BK MLADA BOLESLAV
12. 12. 2015 | Vojtěch Drbohlav

Junioři porazili první Spartu a přerušili její vítěznou sérii!

28., sobota 12. 12. 2015
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. – Velmi zajímavé utkání bylo na programu v sobotu odpoledne. Ve ŠKOENERGO Aréně se střetla domácí Mladá Boleslav s juniory pražské Sparty. Boleslavští jsou úřadujícími vicemistry, zatímco sparťané suverénně vládnou extraligové tabulce a před zápasem měli neskutečně dlouhou sérii patnácti výher v řadě! Byla to právě Mladá Boleslav, která Spartu naposledy porazila, a tak se před tímto duelem očekávalo, zda se náhodou tento scénář nebude opakovat. Očekávání se nakonec stalo skutečností. Bruslaři byli od začátku až do konce lepším týmem a třemi vstřelenými góly si dokráčeli pro velmi cenné vítězství nad Spartou.
Ml. Boleslav: Marek – Mašek, Mattis, Hes, Tůma, Žalud, Marček, Červinský – Průšek (C), Prokop, Pätoprstý, Rypar, Borovec, Ďurač, Pořízek, Planý, Veselý, Sedmík, Motloch
Sparta: Brízgala – M. Jandus, Knobloch (C), Bednárik, Kadeřávek, Duben, Zeleňák – Krátký, T. Jandus, Michnáč, Lojka, Klindera, Györi, Safin, Pulkrab, Schwamberger, Hozák, Sladkovský, Procházka
Branky a nahrávky: 19. Motloch (Hes, Borovec), 23. Pätoprstý (Žalud, Sedmík), 37. Pořízek (Ďurač, Hes) – 52. Lojka (Hozák), 60. Lojka (Hozák, Sladkovský). Rozhodčí: Hrubý – Zavřel, Bosák. Vyloučení: 6:9, navíc Procházka 10 min OT, Pulkrab 10 min. OT+OK a Procházka 5 min.+OK za faul kolenem (všichni SPA). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 42:32. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Komentář

Hned v páté minutě mohl skórovat domácí Ďurač a potrestat chybu Brízgaly, který si až moc vyjel z brány. Boleslavský útočník ale nestačil rychle vystřelit. O chvíli později si proklestil cestu k brankovišti sparťanský Schwamberger, který chtěl zakončit mezi Markovy betony. Domácí brankář se však nenechal vyvést z míry. O slovo se přihlásili znovu Bruslaři, konkrétně tehdy, když Šimon Červinský od modré pálil a puk se následně snažil usilovně propasovat mezi tři tyče Jan Prokop. Jeho snažení ale nebylo úspěšné.

Při přesilové hře se dostal zničehonic před branku kapitán domácích Průšek, ale ani tentokrát na Brízgalu kličkou mezi betony nevyzrál. O dorážky se pokoušel i Lukáš Motloch, což mu nejdřív nevyšlo. Aktivní útočník se však radoval o chvíli později, když se Lukáš Motloch v mezikruží prosadil střelou po vyraženém puku. Jenže Pražané chtěli záhy vyrovnat. K odraženému puku si při závaru sjížděl k pravé tyči Albert Michnáč, ale Marek po puku pohotově skočil a zabránil inkasovanému gólu.

Do druhého dějství vstoupili Boleslavští dobře a přidali další branku. Na modré se napřáhl Denis Pätoprstý, jenž střelou po zemi propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí byli i nadále při chuti. Planý poslal z pravého kruhu puk Pätoprstého, který mohl zakončit do prázdné, jenže Brízgala se stačil rychle přemístit. Martin Jandus se na druhé straně napřáhl na modré, jenže Marek zasáhl svou lapačkou.

Z otočky zkusil z mezikruží uspět Procházka, byl ale nepřesný. Z levého kruhu se snažil uspět i Albert Michnáč, i tentokrát se však brankář ze staršího dorostu nemýlil a zasáhl bez problémů. Boleslavští se následně prosadili znovu. Stalo se tak po obrovském závaru u hostující svatyně v přesilové hře. Puk dokázal s vypětím všech sil propasovat do brány Radek Pořízek. V závěru třetiny pokračoval stále tlak domácích, ale Borovec další gól nepřidal. Objel branku a chtěl poslat kotouč k pravé tyči, tentokrát však Brízgala ponechal beton na správném místě.

Na začátku třetí třetiny přenechal Hes kotouč Ďuračovi, ale z mezikruží se útočník s číslem 17 k pravé tyči neprosadil. Změnit něco se stavem utkání se snažil Marek Györi, ale Marek mu nedal šanci. Do úniku se následně dostali opět sparťané, Sladkovský však z téměř stoprocentní šance nedokázal zvednout puk nad Markův beton.

Holešovičtí i nadále zvyšovali aktivitu, což jim přineslo kýžené ovoce v podobě gólu. Jeden z domácích hráčů namazal puk Lukáši Lojkovi, pro kterého nebyl problém, aby z mezikruží rozvlnil síť boleslavské svatyně. Následně se snažil o snížení ještě Marek Györi, jeho ránu z pravého kruhu ale brankář Mladé Boleslavi zlikvidoval. Po své střele z pravého kruhu se neradoval ani Schwamberger, David Marek si byl u pravé tyče jistý. Sparťané na závěr zvolili power-play a ta se jim vyplatila. Prosadil se při ní střelou k levé tyči Lukáš Lojka. Na víc už se ale hosté nezmohli, a tak utkání skončilo výhrou Mladé Boleslavi. Hosté naopak prohráli po patnácti výhrách v řadě, přičemž ani z druhého letošního klání na boleslavském ledě neberou body.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Podali jsme mnohem lepší výkon než ve čtvrtek. Chtěli jsme to zlomit a šli jsme tomu naproti, odehráli jsme povedené utkání. V závěru jsme si to možná trochu zkomplikovali, ale za podaný výkon jsme si tři body zasloužili víc než Sparta. Moc nás těší, že jsme dokázali opět porazit lídra tabulky. Věříme, že nám to ještě více pomůže do dalších zápasů.

Darek Stránský (HC Sparta Praha): O tu prohru jsme si koledovali. Nebyli jsme bojovní ani důrazní. První dvě třetiny jsme byli vláční. Boleslav naopak hrála jednoduše, tlačila se do branky a střílela a podařilo se jí třikrát skórovat. My jsme ve druhé třetině víceméně soupeře ani neohrozili. Jedinou šancí bylo zlomit to ve třetí třetině, ale pokazili jsme si to sami častými tresty. To možná týmu ale paradoxně pomohlo, protože hráči začali více bojovat a alespoň jsme kosmeticky upravili skóre. Vyhrát jsme si ale bohužel nezasloužili.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.