BK MLADA BOLESLAV
3. 3. 2016 | Vojtěch Drbohlav

Starší dorost sehrál s Kometou vyrovnaný duel, přesto prohrál

OF1, čtvrtek 3. 3. 2016
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o – Starší dorostenci BK Mladá Boleslav jeli do Brna v pozici outsidera, první zápas osmifinále play–off NOEN Extraligy staršího dorostu však nabídl pohledný hokej, ve kterém se činily zejména obrany obou celků včetně brankářů Lukáše Dostála a Michala Krofty. Kometa šla však ve třetí třetině do vedení, které postupně navyšovala. Boleslavští stále bojovali, jenže ke zvratu utkání se nezmohli. Domácí si závěr zápasu zkušeně ohlídali. Bruslaře však čeká na brněnském ledě druhý zápas už o den později. V DRFG Aréně budou chtít vyrovnat sérii v pátek od 12:30!
Kometa Brno: Dostál – Petrla, Trnka "A", Zábranský, Kučera, Král, Jeřábek, Zukal – Novák, Havlát, Hasoň – Gajarský, Škvrně, Čejka – Mlynář "A", Knap, Krejčí – Frydrych, Nečas, Ferda "C" – Süss
Ml. Boleslav: Krofta - Petržílka, Uřidil, Jirásek, Linhart, Kalus (A), Chládek, Nepokoj, Mlčoch - Flynn, Musliu, Křížek, Straka, Havelka, Zahradník, Kalaš, Foerster, Outrata, Jindra (A), Dančišin (C), Dvořák
Branky a nahrávky: 47. Ferda (Zukal, Čejka), 55. Nečas (Novák, Mlynář), 59. Jeřábek (Čejka). Rozhodčí: Přikryl – Lukš, Novák. Vyloučení: 4:3, navíc Kalus (MBL) 10 min. OT za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 157. Střely na branku: 47:30. Průběh utkání: 3:0.

Komentář

Boleslavští starší dorostenci začali utkání přesilovou hrou, ve které si najel do levého kruhu Patrik Straka, jenže reprezentační brankář Lukáš Dostál si věděl rady. Dobře chytil i následnou ránu z hole Vojtěcha Outraty. Největší šanci však měli Bruslaři poté, co od modré vystřelil František Uřidil. Jeho střelecký pokus byl však zblokován a Kroni Musliu neměl na následnou dorážku z předbrankového prostoru dostatek času, trefil tedy jen brankáře Komety. Neuspěl ani Jan Dvořák, který na nic nečekal a u pravé tyče vystřelil, jenže Lukáš Dostál měl i tentokrát dobrý přehled.

Brněnští se však postupem času osmělovali. Z pravého kruhu trefil břevno hostující branky Jan Hasoň a Kometa si následně za svou aktivitu vynutila i první početní výhodu. V té se se dlouho nemohli domácí usadit v pásmu, ale to se jim podařilo, přičemž hned několik střeleckých pokusů Martina Nečase z levého kruhu zblokoval na jedničku Marek Mlčoch. Hned nadvakrát zkusil uspět od modré čáry také Lukáš Zukal, jenže poprvé zblokoval střelecký pokus Jan Jindra a podruhé trefil brněnský obránce Kroftovu masku. Z přesilové hry vysřelil od modré David Jirásek a pokud by puk někdo tečoval, mohli se Bruslaři radovat z gólu. Jenže tak se nestalo. Při přesilové hře se napřáhl na modré Libor Zábranský, syn majitele Komety Brno, proti něj vytáhl ale velmi povedený zákrok Michal Krofta. Aktivitou hýřil Milan Kalaš, jehož střelu z mezikruží ale opět polapil zatím bezchybný brankář domácích. Po úvodních dvaceti minutách tak svítilo na světelné kostce brněnské DRFG Arény skóre 0:0.

Druhé dějství začalo tlakem Komety, která se dlouho držela v útočném pásmu, přičemž Bruslaře trápil zejména Libor Zábranský se svými bezprostředními střelami. Boleslavští se bránili souvislému tlaku, který odvraceli pouze za cenu zakázaného uvolnění. František Uřidil sice nejprve na modré ztratil puk, jenže pak ze stejného místa vyslal velmi povedenou střelu, po níž prošel puk jen těsně vedle levé tyče brněnské svatyně. František Uřidil naservíroval na začátku druhé poloviny druhého dějství puk Patriku Strakovi, jenž ale v pravém kruhu trestuhodně promáchl.

