony v posledních čtyřech zápasech.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Gólů padlo opravdu hodně. Na jednu stranu jsme rádi, že jsme pět gólů dali, což je hodně, ale byl to oboustranně útočný hokej. Měli jsme ke třem bodům docela blízko. Dostali jsme v závěru i šanci v podobě přesilovky, ale bohužel jsem to nevyužili a stejně tak i v prodloužení. Pak přišly nájezdy a v těch se nám letos moc nedaří. Přáli jsme si to zlomit, ale i to štěstí se dnes možná obrátilo proti nám. Bohužel vezeme jenom bod, ale určitě nejsme zklamaní. Další utkání nás čeká zítra. Bodujeme už pátý zápas po sobě, i když třeba jen za bod, ale je to pořád bod z venku a zítra se pokusíme tu sérii prodloužit.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.