BK MLADA BOLESLAV
3., 
Jihlava - Ml. Boleslav JIH - MBL
Jihlava: Jurička – Rusňák, Trávník, Rašín, Piskač, Mareček, Marek – Úlovec, Daňhel, Filip – Brož, Najman, Vala – Juda, Kardoš, Zadražil – Musil
Ml. Boleslav: Haas – Theissig, Červenka, Furmánek, Rudolph, Dobrkovský, Málek, Lhota – Valdhans, Šípek, Litera – Novák, Jindra, Kolner – Čermák, Schulz, Moravčík – Vojta
Branky a nahrávky: 14. Kardoš (Vala, Úlovec) – 44. Novák (Šípek), rozh. náj. Litera. Rozhodčí: Pokorný – Rampír, Krejčí. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 42:19. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Komentář

Úvodní šanci zápasu si vypracovali hosté, proti nahození Theissiga, teči Šípka i následné střele Červenky byl Juřička úspěšný. Hosté dále hrozili hlavně z protiútoků, ale Dukla měla také šance. Rašínův pokus Haas příliš neviděl, přesto stačil zasáhnout. Puk se po jeho zákroku dostal k Zadražilovi, který byl tísněn a nemohl zblízka zakončit lépe. První vyloučení zápasu přišlo na sklonku dvanácté minuty a domácí přesilovou hrou nepovrhli. Filipovu střelu z levé strany gólman ještě zneškodnil a Brož dorážku nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Domácí pokračovali v tlaku, Najmanovu střelu i následnou dorážku domácích také Haas zneškodnil, puku se však ujal Jindřicha Kardoše a jeho dorážka už prošla do odkryté klece. Protože hosté v závěru svojí přesilovku nevyužili, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Druhá třetina nabídla pohlednější hokej. Vala na jejím začátku pumelicí od modré neprostřelil val těl před brankou. Boleslavským se nabídla přesilová hra čtyři na tři, ale během třiadevadesáti sekund pořádně nevystřelili na branku. Krátce před polovinou zápasu poslal Filip kotouč před branku, ale Daňhel ani Úlovec zblízka puk do sítě nepropasírovali. Velkou šanci měla Jihlava při přečíslení dva na jednoho. Puk se se štěstím dostal k Brožovi, který vyslal do úniku Tomáše Valu, jemuž se nepovedlo rozhýbat gólmana a poslat mu puk mezi betony. Na druhé straně si Šípek zpoza branky vybruslil k pravé tyči Juřičky, kde měl kvůli laxnosti domácích možnost vystřelit a ještě několikrát dorazit puk, ale gólman Dukly byl pozorný. Šance se střídaly na obou stranách. Filip sám před gólmanem hostí těsně netrefil levou tyčku, Rudolph svojí individuální akcí třešničku nenasadil a zblízka nepropálil brankáře.

Tři a čtvrt minuty po startu třetího dějství bylo srovnáno. Peter Novák si nabruslil na pravý kruh a vyslal projektil, kterým neomylně trefil levý horní roh. Jihlava si mohla vzít vedení zpět při dvojici přesilových her. Rušněji bylo během druhé početní výhody. Jihlavské obraně ujel Moravčík, byl možná faulován, ale sudí rozpažil. Hned poté si Mladoboleslavští nedali pozor na Najmana, který se řítil sám na Haase a za podobný zákrok již trestné střílení následovalo. Adam Najman ale střelou kolem lapačky na gólmana nevyzrál. V další příležitosti Dukly se puk odrazil před branku k Brožovi, který nedokázal prostřelit gólmana a tváří v tvář Haasovi se neprosadil ani Trávník. Závěr zápasu patřil šanci Středočechů. Theissigova rána od modré projela vedle levé tyče a odrazila se před branku, kde překvapený Čermák nedokázal zakončit.

Prodloužení přineslo šance až v závěru. Filip obkroužil branku Mladé Boleslavi, puk však kolem pravého betonu do branky nezasunul. Hned poté neuspěl ani Moravčík pohotovou střelou z mezikruží. O vítězi zápasu rozhodly samostatné nájezdy. Domácí Kardoš a Vala si nerozuměli s pukem a Filipův pokus kryla vyrážečka Haase. Za hosty sice neuspěli Novák s Moravčíkem, ale třetí nájezd v podání Davida Litery byl úspěšný. Útočník hostí udělal před gólmanem kličku doleva a zasunul kotouč k tyči - 1:2 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Tomáš Černík (BK Mladá Boleslav): Dnes jsme viděli oboustranně vyrovnané, hodně bojovné utkání. My jsme do prvních deseti minut vstoupili lépe, pak se hra vyrovnala a ve druhé třetině zase byla lepší Dukla. Ve třetí části se nám podařilo z ojedinělé akce dát gól a nakonec jsme v nájezdech vybojovali pro nás důležitý bod.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Od kluků to byl dnes nejhorší zápas, který jsme od nich počínaje přípravou viděli. Bohužel přišli ze školy nesoustředěni a nepřipraveni, a to, co jsme si řekli na poradě před zápasem, bohužel neplnili. Shořeli jsme dnes na neproměňování šancí, které jsme někdy ani nezakončili. Bohužel na jeden gól se vyhrává hodně těžko. Dneska kluci předvedli, co s nimi dokáže udělat nervozita, protože nájezdy byly vyvrcholením všeho - když nám ze tří nájezdů dvakrát utekl puk.

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.