BK MLADA BOLESLAV
5. 9. 2015 | Vojtěch Tůma

Starší dorostenci po boji podlehli brněnské Kometě

2., sobota 5. 9. 2015
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l . B o l e s l a v - Po včerejší překvapivé výhře na ledě Hradce Králové se dnes starší dorostenci Mladé Boleslavi poprvé v sezoně 2015/16 představili na domácí půdě. Do utkání s brněnskou Kometou nevstoupili dobře a po první třetině prohrávali 0:2. Druhá třetina už byla v režii Bruslařů, nejprve snížil Dančišin, hosté pak zásluhou Nováka znovu odskočili do dvoubrankového vedení. V závěru druhého dějství sice ještě snížil Kerda, ale ve zbývajícím průběhu dnešního mače už Boleslavští branku nepřidali a Brnu tak podlehli těsně 2:3.
Ml. Boleslav: Krofta – Uřídil "C", Obrtlík, Jirásek, Linhart, Kalus, Chládek, Nepokoj – Kerda, Flynn, Musliu, Straka, Jindra, Zahradník, Kalaš, Outrata, Homolka, Hrachovec, Dančišin, Dvořák
Kometa Brno: Dostál – Jeřábek, Trnka, Král, Jurnečka, Zábranský, Kučera, Petrla, Mikyska – Novák, Klenec, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Mlynář, Knap, Frydrych, Ferda "C", Süss, Nečas
Branky a nahrávky: 24. Straka (Outrata), 39. Kerda (Dvořák) – 10. Novák (Mlynář), 12. Zábranský (Novák, Král), 27. Novák (Nečas). Rozhodčí: Koziol – Axman, Čuňočka. Vyloučení: 9+6, navíc Škvrně (KOM) 5 min. + trest do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 31:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Komentář

Do utkání vstoupili o něco lépe domácí, jejichž největší šanci si vypracoval Dančišin, ale bekhendovou dorážkou branku o kousek minul. Postupem času přebírali iniciativu Brněnští, kteří se i jako první prosadili, paradoxně při vlastním oslabení. Po vyloučení Zábranského Bruslaři svého soupeře uzavřeli v obranné třetině, ovšem nepohlídali si vlastní zadní vrátka, čehož využil Matěj Novák, který tváří v tvář překonal Kroftu – 0:1! Ani ne o tři minuty později to pro domácí vypadalo ještě o něco bleději. Mladá Boleslav opět zaspala při návratu směrem dozadu a byla za to potrestána, na rozdíl dvou branek zvýšil Libor Zábranský. V závěru prvního dějství Muslia velmi tvrdým způsobem atakoval Škvrně, za což byl oceněn trestem do konce utkání, které však skončilo i pro boleslavského útočníka, jenž byl kvůli zranění nucen odstoupit.

Druhá třetina se nesla v odlišném duchu než ta předchozí, Bruslaři se zlepšili v obranné fázi a se svým soupeřem hráli více než vyrovnanou partii. V třiadvacáté minutě mohl na 3:0 zvýšit Čejka, ale svůj unik nedokázal přesně zakončit. Ani ne o minutu později už se domácí tým mohl radovat z vyrovnání, když Outrata parádním pasem našel Patrika Straku a ten přesnou ranou nedal Dostálovi šanci! V šestadvacáté minutě velmi aktivní Outrata netrefil prázdnou branku a přišel trest. Hosté se vydali do protiútoku a v závaru, který se seběhl v brankovišti, se nejlépe zorientoval Matěj Novák a dotlačil puk za záda bezmocného Krofty. Středočeši ale i nadále byli lepším celkem a po zásluze se před druhou sirénou dočkali alespoň snížení – Dvořák ihned po buly našel Dušana Kerdu, který překvapivou ranou zaskočil Dostála.

Třetí dějství už tolik hokejové krásy nenabídlo, hrál se spíše bojovný a velice důrazný hokej. Už ve dvaačtyřicáté minutě se domácí Dančišin radoval ze vstřelené branky, ale hlavní rozhodčí gól nepochopitelně neuznal! Důvod, proč branka neplatila, je opravdu záhadou. Za brankovou čáru dostali o malou chvíli později kotouč i hosté, ovšem Kometa se ze čtvrté vstřelené branky netěšila příliš dlouho. Tentokráte byl důvod jasný - jeden z brněnských útočníku stál v brankovišti a Krofta tak nemohl zasáhnout. Boleslavští se v samotném závěru ještě mohutně snažili o vyrovnání, k němuž měl nejblíže Dančišin, ale Dostál prekérní situaci se štěstím přestál.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Rozhodně jsme nepodali takový výkon jako včera v Hradci. Nevím, jestli si hráči mysleli, že když včera odehráli skvělé utkání, tak to dneska proti Brnu půjde samo. Od druhé třetiny jsme byli jasně lepší, měli jsme několik stoprocentních šancí, které jsme ale neproměnili a naopak jsme inkasovali vždy po našich chybách. Ve třetí třetině sice byla na hráčích vidět bojovnost, ale ani ta už nám na vyrovnávací branku nestačila.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.