BK MLADA BOLESLAV
10. 10. 2015 | Vojtěch Drbohlav

Starší dorostenci rozhodli o výhře nad Letňany ve třetí třetině

12., sobota 10. 10. 2015
Ml. Boleslav - HC Letňany MBL - LET
M l. B o l. – Po třech porážkách v řadě chtěli starší dorostenci BK Mladá Boleslav uspět, motivace navíc byla také to, že se představili před domácím publikem ve ŠKOENERGO Aréně. Domácí šli proti předposledním Letňanům také do vedení ve čtvrté minutě, kdy z buly přesně mířil Jindra. Letci se ale v průběhu zápasu zlepšili a dokázali vyrovnat. Do třetí periody však Bruslaři vstoupili zase dobře a dokázali si vrátit vedení, které poté už jen navyšovali a Letňany téměř k ničemu nepouštěli. Po třech porážkách si tedy konečně Boleslavští připsali cenné tři body.
Ml. Boleslav: Marek – Obrtlík, Uřidil "C", Kalus "A", Chládek, Nepokoj, Mlčoch, Kerda – Kerda, Flynn, Musliu, Křížek, Straka, Havelka, Kalaš, Outrata, Jindra, Hrachovec, Dvořák
HC Letňany: Vlas – Pařík "A", Gebell, Brabec "C", Grauer, Kolenatý, Gonos, Milan Antoš ml., Hanuš – Satran, Nedorost, Fabiánek, Lauko, Danov, Řepík "A", Rousek, Kučera, Mařík
Branky a nahrávky: 4. Jindra (Křížek), 43. Straka (Musliu), 45. Musliu (Uřídil, Straka), 50. Outrata (Musliu) – 25. Fabiánek (Pařík, Kolenatý). Rozhodčí: Nepomucký - Frodl, Kleprlík. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 32:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Komentář

Boleslavští na svého soupeře v úvodu vlétli, například Kroni Musliu chvíli po úvodním vhazování orazítkoval břevno letňanské branky. Netrvalo to dlouho a Bruslaři se dostali dokonce do vedení poměrně šťastným a můžeme možná i říci, že kuriózním gólem. Z prostoru pro vhazování se ihned z buly napřáhl Jan Jindra, který mířil přesně mezi tři tyče. Brankář Letců nestačil ani zareagovat. Boleslav ale následně hrála jen ve třech, v přesilové hře pálil důrazně z mezikruží Michal Pařík, ale David Marek se nenechal překonat.

Poté čekal na dobrou přihrávku i Dominik Danov, ale puk vystihl jeden z domácích hráčů, který ho poslal do bezpečí. Uspět mohl na druhé straně Kroni Musliu, jenže v levém kruhu mu do střely lehli hned dva hráči Letců. Ti následně zblokovali i střelecký pokus z hole Křížka. Dobrou příležitost k navýšení skóre si připsal Dušan Kerda, který si sjížděl k odraženému kotouči, jenže z blízka jej trestuhodně neposlal mezi Vlasovy betony. První třetina tak skončila těsným rozdílem, který byl příznivější pro Mladou Boleslav.

Do druhého dějství nastoupili znovu dobře, stejně jako do té první. Vlase ohrožoval Kalaš, který ale nedostal tolik prostoru v předbrankovém prostoru, kolik by potřeboval ke vstřelení branky. Letňany následně potvrdily svou převahu vyrovnávacím gólem z hole Tomáše Fabiánka, který se z mezikruží nemýlil. Další velkou šanci na vedoucí branku si hosté připsali ve 27. minutě, kdy kotouč poskakoval na brankové čáře. Tomu, aby ji překročil, ale zabránil velmi dobře Marek Mlčoch, který puk poslal do bezpečí. Z trestné lavice se následně vracel Kroni Musliu, který ihned ujížděl na letňanskou branku, Vlase však překonat nedokázal. Hosté se v závěru snažili ještě prosadit, ale Golos se z blízkosti také neprosadil. Po druhé třetině tedy bylo skóre vyrovnané.

Boleslavští starší dorostenci vstoupili do třetí třetiny velmi dobře. Ve 43. minutě poslal svůj tým do vedení Patrik Straka, který z mezikruží tečoval mezi tři tyče střelu Musliua. Třetí branka Bruslařského klubu padla podobně jako ta druhá. Tentokrát byl ale přesným střelcem Kroni Musliu, který taktéž tečoval puk za záda Tomáše Vlase. Další dobrou šanci k navýšení skóre měl Zdeněk Křížek, letňanský brankář puk jen s obtížemi chytil. Letci si následně vytvořili velký tlak, z něj se ale nedokázali prosadit. Poté ujel Kroni Musliu, který sice Vlase nepřekonal, jenže na svou příležitost si počkal osamocený Vojtěch Outrata, který nikým nehlídaný puk poslal do odkryté branky. V přesilovce zkusil navýšit boleslavské vedení Uřidil, který střílel od modré, odkud nastřelil levou tyč hostující svatyně. Hosté následně měli gólovou šanci, když puk poskakoval na brankové čáře, jenže Marek měl štěstí, protože mezi třemi tyčemi nakonec neskončil. Boleslavští tedy dokázali vyhrát.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): Zápas byl ubojovaný. Opět jsme jeli na vlně jako v posledních čtyřech zápasech. Hráli jsme vlažně a hráči neplnili to, co měli. Před třetí třetinou jsme hráčům v kabině důrazně promluvili do duše a to přineslo ovoce. Kluci se vrátili k našim pokynům a utkání ubojovali. Po sérii třech proher je pro nás toto vítězství velmi důležité, protože máme na čem stavět do dalších zápasů. Také bych rád zopakoval to, že máme dva velmi dobré brankáře, kteří nás neskutečně ve všech zápasech drží. Je to velmi vyrovnaná dvojice (Krofta – Marek, pozn. red.) a je úplně jedno, jestli chytá jeden, nebo druhý.

Milan Antoš (HC Letci Letňany): Dvě třetiny jsme hráli docela dobře a drželi jsme skóre. Ve druhé třetině bylo rozhodující to, že jsme neproměnili dvě přesilovky pět na tři, ve třetí třetině nás pak zlomily dva rychlé góly, které rozhodly o výsledku zápasu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.