BK MLADA BOLESLAV
12. 12. 2015 | Jonáš Jech, Zdena Bobková, Jonáš Jech

Starší dorost v Liberci vybojoval play-off!

28., sobota 12. 12. 2015
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
L i b e r e c – Mladoboleslavští dorostenci to dokázali! V Liberci vybojovali důležité tři body a zajistili si tak jistotu play-off. Ze začátku se to ale tak nevypadalo. Dlouho se hrálo vyrovnaně a Liberec v první třetině otevřel skóre zápasu. Boleslav ale dokázala zabrat a během druhé třetiny obrátila vývoj zápasu na svou stranu. Ve třetí třetině si pak utkání již ohlídala a dokázala skórovat ještě jednou a v Liberci zvítězila 3:1!
Liberec: Kuhn – Habermann, Krejsa, Eichler, Turský, Brabec, Kunst, Korecký (C), Velechovský – Branský, Šíp, Šír, Čermák, Jeník, Nezbeda, Jursa, Kotyza, Průžek, Chrtek
Ml. Boleslav: Krofta – Uřidil, Jirásek, Linhart, Kalus, Chládek, Petržílka, Nepokoj, Mlčoch – Zich, Kerda, Flynn, Musliu, Křížek, Homolka, Kalaš, Jindra, Hrachovec, Dančišin(C)
Branky a nahrávky: 19. Branský (Turský, Chrtek) - 29. Jindra (Musliu, Uřídil), 39. Uřídil (Flynn, Mlčoch), 48. Křížek (Kalus, Kalaš). Rozhodčí: Petružálek - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 27. Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Fotogalerie

Komentář

Oba týmy začaly velmi opatrně a hlídaly si střední pásmo. K prvnímu ohrožení branky se dostal ve čtvrté minutě Tomáš Nezbeda, jehož dorážku na brankové čáře zastavil Krofta. A jakoby respekt ze soupeře u obou týmů ve vteřině zmizel. Sérii rychlých kontrů přerušil až Kuhn když po nahození ukryl puk do své lapačky.

Na pár minut převzali iniciativu Tygři a tlačili se do zakončení. Střely Průžka, Koreckého a Kunsta ale ztroskotaly buď na své přesnosti nebo na připravené lapačce hostujícího gólmana.

V osmnácté minutě už se ale mohli domácí radovat. Dvojnásobnou přesilovku totiž využil po krásné přihrávce zpoza branky v podání Vítka Turského z bezprostřední blízkosti Daniel Branský a Tygři vedli – 1:0.

Za necelé dvě minuty Mladoboleslavští zareagovat nedokázali a tak museli svůj tlak přesunout do druhého dějství.

Jenže v něm už po dvanácti sekundách fauloval Uřídil a šanci tak měli Liberečtí. Jednu z nich měl Průžek, ale osamocen z úhlu horní roh branky minul.

Následné vyloučení Koreckého zvládli hokejisté z města pod Ještědem na výbornou a po jeho návratu na hřiště měl dokonce další šanci Nezbeda. Jeho efektní kolečko kolem branky a následnou střelu zastínil skvělým zákrokem Krofta.

Domácí se snažili dále ohrožovat svatyni hostí, zejména Korecký byl na modré čáře velmi střelecky aktivní. Pak se ale ke slovu dostali hosté. Z protiútoku totiž vyrovnal Jan Jindra. Musliu si najel do křídla, přihrál před branku na volného spoluhráče, který dorazil puk do branky mezi betony Kuhna – 1:1.

Hosté si pozvedli sebevědomí a po zbytek třetiny to byli oni, kteří byli aktivnějším týmem. Dokázali to zúročit dvě minuty před koncem prostřední dvacetiminutovky. Při vyloučení Eichlera vystřelil od modré čáry František Uřídil, jehož ránu si do vlastní sítě nešťastně srazil Kunst – 1:2.

Do poslední třetiny vstoupili domácí s jednobrankovým mankem, a tak se od první minuty snažili zaměstnávat mladoboleslavského gólmana jednou střelou za druhou. Většině ran ale scházela přesnost a se zbytkem si poradil skvěle chytající Krofta.

Nakonec ale doplatil Liberec na častá vyloučení. Při oslabení za faul Martina Jursy ještě hosté skórovat nedokázali. Při jejich další přesilovce ve 47. minutě ale navýšil vedení hostů před brankou důrazný Zdeněk Křížek a bylo prakticky rozhodnuto – 1:3.

Tygři sice ještě více přitvrdili a stříleli, časté problémy v rozehrávce je ale připravili o spoustu času a možnost dostat se do kontaktu skóre. Dvě minuty před koncem to ještě zkusili bez brankáře ale ani to k ničemu nevedlo. Mladá Boleslav tak v posledním zápase základní části porazila favorizovaný Liberec a zajistila si tak jistotu play-off!

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna, Bílí Tygři Liberec: Museli jsme pustit čtyři hráče na zápas juniorky, takže dostali prostor další. Myslím si, že jsme odehráli slušné utkání. Bohužel nám v zápase chybělo štěstí při koncovce. Také jsme byli hodně vylučováni, a to podle mě rozhodlo.

Jiří Zörkler, BK Mladá Boleslav: Pro nás to byl zápas, který rozhodoval o částečném neúspěchu sezóny. Byl těžký hlavně po psychické stránce. Jsem rád, že kluci makali od první minuty. I když se nám ze začátku nedařilo, tak jsme to dokázali zlomit. Utkání jsme ubojovali a klukům patří za tenhle zápas i za dosavadní průběh sezóny pochvala.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.