BK MLADA BOLESLAV
21. 12. 2015 | Denisa Józsová, Zdena Bobková, Denisa Józsová

Junioři zvládli poslední zápas roku 2015, vyhráli v Budějovicích

29., pondělí 21. 12. 2015
Č. Budějovice - Ml. Boleslav CEB - MBL
Č. B u d ě j o v i c e – Pro Boleslav to určitě nebylo lehké utkání. Juniorka v Budějovicích prohrávala od sedmé minuty. Naštěstí se ale v posledních minutách parádně trefil Musliu a do kabin se odcházelo za nerozhodného skóre. Ve druhé třetině se nejprve gólově prosadily oba celky, jenže Boleslav pak přidala ještě o dvě přesné trefy navíc a rázem na ledě dominovala. Ve třetí třetině pak po gólu přidala jak Boleslav, tak Budějovice, ale náskok ze druhé třetiny již hostům nikdo nesebral a z jihu Čech se tak Bruslaři vracejí s plnou tříbodovou nadílkou.
Č. Budějovice: Kváča (33. Spáčil) – Svoboda, Farka, Matoušek, Klinecký, Michal, Radoš – Fencl, Bláha, Šuhaj, Marcilis, Šulek, Guman, Rob, Pixa, Panáček, Bárta, Káník
Ml. Boleslav: Krofta – Mašek, Mattis, Mlčoch, Tůma, Žalud, Červinský – Průšek, Prokop, Musliu,Pätoprstý, Rypar, Vaníček, Pořízek, Planý, Veselý, Dančišin, Sedmík, Motloch
Branky a nahrávky: 9. Šuhaj (Panáček), 27. Panáček (Marcilis, Šuhaj), 56. Pixa (Šuhaj, Panáček) – 19. Průšek (Musliu, Planý), 26. Průšek (Mattis, Žalud), 28. Sedmík (Motloch, Pätoprstý), 33. Musliu (Průšek), 51. Planý. Rozhodčí: Pražák - Mertl, Samuel. Vyloučení: 4:6, navíc Guman (CEB) OT nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 109. Střely na branku: 41:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:5, 3:5.

Komentář

První třetina začala svižně, ale nebyly k vidění nějaké větší příležitosti. První velkou možnost ke skórování dostali Boleslavští hráči, když měli přesilovku, která trvala čtyři minuty. V momentě, kdy to vypadalo, že se domácí tým ubrání bez nějakých větších problémů, dostal se Musliu do samostatného úniku, při kterém byl podražen, a následovalo trestné střílení. To se hostujícímu hráči nepovedlo. Zkoušel vystřelit, ale jeho střela skončila vysoko nad brankou. Vzápětí po skončeném oslabení šli Budějovičtí znovu do čtyř. Toto oslabení se Motoru povedlo. Dvojici domácích hráčů se podařilo vyvézt puk a Jakub Šuhaj vzal střelu na sebe, a ta se štěstím skončila za zády hostujícího brankáře. Budějovičtí byli poté lepším celkem, ale největší šanci měla Mladá Boleslav, když se střela jednoho z nich odrazila od brusle Michala, ale Kváča pohotovým reflexem střelu zastavil. Hosté dokázali do konce třetiny vyrovnat. Puk šel doslova z hole na hůl a na konci akce stál kapitán Milan Průšek.

Začátek druhé části byl poznamenán mnoha ztrátami a nepřesnostmi. Domácí tým byl ze začátku o malinko lepší. Ale poté přišla bláznivá minuta a půl, při které padly tři góly! Jako první vstřelila gól Mladá Boleslav. Milan Průšek vyprodukoval tvrdou ránu zápěstím z mezikruží, se kterou toho Kváča moc dělat nemohl. Za pouhých 36 vteřin bylo srovnáno. Petr Panáček vyslal podobnou střelu jako Průšek, a ta skončila také v bráně. Uběhlo dalších 50 vteřin a viděli jsme další gól. Ten vstřelil hráč Mladé Boleslavi - Vojtěch Sedmík. Poté následoval poměrně svižný hokej a po chvilce i další vstřelený gól. Průšek si objel domácí bránu a nahrál osamocenému Kronimu Musliovi, který již neměl problém dostat puk do budějovické klece. Po tomto gólu došlo v domácí bráně k výměně brankářů. Kváču nahradil Spáčil. Hráčům Motoru se málem povedlo snížit stav zápasu, ale nakonec nedokázali dostat puk za brankovou čáru. Po této akci zůstal ležet na ledě jeden z boleslavských hráčů, pro kterého zápas předčasně skončil. Hosté byli i po zbytek třetiny lepším celkem a zaslouženě tak šli do kabin s dvoubrankovým vedením.

Domácí chtěli co nejdříve snížit a po sedmnácti sekundách se k zajímavé střele dostal Guman, ale jeho šanci vyrazil Krofta. Budějovičtí dál tlačili, ale největší šanci měli paradoxně hosté. Tečovaná střela jednoho z obránců se otřela o horní tyč. Budějovičtí nedokázali využít svojí převahy a inkasovali popáté, když se do samostatného úniku dostal Jakub Planý. Ten neměl s prostřelením gólmana sebemenší problém. Šanci na zkorigování skóre měl Jakub Šuhaj, když se také dostal do samostatného úniku, ale hostující branku minul o milimetry. Co se nepovedlo Šuhajovi, se povedlo Janu Pixovi, který dokázal dorazit vyražený kotouč do brány. Motor ještě tlačil, ale na vyrovnání už neměl čas.

Boleslavští si tak před vánočními svátky polepšili a zařadili se v tabulce po boku Karlových Varů a Hradce Králové. Jen doplníme, že poslední zápas Lvů z Hradce se odehraje ještě zítra, tj. 22. 12. 2015, takže se s body v tabulce DHL Extraligy juniorů ještě hýbat bude.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.