BK MLADA BOLESLAV
4. 3. 2016 | Vojtěch Drbohlav

Starší dorost sice po většinu zápasu vedl, Kometa však rozhodla v prodloužení

OF2, pátek 4. 3. 2016
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o – První zápas neměli Bruslaři na brněnském ledě rozehraný vůbec špatně, jenže nakonec prohráli góly, které padly ve třetím dějství. V pátek byl ale nový den a Bruslaři chtěli za každou cenu sérii vyrovnat. Kometa sice měla v úvodu prvního dějství menší tlak, jenže Bruslaři se osmělili. Samostatný nájezd z hole Kroniho Musliua sice zůstal nevyužit, Milan Kalaš ale o chvíli později už zakončil přesně. Kometa sice zvládla vyrovnat, jenže ve vydařeném druhém dějství si dokázali Středočeši vzít vedení zpět na svou stranu zásluhou přesné rány Františka Uřidila. Ve třetí třetině však hráli lépe Moravané, kteří zvládli vyrovnat a navíc rozhodnout i v prodloužení. Boleslavští sice byli po větší část zápasu lepším týmem, jenže opět nevyužili spoustu šancí, které se jim mnohokrát naskytly. Středočeši tak bohužel odjíždějí z Brna bez jediné výhry, v pondělí 7. března se však pokusí na domácím ledě odvrátit konec sezóny!.
Kometa Brno: Dostál – Petrla, Trnka, Zábranský, Kučera, Král, Jeřábek, Zukal – Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Mlynář, Knap, Krejčí, Frydrych, Nečas, Ferda (C), Süss
Ml. Boleslav: Krofta – Petržílka, Uřidil, Jirásek, Linhart, Chládek, Nepokoj, Mlčoch – Flynn, Musliu, Křížek, Straka, Havelka, Zahradník, Kalaš, Foerster, Outrata, Jindra (A), Hrachovec, Dančišin (C), Dvořák
Branky a nahrávky: 18. Mlynář (Nečas, Novák), 52. Zábranský (Hasoň, Gajarský), 64. Novák (Nečas) – 5. Kalaš (Uřidil, Outrata), 34. Uřidil (Musliu, Dančišin). Rozhodčí: Kašík – Novotný, Axman. Vyloučení: 6:6, navíc Hrachovec (MBL) 5 min.+DKU (faul kolenem) a Zukal (KOM) 10 min (zásah do oblasti hlavy a krku). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 152. Střely na branku: 39:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2pp.

Komentář

V brněnské DRFG Aréně sedělo v úvodu druhého osmifinálového utkání play-off NOEN Extraligy staršího dorostu odhadem pouhých dvacet diváků. Domácí Kometa vstoupila do utkání aktivněji a už ve druhé minutě získala možnost přesilové hry. Jednu slibnou přihrávku ale Martin Nečas k levé tyči nezakončil, jelikož promáchl. Bruslaři naopak odehráli oslabení velmi dobře. Do samostatného úniku se dostal Kroni Musliu, jenž byl v rozhodující moment hákován. Hlavní rozhodčí Kašík neváhal a odpískal pro Mladou Boleslav samostatný nájezd. Kroni Musliu, rozený střelec, však tentokrát obrovskou šanci ve vedoucí gól neproměnil. Jeho kličku k pravé tyči Lukáš Dostál bez problémů vystihl. Jenže Bruslařský klub přesto prolomil své střelecké trápení a ujal se vedení v zápasu. Domácí chybovali v obranném pásmu, kde se v mezikruží dostal k dorážce Milan Kalaš, který už se nemýlil a brankáře Lukáše Dostála prostřelil!

Milan Kalaš byl stále při chuti. V předbrankovém prostoru mu přenechal puk Oscar Flynn a boleslavský útočník zakončil, sice jen na betony gólmana, ale i takové pokusy se počítají. Boleslavští mohli dát gól a ačkoliv brankář Lukáš Dostál neměl puk po střele Františka Uřidila ve své moci, jen se jej lehce dotkl, hlavní rozhodčí přerušil hru, přičemž vyloučil na obou stranách za hrubost. Zvláštní ale je, že přerušil právě v momentě, kdy měli Bruslaři veliký tlak. Menší závar před brankou si vytvořili před hře čtyři na čtyři Brněnští, ale jeden z hostujících beků stačil kotouč rychle odpálit. V přesilovce domácích pořádně zahrozil v pásmu Libor Zábranský střelou od modré nebo Martin Nečas, který to zkusil ještě z větší blízkosti. Pokaždé ale vynikl jen gólman Středočechů. Z levého kruhu také prověřil Dostálovu práci s lapačkou Kroni Musliu, ale brněnský reprezentant za U16 další inkasování nepřipustil. V pravém kruhu byl také osamocený Patrik Straka, kterému ale střela nesedla a mířil úplně mimo. Hosté si však svou situaci značně zkomplikovali zbytečným faulem pět minut před koncem prvního dějství, kdy dostal pětiminutový trest Dominik Hrachovec a Bruslaři šli navíc do na dvě minuty do tří! Boleslavští hráli v oslabení celou dobu bez přerušení a ačkoliv bránili velice obětavě, na ránu Tomáše Mlynáře z pravého kruhu stačit nemohli. A tak bylo skóre po dvaceti minutách vyrovnané 1:1.

