BK MLADA BOLESLAV
20. 11. 2015 | Pavel Pelčák, Vojtěch Drbohlav, Pavel Pelčák

Junioři bodovali podeváté v řadě! V Karlových Varech prohráli po prodloužení

21., pátek 20. 11. 2015
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K a r l o v y V a r y – V pátek večer se boleslavští junioři představili ve věhlasném západočeském lázeňském městě, kde se postavili celku, který ještě v loňské sezóně působil v ruské MHL. První třetina nabídla vyrovnané skóre 1:1, jenže na začátku té druhé vstřelil karlovarský Zikmund hned dva góly a Bruslaři rázem prohrávali právě o dvě branky. Do konce zápasu ale zvládli Bruslaři ještě vyrovnat. Svůj druhý zásah v utkání si připsal Ďurač a z velkého tlaku se prosadili opět Středočeši, když vyrovnal v 59. minutě Pätoprstý. Jenže v prodloužení si vzali vedení na svou stranu zpět Karlovarští, kteří získali bonusový bod. Západočeské "tour" boleslavských juniorů pokračuje už v sobotu 21. listopadu, kdy se Bruslaři představí od 13:30 v rámci reprízy loňského čtvrtfinále play–off na plzeňském ledě.
K. Vary: Frček – Dudek, Rulík "C", Vodička, Michálek, Pajk, Beer – Nguyen, Zikmund, Vrána, Hauzr, Janata, Svoboda, Čejka, Babka, Davídek, Procházka, Tamáš
Ml. Boleslav: Groh – Štosek, Žalud, Tůma, Červinský, Mašek, Hes, Marček – Motloch, Průšek "C", Ďurač, Pätoprstý, Sedmík, Borovec, Planý, Brzák, Pořízek, Veselý, Prokop
Branky a nahrávky: 3. Tamáš (Dudek, Vrána), 23. Zikmund (Vrána), 25. Zikmund (Vrána), 62. Zikmund (Vrána) – 11. Ďurač (Žalud), 43. Ďurač (Mašek, Pořízek), 59. Pätoprstý (Žalud). Rozhodčí: Grech – Havelec, Kokrment. Vyloučení: 8:9, navíc Tůma (MBL) 10 min. OT (nesp. chování). Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 172. Střely na branku: 31:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3pp.

Komentář

Hned ze začátku první třetiny se hosté pustili do velmi rychlé hry a předváděli lepší hokej než domácí, kteří vypadali zaskočeně. Vše se změnilo, když se ke konci třetí minuty ke střele dostal Jakub Dudek a jeho střelu dokázal tečovat Tibor Tamáš. Po inkasování gólu hosté začali přitvrzovat, a to se odrazilo na počtu vyloučení. Nejdříve byl vyloučen Matěj Hes a následoval Ivan Ďurač. Pro bruslaře z Mladé Boleslavi to ale bylo povzbuzení ke hře a v 11. minutě po kombinaci Ondřeje Žaluda a Ivana Ďurače dokázali srovnat skóre. V druhé polovině první třetiny byla hra velmi roztříštěná a hráči obou týmu nevěděli, jak soupeře překonat. Během šesti minut byli na obou stranách vždy dva hráči posláni na trestné lavice. Poslední tři minuty třetiny pouze oba týmy dohrávaly v klidném tempu.

Po začátku druhé třetiny se puku ujali domácí s velkou vervou a první sprchou pro hosty bylo vstřelení gólu Ladislavem Zikmundem, který společně s Jakubem Dudkem ujel před koncem vlastního oslabení. Neuplynuly ani tři minuty a znovu Ladislav Zikmund ve spolupráci s Jakubem Vránou dokázal vstřelit třetí gól Energie. Oba góly padly v rozmezí 147 vteřin a pro tým Mladé Boleslavi to byla studená sprcha po kvalitně odehrané druhé půlce první třetiny. Karlovy Vary však polevily ve své hře a následovalo vyloučení Patrika Michálka a Michaela Čejky. Hosté si vyžádali oddechový čas, aby zklidnili svojí hru a mohli konkurovat lepšímu celku ve druhé třetině. Hostům se začalo po oddechovém čase více dařit a začínali si věřit ve středním pásmu a před brankářem Frčkem, který v utkání kryl nemálo střel. Aktivita Mladé Boleslavi prudce stoupala. Důležitý moment přišel ve 37. minutě, když přišlo další vyloučení na straně hostů a o minutu později další. Domácí Karlovy Vary však nezvládly vstřelit gól při přesilovce 5 na 3.

Třetí třetina začala velmi divoce a hosté do ní vstoupili lépe. Projevilo se to ve 43. minutě, kdy Ivan Ďurač dokázal vstřelit svůj druhý gól zápasu. Kvalitní výkon hostů pokračoval a domácí zachraňoval pouze Jakub Frček, který znovu vytáhl nespočet těžkých střel do bezpečí. Úleva pro domácí tým mohla přijít ve 48. minutě, kdy byli hosté vyloučeni dvakrát ve sledu 8 vteřin a Energii čekala dlouhá přesilová hra pět na tři. Domácím se však nepodařilo ani vystřelit. Mladá Boleslav předváděla skvělý výkon při oslabení a nepouštěla domácí k puku. Posledních deset minut třetí třetiny vypadalo, jako kdyby hráčům ubývaly síly a tempo postupně polevovalo. Mladá Boleslav přesto stále aktivně napadala a za svou vytrvalou snahu se také dočkala odměny. Naprosto zaslouženě se podařilo hostům srovnat skóre 69 vteřin před koncem základní hrací doby, kdy se prosadil Denis Pätoprstý. Utkání tak šlo do prodloužení.

Hned v jeho úvodu byl na trestnou lavici poslán Ivan Ďurač za vysokou hůl. Karlovy Vary při přesilové hře kontrolovaly puk a v 62. minutě zápasu se Ladislavovi Zikmundovi podařilo rozhodnout zápas a zároveň zakončit svůj hattrick.

Ohlasy trenérů

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary): My jsme dnes nepředvedli dobrý výkon ve třetí třetině. Když jsme ztratili náskok 3:1, tak jsme dostali spoustu přesilových her, které jsme nevyužili a nakonec můžeme být rádi, že jsme využili tu poslední čtyři na tři. Naše vítězství bylo velmi ubojované a upracované kvalitním výkonem celého týmu.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Znovu se bohužel opakoval scénář našich posledních několika zápasů. Necháme soupeře odskočit a potom v závěru se dotahujeme, zvládneme i srovnat, ale stále nedovedeme dovést zápas do zdárného vítězného konce. Kluky musíme za poslední třetinu pochválit, hráli velmi dobře. Rozhodla druhá třetina, kdy jsme nechali soupeře odskočit na dva góly. Bylo to po chybách, často jsme nechávali domácí jet do situace dva na jednoho… Za tu poslední třetinu ale kluci zaslouží velký dík.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.