BK MLADA BOLESLAV
7. 3. 2016 | Lukáš Chuchválek

Starší dorost na domácím ledě uspěl na nájezdy a živí naději!

OF3, pondělí 7. 3. 2016
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. - Třetí utkání osmifinále play-off se z ledu brněnské Komety přesunul do ŠKOENERGO Arény. V něm se mělo rozhodnout, zda Kometa své vedení 2:0 na zápasy potvrdí a ukončí mladým Bruslařům sezónu, nebo zda bude série pokračovat čtvrtým zápasem. Důležitost utkání odpovídala tomu, co se dělo na ledě. Brno potvrzovalo, že je na tom hokejověji lépe, přesto měla výsledkově navrch spíše Mladá Boleslav, jež v zápase dvakrát vedla. Brno dokázalo vždy srovnat. Zápas dospěl až do prodloužení za stavu 3:3, v němž oba celky chtěly uspět. Jistotou se v nastaveném dějství stali gólmani, kteří nepustili za svá záda nic. Hrdinou se pak stal David Jirásek, který jako jediný proměnil samostatný nájezd. Čtvrtý zápas se tak koná hned následující den, tedy 8. března opět na velké hale, tentokrát už od 15:00! K němu všechny příznivce boleslavského hokeje srdečně zveme.
Ml. Boleslav: Krofta – Petržílka, Uřidil, Jirásek, Linhart, Kalus, Mlčoch – Foerster, Flynn, Musliu, Křížek, Straka, Zahradník, Kalaš, Outrata, Jindra, Dančišin, Hrachovec, Dvořák
Kometa Brno: Dostál – Furch, Trnka, Zábranský, Král, Jeřábek, Mikyska, Zukal – Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Havránek, Mlynář, Knap, Nečas, Ferda, Süss
Branky a nahrávky: 6. Musliu (Dančišin), 7. Hrachovec (Dvořák, Křížek), 30. Musliu (Uřidil), rozh. náj. Jirásek – 8. Gajarský (Zábranský, Mlynář), 28. Havlát (Čejka), 33. Zukal (Gajarský, Škvrně). Rozhodčí: Vokřál – Laczko, Klouček. Vyloučení: 4:5, navíc Musliu (MBL) - 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 255. Střely na branku: 30:42. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3sn.

Komentář

Hned v úvodních minutách se ukázala být aktivnější Mladá Boleslav, která potřebuje nutně vyhrát, má-li v sérii ještě pokračovat. Hostující brankář Dostál měl plné ruce práce, zejména s Janem Dvořákem. Po třech minutách hry začali útočit i hráči Komety, které si boleslavští obránci dobře hlídali a nedovolovali jim přesně zamířit. Aktivní byl zejména Libor Zábranský.

Poté následovala dvouminutová gólová přestřelka, kdy se v 6. minutě prosadil domácí Kroni Musliu svou trefou růžku od levého kruhu. Kometa reagovala okamžitě útokem, jenže se nezdařil a co víc, Boleslav navýšila vedení na 2:0 poté, kdy hosté nezvládli obrannou hru v prostoru před svou brankou. Toho využil Dominik Hrachovec a umístil kotouč do poloodkryté sítě. Z dvoubrankového vedení se však domácí neradovali dlouho, neboť v čase 7:23 hosté snížili, když boleslavský gólman neudržel u levé tyčky střelu Adama Gajarského.

Do konce třetiny to však byly góly poslední. V dalších momentech se hra hostů díky nakopávacímu gólu zlepšila a způsobovala hráčům Mladé Boleslavi problémy. Oba celky však podrželi gólmani a obrany.

Hned na úvod druhého dějství se dral do šance domácí Kroni Musliu, ale jeho snaha procpat puk mezi betony nebyla nakonec úspěšná. Podobnou aktivitu vyvinul i Křížek s Hrachovcem, z nichž druhý jmenovaný se pokoušel sklepnout vystřelený puk do protipohybu brankáře. Následně se hra přesunula na druhou stranu a stoprocentní tutovku spálili nejprve Radim Ferda, na jehož únik vyzrál brankář Krofta, ale odražený puk dostal na hůl Havlát, jenž však zcela odkrytou branku z bezprostřední blízkosti netrefil.

