BK MLADA BOLESLAV
3. 3. 2016 | Jitka Čechová

Vypadalo to na propadák, nakonec to byla bitva do posledních sekund

45., čtvrtek 3. 3. 2016
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – 0:4 prohrávali junioři Mladé Boleslavi po první třetině zápasu s Pardubicemi. Do předposledního zápasu základní části nevkročili vůbec dobře, byť ve značně oslabené sestavě. Dokázali se ale zvednout, zápas ještě nakonec solidně zdramatizovat a prohrát "jen" 3:4. Premiéru v juniorce si odbyl teprve šestnáctiletý Radek Haas, který do duel naskočil od 21. minuty a vyšel z něj s čistým kontem.
Ml. Boleslav: Groh (21. Haas) – Mašek, Mattis, Tůma, Žalud, Marček, Červinský – Průšek, Prokop, Pätoprostý, Rypar, Kerda, Borovec, Planý, Němec, Sedmík, Motloch
Pardubice: Červený – Beran, Horyna, Kučera, Šklíba, Nedbal, Faltys – Martinec, Benýšek, Panna, Hlaváček, Hoskovec, Velinský, Barkóci, Krajňák, Dušek, Pipek, Kusý, Rohlík
Branky a nahrávky: 27. Prokop (Rypar), 36. Prokop (Planý, Mašek), 60. Průšek (Motloch, Žalud) – 8. Martinec (Kučera), 10. Velinský (Dušek, Martinec), 15. Dušek (Velinský), 18. Kusý (Krajňák, Beran). Rozhodčí: Bejček – Krátký, M. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 35:41. Průběh utkání: 0:4, 3:4.

Komentář

Úvod zápasu mezi Mladou Boleslaví a Pardubicemi vypadal doslova nemastně neslaně. Brankáři si na puk sáhli až po několika minutách hry a to ještě v okamžicích, které lze jen stěží nazvat skutečnými šancemi. První větší vzrušení tak přišlo prakticky až v osmé minutě – dá se ale říct, že odstartovalo vše ostatní. Hostujícímu celku bylo přiznáno trestné střílení, které sice Hoskovec neproměnil, úlevou oddechující Bruslaři ale podcenili následující vhazování a hráči z města Perníku tak šli přeci jen do vedení střelou Jakuba Martince.

A tím to všechno začalo. Do dvou minut lovil Groh ze své sítě kotouč podruhé, tentokrát po trefě Radka Velinského. Od toho momentu už Středočeši jen tahali za kratší konec provazu s takřka nulovou potencí v útočném pásmu. V patnácté minutě pak domácí obranu vykoupali Velinský s Dominikem Duškem a korunu zoufalství domácích nasadil chvíli před koncem úvodní části Denis Kusý. Oslabený celek Bruslařů tak do kabiny odcházel s nelichotivou čtyřgólovou ztrátou.

Do druhé třetiny Boleslavští vkročili s jiným brankářem, Groha nahradil teprve šestnáctiletý Radek Haas. Jinak i reprezentační brankář měl zafungovat jako „nakopávadlo“ – a povedlo se. Středočeši najednou působili mnohem dravějším dojmem, už v prvních okamžicích se v solidní šanci objevil Borovec. Pardubice byly zřejmě poněkud překvapené, protože hned v úvodu dvakrát po sobě faulovaly. Dvojnásobné početní výhody sice Bruslaři nevyužili, alespoň v klasické přesilovce jim ale dal naději Jan Prokop.

Vůbec první přesilovku si měli zahrát i hosté, trestuhodně se jim ale nepovedla a mohli být rádi, že Motlochovi se jeho odpískané trestné střílení nepodařilo využít stejně jako v první části Hoskovcovi. Stále sebevědomější domácí ale začínali tušit, že nějak by to přeci jen jít mohlo. A šlo. Ve 36. minutě se toho večera podruhé trefil Jan Prokop. Byly to tak najednou Pardubice, kdo po suverénní první třetině tápaly, což se trenéři Boleslavi ještě snažili podpořit vybráním oddechového času. Druhá část končila se stavem 2:4 na časomíře.

Do třetí třetiny vkročili hosté poněkud víc vědomi si vlastní zranitelnosti a oproti úvodu té druhé působili ostražitěji. Šance Rohlíka a Panny to koneckonců potvrzují. Pozadu ale nezůstávali ani domácí, agilně se vlastně v celé poslední dvacetiminutovce projevoval Planý. Chybou Boleslavi mohla být hra v šesti, hosté toho ale v přesilové hře mnoho nepředvedli.

Největší drama tak nakonec přinesl až samotný závěr, kdy boleslavští trenéři odvolali brankáře a zkusili hru v šesti. A vyplatilo se! Hlavní rozhodčí sice nejprve gól neuznal, posléze si ale zavolal brankového, který v poklusu dorazil k časomíře, kde hlavnímu arbitrovi potvrdil, že to trefa byla. Za Červeného záda ji poslal Milan Průšek. V posledních sekundách hry se ještě Středočeši snažili o úplné vyrovnání, leč marně.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: Po první třetině, ve které jsme totálně propadli, jsme se v těch dalších dvou dokázali znovu dostat do utkání. Za ty musím kluky pochválit. Naopak ta první byla z naší strany prostě propadák.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.