BK MLADA BOLESLAV
28. 11. 2015 | Dominik Špringer

Starší dorostenci nestačili ani na Pardubice

24., sobota 28. 11. 2015
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – Ani třetí důležitý domácí zápas v řadě nepřinesl starším dorostencům kýžené body. Po porážkách od Liberce a Hradce Králové totiž přišla i od Pardubic. Bruslaři sice byli v úvodní třetině lehce aktivnějším a lepším týmem, ale ve druhé třetině naprosto propadli, a prakticky tak darovali vítězstvím svým soupeřům. Dynamo po výhře 6:2 přeskočilo v tabulce právě domácí výběr a momentálně jsou Pardubičtí oním posledním postupujícím týmem do play-off.
Ml. Boleslav: Groh – Uřidil, Jirásek, Linhart, Kalus, Chládek, Petržílka, Nepokoj, Mlčoch – Zich, Kerda, Musliu, Křížek, Havelka, Zahradník, Kalaš, Dančišin
Pardubice: Klouček – Rudy, Trejbal, Žouželka, Boček, Mert, Bureš, Matýs – Ružička, Martínek, Pochobradský, Štefka, Machač, Paliesek, Roubal, Syrovec, Petrus, Kubišta, Šeliga, Zadina
Branky a nahrávky:10. Křížek, 58. Musliu (Dančišin) – 5. Zadina (Machač), 26. Štefka (Mert), 27. Zadina (Trejbal, Ružička), 31. Ružička (Šeliga), 33. Rudy (Ružička), 40. Paliesek. Rozhodčí: Battěk – Zavřel, Zháňal. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 38:49. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6.

Komentář

Velmi důležité utkání v boji o play-off mohli začít lépe domácí Bruslaři. Již ve druhé minutě mohl poslat své spoluhráče Milan Kalaš, ale jeho akci a stejně tak i následné dorážky dokázal zlikvidovat hostující Klouček.

Následně se opět potvrdilo staré známé přísloví nedáš, dostaneš! Domácí hokejisté udělali první obrannou chybu v tomto zápase a Dynama okamžitě trestalo. Macháč objel branku Groha a připravil ideální střeleckou pozici Filipu Zadinovi a tento již ostřílený hráč i z juniorské extraligy neměl žádné problém vstřelit svou třetí branku ve třetím zápase za starší dorost v této sezoně.

Bruslaře však inkasovaná branka nepoložila a hnali se okamžitě za vyrovnáním. V další šanci se ocitl znovu Kalaš, ale opět si vylámal zuby na Kloučkovi.

Domácí svůj tlak v úvodní třetiny přece jen zužitkovali a dočkali se vyrovnání. Do samostatného úniku se dostal Zdeněk Křížek a ten neměl problém tváří v tvář Kloučkovi srovnat stav utkání na 1:1.

Závěr třetiny se sice obešel bez branek, ale oba celky si ještě vytvořily několik zajímavých akcích. Na strany Dynama to byl především Ondřej Matýs, která se ve v patnácté minutě hnal sám na Groha, ale boleslavského brankáře nepřekonal. Na straně druhé to byl smolař Kalaš, který dnes prostě neměl svůj den a minutu po šanci Matýse nedokázal puk dostat do odkryté klece.

Jako přes kopírák třetiny první odstartovala i třetina druhá. Bruslařům se lepila smůla na hokejky, tentokrát to byl Havelka, kdo tři minuty po úvodním buly nedokázal trefit odkrytou branku Dynama.

Když se ani tentokrát nepodařilo domácím dostat do vedení, byly to znovu Pardubice, které se přiblížily důležitým bodům. Na začátku celé akce byl znovu nedůraz v domácí obraně, toho využil Matěj Štěfka, který střelou nad beton Groha poslal svůj tým znovu do vedení.

Nyní však již Bruslaři na inkasovanou branku odpovědět nedokázali, na trestnou lavici si šel odpykat trest za vyhození kotouče mimo hrací plochu David Jirásek a následnou přesilovou hru ukončil svou ranou kdo jiný, než Filip Zadina.

Třetí inkasovaná branky vzala domácím doslova vítr z plachet a naopak to bylo Dynamo, které ožilo a přidalo i čtvrtou branku v krátkém časovém sledu. Po další hrubce v obraně se lehce dostal k puku Adam Ružička, který si najel mezi kruhy a svou dělovkou nedal Grohovi šanci.

Zmar Bruslařů ve druhé třetiny dokonal o další dvě minuty později Samuel Rudy, ten dokonce pláchl při vlastním oslabení a zatloukl tak pátý hřebíček do pomyslné domácí rakve.

Naději mohl Bruslařům vykřesat před koncem druhé třetiny Dominik Hrachovec, ale ten stejně jako jeho kolegové ve své ideální šanci trestuhodně selhal, a také on nedokázal dostat puk do zcela odkryté branky Pardubic.

Hrůzostrašnou druhou třetinu z pohledu domácích završil půl minuty před jejím koncem Ondřej Palieska, který využil další přesilové hry a spoustu prostoru, který mu domácí obrana dala a vstřelil šestou branku Dynama.

Třetí třetiny již žádné výrazné vzrušení nepřinesla. Domácí Bruslaři nedokázali vývoj utkání ani zdramatizovat a naopak to bylo znovu Dynamo, které mělo více ze hry a mohlo přidat další branky, kterým zabránil především dobře chytající Groh.

Alespoň o kosmetickou úpravu se postaral tři minuty před koncem nejproduktivnější hráč domácích Kroni Musliu, jeho branka však drtivé porážce nezabránila.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Byl to takový nešťastný zápas. První třetina nabídla naprosto parádní a vyrovnaný hokej. Ve druhé třetině nám to tam ale prostě napadalo. Nedá se říct, že by někdo přestal hrát nebo podobně. Chyby tam samozřejmě byly, ale jsem rád, že se na to kluci po zbytek zápasu nevykašlali a bojovali až do konce. Já jim dneska nemůžu vytknout ani slovo. Takové zápasy se občas stávají. My se z toho musíme oklepat a jít dál. Chceme splnit náš cíl, který jsme si s klukama dali, a ten je dostat se do nadstavby.

Martin Koudelka (HC Dynamo Pardubice): Byl to výborný zápas. V první třetině jsme byli pod tlakem, ale ustáli jsme to. Domácí jsou zvyklí hrát na malém kluzišti a nám trvalo, než jsme si na to zvykli. Od druhé třetiny už jsme se ale přizpůsobili a spadly nám tam dva, tři góly, které se nám povedly. Zbytek zápasu už jsme měli pod kontrolou a hráči to ustáli. Utkání se mi velmi líbilo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.