BK MLADA BOLESLAV
5. 2. 2016 | Zuzana Spurná, Zuzana Spurná, Vojtěch Tůma

Nelichotivá série budiž protržena! Dorost vyhrál v Olomouci

11., pátek 5. 2. 2016
Olomouc - Ml. Boleslav OLO - MBL
O l o m o u c - Mladoboleslavští starší dorostenci poslední dobou rozhodně neprožívají ideální období. Z výhry se naposledy radovali patnáctého ledna, když na domácím kluzišti na nájezdy přemohli Slavii. Od té doby museli skousnout pět porážek v řadě, této sérii ale dnes vystavili ráznou stopku! V zápase s Hánaky byli vždy o jeden pověstný krok napřed, svého soupeře ani jednou nepustili do vedení a nakonec si, po téměř dvou měsících, znovu připsali plný bodový zisk. Na odpočinek ale příliš času není, už zítra se svěřenci trenéra Zörklera představí na ledě čtvrtého Zlína.
Olomouc: Galuška – Dajčar, Murla, P. Mader, Štreit, Beutl, Holiš – M. Urban, M. Zabloudil, Husták, Beier, Janků, Pěcha, Skopal, Hajšman, Machálek, Kořenek, Říčka.
Ml. Boleslav: Krofta (Haas) – Dlabola, Petržílka, Linhart, Kalus, Chládek, Furmánek, Nepokoj – Kerda, Flynn, Křížek, Straka, Zahradník, Kalaš, Foerster, Outrata, Hrachovec, Moravčík, Dančišin, Dvořák.
Branky a nahrávky: 23. Machálek (Pěcha, Hajšman), 30. Hajšman (Husták) – 12. Straka, 21. Dančišin (Petržílka, Linhart), 26. Flynn (Zahradník, Dvořák), 47. Outrata (Petržílka, Křížek). Rozhodčí: Přikryl – Axman, Novotný. Vyloučení: 1:2, navíc Beier (OLO) 5 min + trest do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 33:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Komentář

Už ve třetí třetině se snažil otevřít skóre Flynn, který se pokoušel hned několikrát dorazit puk za Galušku, olomoucký brankář jeho úmysly ale dobře přečetl. První přesilovku si pak zahráli domácí, ta však zůstala nevyužita. Chvíli na to se ale nacpala až před Kroftu elitní formace Hanáků. Hajšman pak ukázal, co je to důraz v předbrankovém prostoru, když se s pukem snažil dostat až do mladoboleslavské svatyně.

V polovině první třetiny ujela Kohoutům dvojice mladoboleslavských hokejistů až do útočného pásma, Dvořák pak ale nahozením od mantinelu Galušku překonat nedokázal. Chvíli na to se do útoku prohnal Flynn, který před brankou hledal ještě najíždějícího Dančišina, tomu ale přihrávka příliš nesedla. Netrvalo ale dlouho a hosté se přece jen radovali z branky, když vyzrát na Galušku dokázal Patrik Straka.

Hanáci se snažili rychle srovnat krok s hráči v zeleno-černých dresech a stále častěji se dostávali před hostujícího brankáře, střela Matěje Zabloudila z mezikruží však mířila příliš vysoko. Chvíli na to se puk za záda Krofty snažil docpat Martin Urban, hostující strážce svatyně byl ale proti. Z hranice brankoviště pak doráželi členové prvního útoku, a to Zabloudil s Říčkou, puk ale za brankáře s číslem dva nedostali.

Bruslaři navíc své vedení už v první minutě prostřední části navýšili, když se po střele Milana Dančišina puk zřejmě odrazil od výstroje a propadl Galuškovi až do branky. Jenže Kohouti brzy našli odpověď, když přesouvajícího se Kroftu prostřelil Jan Machálek. Hosté si ale chvíli na to brali svůj dvoubrankový náskok zpět. Proti prvním dvěma střelám Mladoboleslavských vytáhl Galuška výborné zákroky, na tu třetí, z hole Oscara Flynna už ale domácí strážce svatyně nestačil.

Hanáci ale nehodili flintu do žita a v polovině utkání bylo znovu srovnáno. Po závaru před brankou dokázal kotouč dostrkat za záda hostujícího brankáře Dominik Hajšman. Mladoboleslavský gólman sice ještě reklamoval kopnutí nohou, rozhodčí ale gól uznali. Ve 36. minutě pak obkroužil olomouckou branku kapitán hostů Dančišin, u pravé tyčky ale místo nenašel.

Na začátku třetí periody hledal poslal Husták dobrou přihrávku zpoza brány Beierovi, který se snažil puk procpat mezi Kroftovou výstrojí a tyčkou, to se mu však nepovedlo. Pár minut poté prokličkoval do útoku mladoboleslavský Dvořák, který za brankou chvíli počkal s rozehrávkou, a pak poslal puk přímo na hůl Petržílkovi, ten ale z levého kruhu mířil jen do připravené lapačky Galušky. Netrvalo dlouho a Bruslaři se radovali z dalšího gólu, když místo mezi betony olomouckého strážce svatyně našel Vojtěch Outrata.

Devět minut před koncem zápasu byla blízko snižující brance Olomouc, když Říčkův pokus Krofta vykopl jen před sebe a u brankoviště se dobře zorientoval Zabloudil. Olomoucký kapitán se pak společně s Říčkou snažil protlačit puk za záda hostujícího gólmana, jejich snahu ale přerušil rozhodčí. Chvíli na to vyvezl puk do útočného pásma Pěcha a zadovkou přes půl třetiny jej poslal Machálkovi, ten pak černý nesmysl poslal Murlovi. Olomoucký obránce ale mířil jen do betonů Krofty.Hanáci zabrali a zkusili ještě dotáhnout dvoubrankovou ztrátu, hostující maskovaný muž si tak na nedostatek práce stěžovat nemohl. Bruslaři ale svou práci v defenzivě odváděli velice dobře. Kohoutům tak ke srovnání nepomohla ani power-play čtyřicet vteřin před koncem. Ze dvou dlouhých sérií proher to tak byla ta mladoboleslavská, která jedenáctým kolem nejvyšší dorostenecké soutěže skončila.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.