BK MLADA BOLESLAV
19. 2. 2016 | Michal Toman, Dominik Špringer, Michal Toman

Starší dorostenci pokračují na vítězné vlně, tentokrát přehráli Slavii

13., pátek 19. 2. 2016
Slavia - Ml. Boleslav SLA - MBL
P r a h a - Ve výborných výkonech pokračují starší dorostenci. Bruslaři si po vítězstvích na ledě Olomouce a Zlína vyšlápli i na pražskou Slavii a připsali si tak třetí venkovní vítězství v řadě. Úvod zápasu byl ve znamení velkých šancí na obou stranách, nejblíže brance byl pak v první třetině Kalaš, který však nastřelil pouze tyč domácí branky, a tak ve druhé části hry jako první udeřili Pražené, kteří šli ve 33. minutě do vedení. Bruslaře inkasovaná branka nezlomila a během dvou minut, které rozdělila přestávka vývoj duelu otočili. Nejdříve se v 39. minutě prosadil Martin Kalus a následně v čase 40:22 poslal své spoluhráče do vedení Marek Mlčoch. To už také hostující hokejisté udrželi a o své čtvrté vítězství v řadě budou bojovat zítra na ledě dalšího týmů z hlavního města, kterým bude Sparta.
Slavia: Kodad – Krásný, Steinocher, Melovič, Vobořil, Duda, Šmíd, Šantrůček – Fiala, Patočka, Šergl – Vildumetz, Šteiner, Kern – Bajer, Zídek, Matějka – Šilhan, Marek, Netolický
Ml. Boleslav: Krofta – Petržílka, Jirásek, Linhart, Kalus, Chládek, Nepokoj, Mlčoch – Kerda, Flynn, Křížek, Straka, Havelka, Zahradník, Kalaš, Foerster, Jindra, Hrachovec, Dančišin, Dvořák
Branky a nahrávky: 33. Duda (Patočka, Šergl) – 39. Kalus (Dančišin, Straka), 41. Mlčoch (Kalaš, Dančišin). Rozhodčí: Čáp – Šmika, Horažďovský. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 34. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Komentář

Zápas mezi pražskou Slavií a Mladou Boleslaví začal vyrovnanou bitvou. Na první šance se ale nemuselo čekat dlouho. Už v první minutě ujel Jindra, jenže nedokázal Kodada z bezprostřední blízkosti překonat. Na druhé straně se dostal po zmatcích v boleslavské obraně před gólmana Kroftu Šmíd, ale dopadl stejně jako Jindra.

V 11. minutě mohl otevřít skóre zápasu Fiala, když nejprve trefil břevno branky hostů a jeho následná rána těsně minula pravou tyčku. A tyč zvonila i za Kodadem po střele Kalaše. Sešívaní si ke konci první třetiny vypracovali několik slibně vypadajících akcí. V jedné z nich jel Fiala s Šerglem proti jednomu obránci. Fiala vzal celou situaci na sebe a vypálil. Jeho pokus ale pouze rozezvučel tyč, a tak skončila první třetina za bezbrankového stavu.

Druhé dějství začali slávisté svižněji než první a Krofta měl plné ruce práce. Kern dostal krátce po začátku třetiny skvělou přihrávku od Vildumetze na hranici brankoviště. Ve vyložené příležitosti jej ovšem vychytal hostující gólman Krofta. A blízko brance byl i Šteiner, jenž tvrdě vypálil od modré a Krofta přizvedl kotouč holí do levé spojnice své branky.

Ve 33. minutě už se však červenobílí radovali. Šergl a Patočka skvěle napadali rozehrávku soupeře za brankou a druhý jmenovaný nabil na modrou Tomáši Dudovi, jenž vypálil z první a Kroftovi prošel puk mezi betony až do sítě.

Závěr třetiny ale patřil hostům, kteří dokázali vyrovnat. Sešívaní si nerozuměli při rozehrávce a k puku se dostal Martin Kalus, který trefil z vrcholu levého kruhu pravý horní růžek Kodadovy klece, a tak platil v Edenu po čtyřiceti minutách opět nerozhodný stav.

Vstup do třetí dvacetiminutovky se ale slávistům vůbec nepovedl. Už po 22 sekundách hry se totiž prosadil Marek Mlčoch, když šikovně tečoval do levého horního rohu slávistické branky Kalašovo nahození od modré.

Domácí byli blízko vyrovnání, když stál Fiala ve skvělé střelecké pozici mezi kruhy, jenže jeho pokus těsně minul horní tyč. Na druhé straně zahrozil z protiútoku Dančišin. Jel na Kodada sám a zkoušel zakončit bekhendovým blafákem, ale sešívaný gólman si s přehledem poradil. Navzdory závěrečnému tlaku při hře bez brankáře se ale červenobílým vyrovnat nepodařilo, a tak si Mladá Boleslav odvezla z Edenu všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Těžko se nám překonávala obrana soupeře. Celý zápas jsme byli tak trochu v křeči, nezměnili jsme rytmus hry. Hráli jsme pořád kombinačně a chtěli tlačili jsme se do branky místo toho, abychom hru roztáhli a zjednodušili. Zápas byl z naší strany odbojovaný, kluci chtěli vyhrát, ale pokaždé se to nepodaří. Nedařilo se nám, dali jsme po dlouhé době jen jednu branku, což asi rozhodlo. Je to pro kluky ponaučení, protože zápasy v play-off budou vypadat přesně jako zápas s Boleslaví.“

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): „Viděli jsme parádní zápas. Obě mužstva hrála s velkým nasazením. Utkání bylo vyrovnané a můžu kluky jen pochválit. Od gólmana až po posledního hráče podali skvělý výkon. Hráli jsme bojovně a měli jsme velkou vůli po vítězství a díky tomu jsme byli šťastnější.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.