BK MLADA BOLESLAV
3. 10. 2015 | Vojtěch Drbohlav

Starší dorost nestačil na Pardubice

10., sobota 3. 10. 2015
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – Ve stínu florbalového Poháru mistrů, který se odehrával o prvním říjnovém víkendu, se v malé hale boleslavské ŠKOENERGO Arény střetli dorostenci Bruslařského klubu a pardubického Dynama. První vzájemné utkání této sezóny vyznělo jasně pro hráče Mladé Boleslavi, jenže Pardubičtí jeli do města automobilů se skvělou bilancí – z posledních šesti zápasů jich pět vyhráli! Utkání se ale povedlo více hostům. Ti šli bleskově do vedení, které si víceméně kontrolovali po většinu zápasu. Boleslavští starší dorostenci tedy prohráli oba víkendové zápasy a nebrali ani jeden bod.
Ml. Boleslav: Marek (36. Krofta) – Obrtlík, Uřidil "C", Linhart, Kalus, Červenka, Nepokoj – Kerda, Flynn, Musliu, Křížek, Straka, Havelka, Zahradník, Kalaš, Outrata, Jindra, Dančišin "A", Dvořák
Pardubice: Klouček – Trejbal, Žouželka "A", Boček "C", Mert, Matýs, Javůrek, Leder – Pochobradský, Štefka, Paliesek, Roubal "A", Machala, Syrovec, Petrus, Kubišta, Šeliga
Branky a nahrávky: 16. Kalaš (Outrata), 45. Kerda (Musliu) – 1. Pochobradský (Machala), 16. Matýs (Pochobradský, Machala), 33. Paliesek (Šeliga), 36. Machala (Trejbal). Rozhodčí: Smitka - Gabriel, Kettner. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.

Komentář

Vstup do utkání vyšel velmi skvěle Pardubicím. Ty se totiž prosadily už po 43 sekundách, kdy přesně mířil ze závaru Michal Pochobradský. Hosté byli i nadále aktivnější a Bruslaře k puku příliš nepouštěli. Dobrou příležitost měl v závěru páté minuty Šeliga, který prověřil Davida Marka v boleslavské bráně dělovkou. Skóre se ale po této akci neměnilo. Šanci vyrovnat stav utkání měl Jan Dvořák, který málem dorážel do prázdné branky, jenže domácí útočník byl obrán o kotouč.

Boleslavští měli k dispozici během první periody několik přesilovek, jenže ani jednu nevyužili. Naopak, ve vlastním oslabení dokázali Pardubičtí ujet a gól na hokejce měl Kubišta, který ale stejně jako několik jeho dalších spoluhráčů nedokázal dorazit puk do prázdné branky. Při pardubické přesilovce padl přeci jen gól do sítě domácí branky, jenže ten nebyl uznán, protože byl dosažen kopnutím bruslí. Středočeši ale přeci jen jednu početní výhodu využili. Při závaru u pardubické svatyně se dostal ke kotouči Milan Kalaš, který jej poslal nekompromisně pod víko. Jenže o 51 sekund později si Pardubice vzaly vedení opět zpátky na svou stranu. Opět při závaru se chopil puku nejrychleji Ondřej Matýs. První dějství tedy ovládli hosté.

V úvodu třetiny hráli Boleslavští přesilovku. V té jsme však žádné výraznější šance neviděli. Jen snad ta z hole Jana Dvořáka, který si nasprintoval k brance a i v pádu dokázal zakončit, jenže to bylo mimo tři tyče. Ve druhé periodě se dařilo především Dušanu Kerdovi. Ten jel mimo jiné sám na Kloučka, kterého i málem překonal, jenže pardubický brankář zalehl puk, který zůstal pod jeho zády. Nedáš, dostaneš! To potvrdili hosté, když se bleskově prosadil Ondřej Paliesek. Záhy ještě Východočeši přidali čtvrtý gól poté, co si Bruslaři trestuhodně nepohlídali úplně volného Ondřeje Machalu, který udělal kličkou a překonal brankáře k pravé tyči. Na to reagovali domácí výměnou brankářů. Davida Marka tedy nahradil Michal Krofta. Následně už se Boleslavští trochu zlepšili. Stříleli Outrata z mezikruží, Kalus od modré či Dančišin z pravého kruhu, ale ani jeden z nich Milana Kloučka v pardubické bráně nepřekonal.

Do třetí třetiny nastoupili hokejisté Mladé Boleslavi o něco lépe. Ve 45. minutě se dobře prezentoval Dušan Kerda, který se rozhodl něco udělat s dosavadním výsledkem. Všem navíc ukázal, že to není vůbec těžké. Ve středním pásmu se dostal k puku a obešel všechny hráče, kteří mu stáli v cestě a nakonec zakončoval k pravé tyči Kloučkovy brány. O chvilku později se dostal do slibného úniku František Uřidil, jenže místo puku, skončil mezi třemi tyčemi on sám. Ke střele se dostal znovu opět Dušan Kerda, ale tentokrát pardubickou branku minul. Neuspěl ani Jan Červenka, který byl se svou ranou z mezikruží taktéž nepřesný. Více už se toho nestalo, a tak si tři body za výhru v Mladé Boleslavi odvážejí Pardubice.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): V zápase s Pardubicemi jsme vůbec nebojovali. Soupeř hrál slušně a podobně jako my, jen s tím rozdílem, že bojoval a chtěl víc vyhrát.

Martin Koudelka (HC Dynamo Pardubice): Poté, co jsme přijeli do Mladé Boleslavi, jsem z utkání měl trochu strach. Až na místě jsme totiž zjistili, že se bude hrát na malé hale. Já jsem měl navíc jen tenisky a byl jsem málo oblečený (smích). Navíc je tady ta malá hala opravdu hodně malá, což naši hráči neznají. Musím ale říct, že se s tím vyrovnali velmi dobře a dodrželi veškerou taktiku, kterou jsme po nich chtěli. V zápase jsme udělali nějaké chyby, ale to je v u hráčů v tomto věku ještě normální. Myslím si, že jsme zápas měli relativně po celou dobu pod kontrolou. Za vítězství jsme velmi rádi vzhledem k tomu, že je Boleslav nad námi v tabulce.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.