BK MLADA BOLESLAV
25. 9. 2015 | Vojtěch Drbohlav

Starší dorost znovu vítězně, tentokrát vyprášil kožich Bílým Tygrům

7., pátek 25. 9. 2015
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Starší dorostenci sehráli v pátek od 15:00 zápas s Libercem. Boleslavští dokázali i toto utkání ovládnout, a připsat si tak již třetí výhru v řadě! V první třetině vedli domácí už o tři góly, kolem poloviny zápasu se ale Bílí Tygři dokázali zlepšit, jenže na vyrovnání jejich tlak nestačil. V závěru dokázali o tříbodovém zisku rozhodnout Bruslaři. Další utkání je čeká už v sobotu 26. září od 17:00 na malé hale proti vicemistrovi z Hradce Králové.
Ml. Boleslav: Krofta – Obrtlík, Uřídil "C", Jirásek, Linhart, Kalus, Chládek, Nepokoj, Mlčoch – Kerda, Musliu, Křížek, Straka, Havelka, Zahradník, Kalaš, Outrata, Zich, Jindra, Dančišin, Dvořák
Liberec: Žajdlík – Brabec, Bednář, Eichler, Šuráň, Had, Kunst, Korecký, Habermann, Bálik – Branský, Šíp, Mocek, Burda, Čermák, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Jursa, Verbický, Chrtek
Branky a nahrávky: 3. Mlčoch (Dvořák, Musliu), 8. Straka (Kerda, Jirásek), 11. Jindra (Mlčoch, Kalaš), 57. Dvořák (Outrata, Musliu), 58. Musliu – 40. Nezbeda (Kunst, Chrtek), 51. Nezbeda (Chrtek). Rozhodčí: Horinek – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Střely na branku: 39:35. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.

Komentář

Hned v úvodu dostali domácí možnost přesilové hry, tu ale nevyužili. Jenže úder v podobě vedoucí gólů na sebe nenechal dlouho čekat. Chvíli po vypršení trestu se prosadil z hranice kruhů Marek Mlčoch a puk skončil až v levém rohu liberecké svatyně. Na druhé straně střílel liberecký Kunst, jenže jeho střelu zblokoval jeden z boleslavských obránců, následně se kotouč odrazil k Vojtěchu Outratovi, jenž se dostal do úniku, Žajdlík jej ale vychytal. Poté několikrát pálil ze své oblíbené pozice od modré domácí kapitán Uřidil, byl ale neúspěšný.

Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. A opět padla do sítě Bílých Tygrů. V brankovšti Liberce se strhl závar, ze kterého dokázal vytěžil gólový zásah Patrik Straka. Boleslavští byli i nadále o něco lepším týmem než Severočeši. Těm vstup do utkání vůbec nevyšel. Hostující obrana zaváhala a nechala nepokrytého Jana Jindru, který využil nejistoty gólmana a poslal puk i potřetí v zápase mezi tři tyče. Liberečtí měli k dispozici přesilové hry, jenže ani v těch se jim nedařilo dostat Bruslařský klub pod tlak.

Hned v úvodu prostředního dějství zahrozil Vojtěch Outrata, který dorážel puk do liberecké brány. Žajdlík se však vytáhl a předvedl skvělý zákrok. S blížící se polovinou utkání se začali Bílí Tygři zlepšovat. Gól měl na hokejce Tomáš Nezbeda, který z blízkosti Kroftu velmi důražně prověřil. Tentýž hráč to zkusil i o pár minut později, kdy chtěl překonat Michala Kroftu blafákem, ale ani tehdy si na boleslavského brankáře nepřišel. Ve vlastním oslabení později zahrozila opět Mladá Boleslav, konkrétně Vojtěch Outrata, jenž jel na Žajdlíka de facto sám, hostující brankář ale domácího útočníka s číslem 19 vychytal. Další příležitost ke skórování zaznamenal Kroni Musliu, který střílel z blízka, ale ani on čtvrtou branku Boleslavi nepřidal. Naopak – byli to Liberečtí, kteří snížili 34 sekund před koncem prostředního dějství. Ti využili přesilovou hru zásluhou Tomáše Nezbedy, jenž tečoval Kunstovu střelu od modré.

I další branka padla z hole Severočechů. To už ale bylo ve třetí třetině. I tehdy se prosadil Tomáš Nezbeda, jenž se z blízka nemohl mýlit. Během třetí třetiny měli Liberečtí velký tlak. Mladoboleslavští dokonce v jednu chvíli vyhodili snad pětkrát v řadě na zakázané uvolnění, ale i přes to všechno to už bylo ze strany Bílých Tygrů vše. Dále už úřadovali jen domácí. V 54. minutě se dostal do samostatného úniku Jan Dvořák, kterého ale stihli dohnat liberečtí beci a znemožnit mu efektivní zakončení. Následně padaly ještě góly. Liberecký gólman zaváhal, čehož pohotově využil Jan Dvořák, který Žajdlíka nekompromisně překonal. Pravá hokejová paráda ale teprve přišla! Ve středním pásmu se k puku dostal Kroni Musliu, jenž ukázkově vymíchal libereckého brankáře a zatloukl pověstný hřebík do rakve.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): S výsledkem jsme spokojení. Třetí výhra v řadě vždy potěší. Do utkání jsme vstoupili výborně. Hráči plnili přesně to, co jsme trénovali. Díky tomu jsme se dostali do vedení 3:0. Jenže potom nastalo uspokojení a hráči si mysleli, že to půjde samo. Bohužel, samo to nešlo, a tak jsme dostali góly a soupeř nás dostal pod tlak. Bojovnost naštěstí rozhodla o tom, že jsme zápas ubojovali a získali tři body.

Jiří Kudrna (TJ Bílí Tygři Liberec): Nám opět nevyšel vstup do zápasu, kdy jsme inkasovali hned třikrát. Poté jsme se ale dostali do hry a soupeř se hodně bál o výsledek a byl stažený vzadu. Chtěli jsme toho využít, jenže to se nám bohužel nepodařilo. V závěru jsme díky našim hrubým chybám inkasovali ještě a utkání jsme prohráli. Myslím si ale, že jsme měli na to získat v Mladé Boleslavi nějaké body.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.