BK MLADA BOLESLAV
4. 9. 2015 | Tomáš Kouba, Vojtěch Drbohlav, Tomáš Kouba

Starší dorostenci senzačně zvítězili v Hradci Králové!

1., pátek 4. 9. 2015
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
H r a d e c K r á l o v é – Velmi nečekaný průběh zaznamenalo utkání mezi Hradce Králové a Mladou Boleslaví. Domácí jsou totiž vicemistry NOEN extraligy staršího dorostu z minulé sezony, jenže Boleslavští ukázali, že to nemusí vůbec nic znamenat a posílení o reprezentačního brankáře Dominika Groha z juniorky dokázali zvítězit. Právě pro brankáře se muselo jednat o pikantní zápas, jelikož právě s Hradcem se loni umístil na druhém místě v extralize. Bruslaři si tedy vezou z východních Čech velmi cenné tři body. Další duel je čeká už v sobotu 5. září od 12:30 ve ŠKOENERGO Aréně. Ještě pro úplnost dodejme, že kapitánské "céčko" převzal v nové sezoně po Janu Prokopovi obránce František Uřídil.
Hr. Králové: Vomáčka – Lelek, Hroudný, Gaspar, Fanderlik, Šalda, Pohl, Jonáš, Brádler – Mašín, Matějček "C", Moník, F. Jirásek, Štohanzl, Jaroslav Dvořák, Šimůnek, Pažourek, Maršík, Havelec, Matouš
Ml. Boleslav: Groh – Uřídil "C", D. Jirásek, Linhart, Kalus, Chládek, Nepokoj, Obrtlík – Kalaš, Dančišin, Flynn, Musliu, Outrata, Straka, Kerda, Jan Dvořák, Jindra, Zahradník, Hrachovec, Homolka
Branky a nahrávky: 33. Matějček – 15. Musliu (Outrata, Straka), 33. Straka (Jindra), 42. Outrata (Musliu), 46. Jindra (Uřidil, Musliu). Rozhodčí: Veinfurter – Pechánek, Zeman. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Komentář

Úvodní utkání starších dorostenců načal první velkou příležitostí Štohanzl, jenž se po brejkové přihrávce dostal do samostatného úniku, avšak svůj blafák neutáhl tak, jak bylo potřeba, a branku přestřelil. Na první velkou příležitost hostí jsme čekali sedm minut, když se z bezprostřední blízkosti před hradeckou brankou nedokázal prosadit Straka.

Byla to právě Mladá Boleslav, která si svými šancemi říkala o branku více. Ve 13. minutě sice Kalaš po přihrávce zpoza branky nastřelil pouze Vomáčku, ovšem o dvě minuty později se už Středočeši radovali. Po chybné rozehrávce Mountfieldu v obranném pásmu se hosté dostali do přečíslení, které přesnou střelou využil slovenský útočník Kroni Musliu – 0:1.

Domácí sice při dvojnásobné přesilové hře měli několik šancí na srovnání skóre, ale když zůstala nevyužita i Dvořákova dorážka z prostoru brankoviště, odcházeli Hradečtí po první třetině do kabin s jednogólovým mankem.

Po vyrovnání přišla Boleslav s bleskovou odpovědí

Ve 23. minutě mohl navýšit vedení Mladé Boleslavi Kalus, jenž obdržel nikým nehlídán přihrávku před brankoviště, jenže puk mu na poslední chvíli sjel z hole. O tři minuty později měli domácí novou možnost téměř dvouminutové přesilové hře pěti proti třem, svou šanci však nevyužili.

Ve 31. minutě opět hráli domácí dvounásobnou přesilu více jak jednu minutu. Tu sice nevyužili, ale následnou klasickou už ano, když se přesnou střelou z kruhu prezentoval Štěpán Matějček a srovnal tak průběh utkání – 1:1. Z vedení ze však Východočeši neradovali ani minutu, když se do samostatného úniku dostlal Patrik Straka, který přesnou kličkou vrátil vedení Mladé Boleslavi – 1:2.

Navýšit vedení mohli ještě svěřenci Jiřího Zörklera z trestného střílení, které bylo nařízeno po faulu na Outratu, jenž svou šanci ale zahodil, když mu kotouč během kličky ujel.

Středočeši potvrdili dominanci dalšími dvěma góly

Hned zkraje závěrečné periody se hosté dostali do dvoubrankového vedení, když Vojtěch Outrata dokázal využít zaváhání hradeckého obránce, který při snaze o obrat uklouzl, a tváří v tvář hradeckému brankáři se nemýlil – 1:3.

Za domácí mohl ve 45. minutě srovnat Štěpán Matějček, jenže z ostrého úhlu netrefil odkrytou část branky Středočechů. Z následného protiútoku uvolnil Uřídil mazanou přihrávkou Jana Jindru, jenž Vomáčku prostřelil na bližší tyči – 1:4.

Byť se snaha hradeckým hokejistům nedala odepřít, tříbrankové manko už během patnácti minut smazat nedokázali, a tak si Boleslavští odvezli ze soutoku Labe a Orlice všechny body.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (Mountfield HK):
Myslím si, že Boleslav hrála dobře dozadu a hrozila brejky. Na to jsme si nedali pozor, i když jsme na to, aby to beci pohlídali, upozornili, stejně nám ulétli a dali dva góly. Měli to dobře zorganizované a my jsme tam prostě vždycky proletěli a dostali jsme z toho gól. Z tohohle pohledu to z naší strany nebylo dobré. Pak jsme měli nějaké šance, moc jich nebylo. Nebyli jsme důrazní v koncovce, byli jsme nepřesní, a to si myslím, že rozhodlo. Nějaké, i když malé šance jsme si vytvořili, ale nedali jsme je a soupeř nás trestal, zkrátka nepovedené utkání. Myslím si, že na začátek to bylo dost nervózní z naší strany a potom už se to nedalo nastartovat. Bylo to už takové opravdu spíš živelné, než to, co bychom chtěli hrát.

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav):
Byl to samozřejmě boj. V první třetině bylo vidět, že se obě mužstva oťukávala, čekala, byl to takový váhavý hokej. Myslím, že nám pomohla první branka tím, že jsme se dostali do vedení. A když nám soupeř srovnal, tak jsme hned zase dali na 2:1, což bylo důležité. Soupeře jsme nepustili do nějakého tlaku po tom jejich vstřeleném gól, jinak to byl kvalitní, bojovný zápas na začátek, kde jsme byli šťastnější a zaplať pánbůh za to.

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.