BK MLADA BOLESLAV
20. 2. 2016 | Petr Pavlík, Vojtěch Drbohlav, Petr Pavlík

Na silnou Spartu starší dorost nestačil

14., sobota 20. 2. 2016
Sparta - Ml. Boleslav SPA - MBL
P r a h a – Po výhře nad Slavií se chtěli starší dorostenci pokus o triumf i proti Spartě. V holešovické malé hale se jim ale nedařilo. Brankář Radek Haas inkasoval už v desáté sekundě a po druhém gólu jej vystřídal Michal Krofta. Ani on ale vysoké porážce 1:5 nezabránil. Sparta hrála sebevědomě a Středočechům dovolila jen jedinou branku opět z hole obránce - stejně jako v pátek, i tentokrát skóroval Marek Mlčoch. Utkání navíc nedohrál kvůli zranění Petr Foerster. Skupina A NOEN Extraligy staršího dorostu nabídne už jen dvě kola, na Bruslaře čekají znovu silní soupeři. V pátek přivítají od 15:00 doma v malé hale Chomutov a v sobotu odehrají poslední zápas před play off v Plzni.
Sparta: Wolf – Simotics, Janda, Vízner, Eliáš, Jeřábek, Horský , Vandas, Sedliský – Šrámek, Šmerha, Švarc, Šišolák, Nacházel, Chlouba, Safin, Komárek (C), Schwamberger, Kropáček, Dubský, Wojnar.
Ml. Boleslav: Haas (17. Krofta) – Petržílka, Jirásek, Linhart, Kalus, Chládek, Nepokoj, Mlčoch – Kerda, Flynn, Křížek, Straka, Havelka, Zahradník, Kalaš, Foerster, Jindra, Hrachovec, Dančišin, Dvořák
Branky a nahrávky: 1. Komárek (Chlouba, Jeřábek), 17. Safin (Schwamberger, Eliáš), 28. Komárek (Janda), 41. Komárek (TS), 50. Janda (Šrámek, Kafka) – 34. Mlčoch (Straka, Dančišin). Rozhodčí: Lacina – Špůr, Štětina. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 42:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Komentář

Sparta byla ihned zkraje zápasu aktivnější a dravější. Důsledkem bylo i to, že už po pouhých deseti vteřinách hry otevřel skóre sparťanský forvard Vojtěch Komárek, který dostal přesnou přihrávku před branku a skvěle ji zužitkoval. Do konce úvodní periody domácí celek ještě stihl jednou udeřit, když po Schwambergerově střele z mezikruží dorazil puk se štěstím domácí forvard Ostap Safin. Do kabin se šlo tedy za stavu 2:0 pro domácí Spartu.

Ve druhé dvacetiminutovce svěřenci trenéra Žemličky přidali ještě třetí trefu zásluhou Vojtěcha Komárka, který z hranice brankoviště tečoval nahozenou střelu od modré čáry a nasměroval puk přesně mezi betony hostujícího brankáře. Poté hra pražského celku trochu opadla a hrálo se převážně v obranném pásmu Pražanů. Ti dlouho odolávali, ale inkasovanému gólu neunikli. První branku Středočeského týmu vsítil Marek Mlčoch, když využil zmatku před domácí brankou a střelou k tyči snížil na dvoubrankový rozdíl z pohledu Mladé Boleslavi. Do konce prostřední části už se nic podstatného nestalo po druhé třetině byl stav 3:1 pro hokejisty s "S" na prsou.

V poslední části hry domácí vlétli na svého soka a lehce ho přehrávali. Boleslavský zadák hákoval forwarda z týmu Sparty a důsledkem toho bylo trestné střílení. K nájezdu se postavil Vojtěch Komárek, který předvedl parádní kličku do beckendu a zkompletoval v tomto utkání hattrick. Brankář hostí neměl šanci zasáhnout. Tým kapitána Komárka ovšem ještě vstřelil svému sokovi pověstného "bůra", když se prosadil rychlou a svižnou střelou u zadní tyče Lukáš Šrámek a zároveň stanovil konečnou úpravu skóre na finálních 5:1 pro holešovický celek.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.