Kometa do druhého dějství vlétla jako uragán a hned v prvním střídání zaznamenala gólovou šanci. Jenže proti Jakubu Čejkovi se vyznamenal Michal Krofta v hostující kleci. Moravané byli také značně důrazní v přesilové hře, ale Boleslavské podržel svými zákroky opět brankář. Domácí se však nejspíš rozhodli, že pokud nevsřelí góly, alespoň se pokusí přivodit zranění Kronimu Musliuovi, kterého poslali k zemi nebo kapitánu Milanu Dančišinovi, jenž měl dokonce vyražený dech! Bruslaři si však také zahráli přesilovku pět na tři. Kalašovu bezprostřední střelu z levého kruhu však zastavil brankář betonem, přičemž si věděl rady i s dělovkami Františka Uřidila a Marka Mlčocha od modré čáry. Boleslavští tak dlouhou dvojnásobnou početní výhodu nevyužili.

Velkou šanci na skórování si připsal také Oscar Flynn, který však trefil z blízka pouze brankáře. Stejně tak neuspěl se svou pumelicí ani Hanuš Petržílka, který se napřáhl na modré čáře. Kometa stále pokračovala ve své likvidační hře. Konkrétně můžeme zmínit Matěje Nováka, který poslal nevybíravě k zemi Kroniho Musliua. Bruslařům se ale přesilová hra nedařila, Středočeši se nemohli usadit před domácí brankou. Až v jejím závěru se na odré čáře napřáhl střelec Marek Mlčoch, jenž ale nemýřil přesně. Nadvakrát se snažil vymíchat Lukáše Dostála Kroni Musliu, kterému se však nepodařilo vstřelit rozdílový gól. Jenže to byli přeci jen Bruslaři, kteří dokázali vrátit vedení zpět na svou stranu. Z levého kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě, František Uřidil! Po zbytek prostředního dějství hrály oba týmy stále naplno, avšak častěji úřadovali v pásmu Bruslaři.

V tutové šanci se na začátku třetí třetiny ocitl Vojtěch Outrata, jemuž nahrál omylem jeden z domácích. Jenže boleslavský střelec nedokázal trestuhodně zakončit do odkryté brány. Středočeši i nadále diktovali tempo hry, jenže Milan Kalaš smolně přestřelil břevno Dostálovy klece a střelu Vojtěcha Outraty z hranice brankoviště vykopl gólman Komety. Svůj hokejový um prokázal později opět Kroni Musliu, jenž pořádně zaměstnal brankáře Komety a navíc způsobil značný rozruch v obranném pásmu domácích. Výbornou práci odvedl před brankou Moravanů Milan Dančišin, který nahrál volnému Kronimu Musliuovi, který ale neměl na zakončení k pravé tyči dost prostoru. Do tlaku se krátce před polovinou třetí třetiny dostali také Brněnští. Povedenou střelu Filipa Krále od modré čáry však vyčapal Michal Krofta ukázkově svou lapačkou.

Boleslavští sice měli i ve třetí třetině více ze hry, jenže nevyužili spoustu svých šancí, přičemž je naopak srazilo jedno nepovedené střídání. V pravém kruhu se napřáhl nikým nepokrytý Libor Zábranský, na jehož pumelici hostující brankář nestačil, a tak Kometa dokázala vyrovnat. Mladé Boleslavi se naskytla šest minut před koncem základní hrací doby možnost přesilové hry, před kterou si ještě hosté vyžádali oddechový čas. Početní výhoda však Bruslařům vůbec nevyšla, branku Komety téměř neohrozili. Naopak – Moravané se snažili jako favorit utkání rozhodnout. Tvrdou střelu Aleše Trnky však zlikvidoval Michal Krofta, který se blýskl zákrokem lapačkou. Byli to i domácí, kteří si ještě v závěru zahráli přesilovou hru, ve které působili nebezpečně. Zejména Libor Zábranský mohl několikrát skórovat svými projektily od modré čáry, jenže Boleslavští dotáhli utkání doslova silou vůle do prodloužení.

V prodloužení se dostal do brejku Filip Král, po jehož zakončení proletěl kotouč těsně podél branky. Jinak byl ale úvod desetiminutového prodloužení ve znamení opatrné hry, přičemž Kometa měla postupně opět tlak, který využila po zaváhání boleslavské obrany. Jeden domácích hráčů ukázkově přihrál Matěji Novákovi, který měl v pravém kruhu dostatek prostoru na to, aby překonal Michala Kroftu. Boleslavští tedy bohužel jedou z Brna bez jediného vítězství, Kometa naopak dvakrát šťastně vyhrála.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): To, že jsme byli po většinu zápasu lepším týmem a vedli jsme, nám bohužel není moc platné. Hokej se hraje na góly, kterých dal soupeř víc. Kluci hráli fantasticky a bojovali. Sice jsme měli vyloženější šance než Brno, jenže jsme je nedokázali proměnit. V našem největším tlaku se domácí dostali do jedné jediné šance, ze které dali gól. V prodloužení se v podstatě stalo to samé. Z naší strany se jednalo, stejně jako ve čtvrtek, o parádní zápas, ale bohužel odjíždíme z Brna bez výhry. Rozhodně však neskládáme zbraně, protože série se hraje na tři vítězné zápasy. Na domácím ledě se pokusíme vyhrát!

Marek Moskal (HC Kometa Brno): V první třetině jsme byli lepší, mohli jsme utkání rozhodnout, ale první inkasovaný gól nás srazil. Soupeř nám potom ještě jednou odskočil, ale zápas jsme zvládli. Troufám si říct, že to dnes hlavní rozhodčí nezvládl. Oproti předešlému utkání s Boleslaví, kde byly parametry podobné, bylo nyní příliš mnoho vyloučení.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.