BK MLADA BOLESLAV
16. 1. 2016 | Dominik Špringer

Junioři zaznamenali v Kladně čtvrtou prohru v řadě

34., sobota 16. 1. 2016
Kladno - Ml. Boleslav KLA - MBL
K l a d n o - V krátkém časovém sledu junioři po nevydařeném zápase s pražskou Slavií zamířili na led Rytířů z Kladna, kde bojovali o přerušení šňůry tří porážek v řadě. Začátek se Bruslařům povedl stejně dobře, jak v Edenu a brzy šli do vedení.Rytíři však ještě v úvodní třetině srovnali a na další branku se čekalo až do poslední části hry, ve které se znovu jako první prosadili Bruslaři, kteří již mohli pomalu pokukovat po touženém vítězství. To se však znovu nekonalo. Nejdříve Kladno srovnalo krok, aby následně minuty před koncem základní hrací doby strhlo vedení na svou stranu, které ještě následně pojistilo trefou do prázdné branky.
Kladno: Stahl – Havelka, Malý, Chládek, Bunda, Matula – Piovarči, Slánský, Křepelka, Patyk, Borkovec, Hajný, Keszi, Kaprál, Miura, Havlůj
Ml. Boleslav: Groh – Uřidil, Tůma, Žalud, Marček, Mlčoch – Průšek, Prokop, Musliu, Pätoprstý, Rypar, Borovec, Pořízek, Sedmík, Motloch
Branky a nahrávky: 13. Hajný (Miura, Bunda), 54. Havelka (Miura, Křepelka), 59. Havlůj (Miura, Havelka), 60. Křepelka (Miura) – 10. Průšek (Pořízek, Mlčoch), 48. Průšek (Motloch, Žalud). Rozhodčí: Pavlovič – Svoboda, Špůr. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Komentář

Trápící se Bruslaři přijeli na led Rytířů z Kladna s nadějí, že se jim podaří přerušit černou šňůru tří porážek v řadě a připíší si první vítězství v novém kalendářním roce.

Lépe do utkání však mohlo vstoupit domácí Kladna. Po minutě hry se v první velké šanci zápasu ocitl domácí Petr Křepelka, který však Groha v brance Bruslařů nepřekonal, a tak přišel trest. Stejně jako ve včerejším utkání se Slavií se totiž dostali do vedení boleslavští hokejisté. Při první přesilové hře zápasu se v 10. minutě do kombinace zapojil Mlčoch s Pořízkem, druhý jmenovaný následně vybídl ke skórování Milana Průška a ten se nemýlil..

Vedení však boleslavským hokejistům vydrželo pouze pár okamžiků. Svůj koncert asistencí totiž otevřel japonský Rytíř Yuki Miura. Ten ve 13. minutě poslal do nájezdu Jakuba Hajného, který si tváří v tvář poradil s Grohem a srovnal stav zápasů. Do konce úvodní třetiny se v další šanci objevil znovu střelec úvodní branky domácích Hajný, který však tentokrát puk poslal pouze do spojnice branky a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 1:1 .

Druhá třetina žádnou branku nenabídla, k vidění byly pouze dvě velké příležitosti na obou stranách. První zahrozilo přesně v polovině třetiny Kladno. Tentokrát si své úlohy vyměnili Hajný s Miurou. Hajný nahodil kotouč do útočného pásma, ten se s trochou štěstí dostal k najíždějícímu Miurovi, který však nedokázal přesně zamířit. Na druhé straně ledové plochy měl o několik málo okamžiků později velkou šanci Zdeněk Borovec, ale i on nechal vyniknout Stahla v brance Kladna.

Rozhodovala tak třetí třetina, kterou začali lépe Bruslaři. Nejdříve při další přesilové hře ve 43. minutě Stahl ještě s vypětím všech sil odolal, ale ve 48. minutě byl již na snažení hostí krátký! Svou druhou branku v zápase totiž vstřelil Milan Průšek, který zůstal zcela osamocený před domácím brankářem a poslal Bruslaře po druhé v zápase do vedení.

Avšak druhá inkasovaná branka domácí Rytíře nabudila a rázem se musela hostující obrana otáčet. Nejdříve své velké šance zahodili Keszi s Hajným, následně se však Kladno přece jen dočkalo. Po vyhraném buly připravil Yuri Miura střeleckou pozici pro Dominika Havelku, který od modré čáry v 54. minutě propálil vše, co mu stále v cestě.

Když už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení a Bruslaři si po třech zápasech připíší opět body přišel šok. V 59. minutě to byl střelec druhé branky Dominik Havelka a Yuri Miura, kteří rozjeli akci na jejímž konci stál Petr Havlůj a se štěstím dostal puk za Grohova záda. O 25 vteřin později ještě Rytíři přidali čtvrtou branku do prázdné klece. Svou čtvrtou asistenci si připsal Yuri Miura, který vybídl ke vstřelení branky Petra Křepelku.

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček (Rytíři Kladno): Byl to úporný zápas z obou stran. Oba týmy měly nedostatek hráčů, oba týmy hrály v podstatě na tři lajny. Je škoda, že jsme nevyužili v prvních střídáních šance a nedostali jsme se do vedení. Potom jsme celý zápas museli dotahovat a vůlí jsme nakonec vyrovnali. Myslím si, že jsme přeci jen měli více ze hry a vyhráli jsme zaslouženě.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Mně je dnes líto kluků, protože podali bojovný výkon a podřídili se taktice. Vstupovali jsme do utkání značně oslabení. Ve včerejším zápase jsme se také vydali ze všech sil, bojovali jsme až do konce a po včerejšku nám odstoupili tři hráči. Za dnešní výkon musíme kluky pochválit a mrzí nás, že jsme si alespoň bodík neodvezli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.