BK MLADA BOLESLAV
23. 1. 2016 | Zdena Bobková

Junioři proti Plzni bojovali, padli až v prodloužení

36., sobota 23. 1. 2016
Ml. Boleslav - Plzeň MBL - PLZ
M l. B o l. – Mladoboleslavští junioři sehráli v sobotu po poledni velmi vyrovnaný duel se západočeskou Plzní. Zápasu nechyběl nespočet střel a hrálo se ve velmi svižném tempu, kdy jedna šance střídala tu na druhé straně. Boleslav sice do zápasu vkročila lépe, když v jedenácté minutě skóroval Mlčoch. Prostřední část hry ale vyhrála Plzeň a Boleslav musela dotahovat. To se jí také ve třetí třetině povedlo a zápas tak dospěl do prodloužení. V něm se necelou minutu a půl před koncem trefil Stránský a vybojoval tak prémiový bod pro Plzeň.
Ml. Boleslav: Groh – Mašek, Uřidil. Mlčoch, Tůma, Žalud, Marček, Červinský – Průšek, Prokop, Pätoprstý, Rypar, Borovec, Pořízek, Planý, Dančišin, Němec, Motloch
Plzeň: Štekr – Kvasnička, Polívka, Kaňák, Walter, Starý – Petráš, Švarc, Vlček, Vavřička, Polata, Krystl, Krliš, Hajšman, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stránský
Branky a nahrávky: 11. Motloch (Průšek, Tůma), 50. Průšek (Němec, Pořízek) – 25. Suchý (Kodýtek, Krliš), 31. Kodýtek (Suchý, Kvasnička), 64. Stránský (Vracovský). Rozhodčí: Smitka – Marek, Rybáček. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 33:40. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3p.

Komentář

Domácí se prakticky ihned dostali pod plzeňský tlak. Mohla za to dvě vyloučení, díky kterým hrála Plzeň dvě přesilové hry, ve kterých domácímu týmu dala minimum šancí. Zato Plzeňští sbírali jednu příležitost za druhou, ale v brance naráželi na skvěle chytajícího Groha, který hasil, co mohl. Přesilovou hru si ale zanedlouho zahráli i domácí, jenže jejich početní výhoda rozhodně neměla takové kvality jako ta plzeňská, jelikož nedokázali soupeře dostat pod tlak a vinou zakázaných uvolnění se připravovali o pásmo. O to větším překvapením byl pak gól Boleslavských, který přišel na konci 11. minuty. Lukáš Motloch našel v předbrankovém prostoru kotouč a možná i trochu se štěstím překonal Jonáše Štekra.

Po inkasované brance Boleslav ihned pookřála a hra Plzně se proti té boleslavské zdála býti spíše bezzubou. Pätoprstý ve velké šanci promáchl a Mašek ve spolupráci s Pořízkem rovněž neproměnili. Plzeň se z prvotního šoku oklepala rychle a Vracovský se Stránským Grohovi hodně zavařili. Plzeň byla i nadále pozorná a rychle obracela hru proti Grohovi. Tak či onak, první třetina skončila výsledkem 1:0 pro domácí tým.

Hosté na začátku druhé části zvýšili pohyb, a to jim neslo ovoce v podobě brzkého vyrovnání. Groh neměl kotouč pod kontrolou a pouze jej vyrazil pryč, ale Filip Suchý jej záhy našel, na nic nečekal a z bezprostřední blízkosti propálil Groha. Boleslavští se sice snažili o navrácení svého vedení, ale tempo hry více diktovali právě hosté. Suchý velice důrazně dorážel v brankovišti, ale Groh dokázal puk udržet před brankovou čárou. Boleslav posléze hrála přesilovou hru, ale ani podruhé si nepočínala lépe, a tak po návratu plzeňského Polívky zavládla na ledě opět nadvláda Plzně, kterou hosté korunovali svým druhým gólem. Petr Kodýtek dostal pěknou přihrávku od Suchého a z mezikruží to Grohovi propálil rovnou mezi nohy.

Hra ve druhé třetině připomínala jeden velký kolotoč, hrálo se nahoru dolů a jedna šance střídala druhou – prosadit se mohl každý ze soupeřů. Oba týmy ale podrželi jejich brankáři. Na konci druhé části hry si ještě Plzeň zahrála přesilovou hru, ale ta i přes množství šancí zůstala nevyužitá a do kabin se tak odcházelo za stavu 1:2 z pohledu domácího celku.

Boleslavští velmi dobře věděli, že k bodům jim pomůže jedině vyrovnání. Jenže Plzeň se snažila své vítězství udržet. Groh si musel hbitě počínat proti pokusům Hajšmana a Suchého, pokaždé ale stihl zasáhnout včas. Pak se ale na puku více držel domácí tým a nepříjemně to Plzni komplikoval. Vše vyústilo v situaci v padesáté minutě, kdy si Plzeňští nedokázali poradit s kotoučem a vyhodit jej mimo dosah dorážejících domácích hráčů. Pořízek s Němcem vybojovali puk a druhý jmenovaný poslal pas na Milana Průška, který se střelou do pravého horního růžku nemýlil. Boleslav byla poté na koni a tlačila se do dalšího zakončení, příležitost měla i v další herní výhodě. Jenže v té více hrozili spíše hosté. Suchý se s Krlišem dokázali dostat za boleslavskou obranu a v pěkné akci dva na jednoho to na Groha zkusili. Boleslav se ale o další šanci připravila po faulu Tůmy, který si s hokejkou počínal velmi horlivě. Boleslav své oslabení ubránila a zápas tak dospěl do prodloužení.

V něm se nejprve do velké příležitosti dostal hostující Kaňák, který využil chybné rozehrávky brankáře Groha a svůj pokus vyslal k tyči. V tu chvíli mohlo být rozhodnuto, ale Groh se hbitě stihl vrátit. Bonusový bod pro Plzeň vystřelil Jiří Stránský, když domácí nedokázali vyčistit prostor před domácím gólmanem. Plzeň si tak do západočeské metropole odváží dva body, jeden zůstává v Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: Po té sérii zápasů, které jsme prohráli, jsme chtěli udělat maximum pro to, abychom to zlomili. I když vše nebylo úplně ideální, tak si cením toho, že kluci ve druhé třetině za nepříznivého stavu našli síly a dokázali jsme utkání srovnat. Bohužel v tom prodloužení jsme inkasovali. Za přístup a za nasazení chci klukům poděkovat a věřím, že do dalších zápasů k tomu budeme přistupovat tak jako nyní. Je to cesta, kterou se můžeme vrátit zpátky na nějakou sérii, ve které budeme bodovat. Soutěž je v současné době velmi vyrovnaná, můžete vyhrát s prvním a prohrát s posledním. Nedíváme se na to, jestli je ten soupeř nahoře nebo dole. Chceme v každém zápase bodovat a bod ze zápasu s Plzní svou cenu má, jelikož je to kvalitní mužstvo. I ten bod tak pro nás může být malým vítězstvím.

Jiří Hanzlík, HC Plzeň 1929: Když to vezmu po herní stránce, tak jsme byli spokojeni s první polovinou zápasu, ale v momentě, kdy jsme otočili výsledek z 0:1 na 2:1, se naše hra zhoršila. Hráči si začali dělat věci, které netrénujeme. Ve třetí třetině jsme se zase trochu srovnali, ale Boleslav měla úsilí a zaslouženě vyrovnala. Myslím si, že ten bod z prodloužení jsme si asi zasloužili a je pro nás hodně dobrý.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.