Domácí se o chvíli později dostali do přečíslení, jenže střelu z hole Martina Nečase zblokoval ukážkově Hanuš Petržílka. Ve velké šanci se ocitl pro změnu Milan Kalaš, který však v mezikruží netrefil ideálně puk. Na druhé straně dostal v situaci dva na jednoho skvělou přihrávku Jakub Čejka, který mohl zakončit do odkryté klece, střela mu ale nesedla. Zničehonic se dostal ke střele Tomáš Mlynář, kterému přihrál do levého kruhu Martin Nečas, ale domácímu hráči střela nesedla. Na druhé straně mohli později skórovat Boleslavští. Za brankou se ujal kotouče Jan Dvořák, který jej skvěle naservíroval Janu Jindrovi, proti němuž se však brankář Lukáš Dostál rychle přesunul.

Hned na začátku závěrečného dějství si najel do pravého kruhu Patrik Straka, odkud prověřil Dostálovu práci s lapačkou. Góly od modré čáry střílí rád Marek Mlčoch, jenže ve 42. minutě se mu to nepodařilo. Gólman kotouč vyrazil. V dobrých pozicích se hned dvakrát ocitl Oscar Flynn, jenže před brankou pokaždé promáchl. Tutovou šanci měl Matěj Novák, který mohl poslat vyražený puk do brány, bohužel pro domácí se však trestuhodně neprosadil. Z levého kruhu zkusil stěští také Dominik Knap, jehož ránu vyrazil Michal Krofta ramenem. Na druhé straně neměl Lukáš Dostál pod kontrolou kotouč, který chtěl propasírovat mezi betony Kroni Musliu, což se mu nepodařilo.

Nedáš, dostaneš. Obrovskou gólovou radost Komety měl na svědomí Radim Ferda, který tečoval mezi tři tyče střelu z pravého kruhu. Hra na obou stranách se poté trochu otevřela. Sám na bránu ujížděl Matěj Novák, jehož blafák skončil jen na Kroftových betonech. Boleslavští mohli v přesilové hře vyrovnat. Na Patrika Straku sice zívala prázdná branka, bohužel pro hosty toho ale nedokázal využít. Po vstřelené brance domácí ještě více ožili a oni byli těmi, kteří diktovali tempo hry. Po chvíli se osmělil Oscar Flynn, který si i přes několik bránících hráčů prokličkoval cestu až do pásma, ale tvrdá rána z jeho hole mířila pouze na tělo brankáře Lukáše Dostála. Obrovskou gólovou šanci si připsal Petr Foerster, který mohl zakončit do odkryté branky, jenže tak z bezprostřední blízkosti nedokázal učinit!

Brněnští se navíc téměř pět minut před koncem navýšili své vedení. Z velkého závaru v brankovišti Mladé Boleslavi dokázal propasírovat puk mezi tři tyče Martin Nečas, jenž dodal domácím ještě větší klid na hokejkách. Třetí gól Komety mohl ještě přidat Jakub Čejka, ale Michal Krofta v hostující bráně si počínal sebejistě. Domácí pečetili svou výhru ještě trefou od modré čáry z hole Romana Jeřábka. V závěru Boleslavští už neměli dost sil na zvrat utkání, domácí naopak drželi puk na svých holích a nechtěli připustit komplikace. V prvním vzájemném zápase tak uspěli Moravané, kdo se bude radovat v páteční odvetě?.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Byl to velice kvalitní a vyrovnaný zápas. Po první třetině bylo jasné, že rozhodne jeden gól. Ve druhé třetině jsme měli šance na to, abychom skórovali, možná i vyloženější. Bohužel jsme ale branku nevstřelili a opět doplatili na neproměňování šancí. Zítra je nový den a my uděláme všechno pro to, abychom sérii vyrovnali!

Aleš Křetinský (HC Kometa Brno): Bylo to klasické utkání play-off, nikdo nechtěl ze začátku dostat branku, chodilo se do pěti hráčů, moc přečíslení nebylo. Bylo to utkání o důrazu a bruslení. Myslím si, že když jsme přidali od druhé třetiny na pohybu tak to přineslo i ty branky. Myslím si, že to dnes bylo zasloužené vítězství. Série pokračuje zítra a potřebujeme ještě dvě vítězství.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.