BK MLADA BOLESLAV
28. 11. 2015 | Vojtěch Drbohlav

Junioři prohráli s Kladnem inkasovaným gólem z ofsajdu v samotném závěru

24., sobota 28. 11. 2015
Ml. Boleslav - Kladno MBL - KLA
M l. B o l. – V tradiční čas, tedy v sobotu krátce po obědě, nastoupili boleslavští junioři k dalšímu domácímu utkání, ve kterém se postavili Kladnu, které za sebou mělo tři domácí výhry v řadě. Jenže Boleslavští zase dlouho šňůru dvanácti duelů v řadě, v nichž pokaždé bodovali. Tu však přerušili. Kladno si vypracovalo vedení, jenže Bruslaři dokázali utkání ve druhé třetině otočit. Ta třetí jim už ale tolik nevyšla a navíc ještě inkasovali gól na 4:5, který padl po neodpískaném ofsajdu, což dokazují záznamy pořízené klubem. I přes tuto křivdu berou ale tři body kladenští junioři.
Ml. Boleslav: Kořínek (21. Krofta) – Mašek, Mattis, Hes, Tůma, Žalud, Marček, Červinský – Průšek (C), Prokop, Brzák, Pätoprstý, Rypar, Borovec (A), Ďurač, Pořízek, Planý, Sedmík (A), Motloch
Kladno: Ptáček – Havelka, Chládek, Bunda (C), Matula (A) – Zelingr, Piovarči, Křepelka (A), Patyk, Bláha, Čermák, Borkovec, Hajný, Havlůj, Keszi, Kaprál, Miura, Kružík
Branky a nahrávky: 9. Ďurač (Pätoprstý), 25. Pořízek (Brzák, Borovec), 33. Sedmík (Planý), 33. Rypar (Prokop, Ďurač) – 4. Kružík (Havlůj), 16. Hajný (Havelka), 20. Kružík (Miura, Havlůj), 52. Miura (Kružík), 60. Miura (Kružík, Bunda). Rozhodčí: Horinek – R. Špringl, Pechánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, .

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji domácí Bruslaři, kteří si připsali několik povedených šancí. Lukáše Motlocha si kladenská obrana neobsadila a umožnila mu, aby z mezikruží prověřil Ptáčkovu pozornost. Brankář Rytířů ale kotouč vykopl. Kladenští naopak téměř z první útočné šance vstřelili gól. Daniel Kružík si najel mezi kruhy, odkud poslal puk mezi Kořínkovy betony. Boleslavští se ale snažili nepříznivé skóre změnit. Příležitost k tomu měl například Ivan Ďurač, jenže ani jedna gólová šance mu nevyšla.

O několik minut později se už ale hráč s číslem 17 na svém dresu mohl se svými spoluhráči radovat. Ivan Ďurač se totiž dostal do úniku a svůj samostatný nájezd zakončil opravdu bravurně. Gólmana zkušeně vymíchal a zakončil ke vzdálenější tyči. Boleslavští mohli jít dokonce do vedení po skvělém střídání kapitána Průška, jenž si najel až k Ptáčkovi, kde zakličkoval a chtěl ho překonat obdobně jako Ďurač. Byl však stíhán několika kladenskými obránci, a tak k tomu neměl dostatek prostoru. Po zbytek prvního dějství dávali góly už jen Rytíři. Jakub Hajný si najel před Davida Kořínka a opět zakončil mezi betony. 25 sekund před koncem třetiny si hosté vytvořili pohlednou kombinaci a po přesném pasu od Miuriho se prosadil Daniel Kružík.

Boleslavští nastoupili do druhého dějství s brankářem staršího dorostu Michalem Kroftou, což se ukázalo jako povedený tah. Ve 25. minutě ujeli v signalizované výhodě Brzák a Pořízek, přičemž první jmenovaný poslal kotouč právě na hůl Radka Pořízka, který zkušeně kladenského gólmana překonal. Bruslaři byli i nadále při chuti. Nejdříve vybídl Ďurač ke skórování kapitána Průška, jenže ten nedotáhl svou kličku ke skórování.

Jako zlomová se ukázala být 33. minuta, ve které domácí udeřili hned dvakrát. Vojtěch Sedmík si najel před brankáře a z blízkosti kotouč zvedl a zavěsil ho mezi tři tyče. Další přesný zásah ze strany Bruslařského klubu na sebe nenechal dlouho čekat. V pravém kruhu vystřelil Patrik Rypar, jenž poslal puk nad vyrážečku, a prosadil se tak podruhé v této sezóně. Jenže Kladenští hráli stále dobře. Bláha střílel z bezprostřední blízkosti a Krofta kotouč pouze vyrazil. Z následné dorážky se ale neradoval ani Kružík. V závěru dějství měli pro změnu velký tlak opět domácí. Navýšit jejich vedení mohl Zdeněk Borovec, jenž ale zadovkou puk mezi Ptáčkovými betony nepropasoval.

I do rozhodující třetí třetiny nastoupili o něco lépe Boleslavští. Kapitán Milan Průšek vyslal do úniku Ivana Ďurače, který chtěl vstřelit další branku v tomto utkání. Martin Ptáček ale svou klec uzamkl a nedopustil žádnou dorážku. Od modré tradičně zkoušeli uspět i obránci. Dělovky z hole Dominika Tůmy ani Šimona Červinského se ale neujaly. Usilovně se snažil překonat brankáře Kladna i Stanislav Brzák, jenže ani jemu nebyl v tomto utkání gól souzen.

Do samostatného úniku se dostal v oslabení Petr Havlůj, brankář Krofta ho ale bez problémů vychytal. Závěr utkání se Bruslařskému klubu nepovedl. Boleslavští inkasovali gól, který padl z ofsajdu, což dokazují i zpomalené záběry z videa. Po skončení utkání už ale čároví rozhodčí svou chybu nemohli napravit, jednoduše bylo pozdě. Kružík z pravého kruhu naservíroval puk Yukimu Miurovi, jenž nedal Kroftovi šanci. Boleslavští tedy smolně neberou ani bod, Kladno naopak vítězí počtvrté v řadě.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Do utkání jsme nevstoupili úplně nejlépe, ale ve druhé třetině jsme se dostali do utkání, dokonce do vedení. Závěr jsme bohužel nezvládli a dovolili jsme soupeři vyrovnat, následně ještě po jasném gólu z ofsajdu (což dokazuje i pořízený videozáznam) šlo Kladno do vedení. I přes dvě tři velké šance v závěrečné power–play se nám nepodařilo vyrovnat. Díky tomu jsme přerušili naši dvanáctizápasovou sérii zápasů, ve kterých jsme vždy bodovali. Říkal jsem už v kabině, že vždycky něco končí, ale když něco končí, tak zároveň něco nového začíná. Pro nás to začíná už v pondělí. Budeme se chtít vrátit zpět na tu vlnu, na které jsme byli doteď.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.