To ale nemuselo Brněnské dlouho mrzet, neboť se v 28. minutě díky neustálému tlaku a kombinacím trefil právě Robert Havlát, jenž svou dorážkou odčinil předchozí nezdar. O tři minuty později ale Boleslav opět strhla vedení na svou stranu, když využila přesilovou hru. Zasloužil se o to Kroni Musliu, jenž si najel do mezikruží a prostřelil gólmana Dostála.

Hráči Brna reagovali útočnou aktivitou a byla dokonce nastřelena tyč. A to dokonce dvakrát, ale ta z 33. minuty znamenala nakonec gól, neboť se puk odrazil od tyče do sítě. O tuto ránu od kruhu do tyče a pod víko se postaral Lukáš Zukal. Hra v dalších minutách nabídla pěknou podívanou, kdy hokejověji působila spíše Kometa, která dokázala v některých momentech boleslavskou obranu zcela rozmontovat, avšak v koncovce to bylo horší. V závěru pak rozhodčí rozdal za fauly několik trestů a v přesilovkách se více dařilo pro změnu domácím, ti gól také nedali.

Start poslední třetiny nabídl hrubku v boleslavské obraně a následné nevyužití skvělé příležitosti brněnského Nováka. Příhru přes brankoviště chtěl poté zužitkovat Ferda, jehož úmysl odhadl brankář Krofta, který si pozorně hlídal puk a položil na něj lapačku. Domácí se sice tomuto náporu úspěšně bránili, směrem dopředu jim hosté z moravské metropole nedovolili takřka nic. Až teprve přesilová hra domácích mohla něco změnit, jenže Bruslaři si dokázali vypracovat jedinou šanci, kterou hosté zblokovali.

Ve 48. minutě se projevily emoce poté, kdy hráči domácích přidali do hry tvrdost, a začalo se zase vylučovat. Ve hře čtyři na čtyři předváděli gólmani, zvláště ten boleslavský, na něhož šlo více střel, skvělé zákroky. Nebezpečnější však byli v útoku domácí, kdy v polovině třetiny nepřesně tečoval Dvořák a pak tentýž hráč těsně netrefil dorážku. Na druhé straně se o pár minut později zblízka neprosadil Havránek a čtyři minuty před koncem si střihal sólo Novák, jehož Uřidil odstavil od puku dříve, než stihl zakončit. S ubíhajícími minutami bylo jasné, že bude rozhodovat prodloužení, třebaže se nadále útočilo, hlavně Kometa. Boleslav houževnatě bránila remízu.

Na začátku prodloužení zkoušel štěstí Musliu, jemuž nebylo při dorážce přáno. Následně se diváci mohli bavit tvrdými zákroky u mantinelu a posléze únikem Uřidila, jemuž vystavil stopku brankář. Rozhodnout mohl poté boleslavský Křížek, který netrefil puk, když se před ním objevila poloprázdná branka. Při boleslavském tlaku však sebral Matěj Novák boleslavským obráncům na modré puk, aby sólem přes celé hřiště mířil mezi Kroftovy betony. Ten remízový stav udržel. S ubývajícími minutami vysoké tempo opadalo, ubývalo i šancí, i kvůli příliš rozbitému ledu, což dokumentoval nepovedený únik Patrika Straky, a rozhodovat musely nájezdy.

V první sérii Musliu ani Novák neuspěli, ztroskotali na gólmanech. Dančišin a Král rovněž. Až teprve ve třetí sérii se prosadil David Jirásek, na jehož vhozenou rukavici v podobě bezvadně povedeného vyšachování brankáře nedokázal Havránek adekvátně odpovědět. Mladá Boleslav tak dál pokračuje ve hře a minimálně do dalšího dne pokračuje starším dorostencům sezóna!

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Byl to stejný zápas jako ty dva předchozí. Hrál se parádní hokej s velkou bojovností na obou stranách. Jsem moc rád, že se po dvou zápasech konečně přiklonila i trocha štěstí na naši stranu. Před všemi našimi hráči od gólmana až po posledního náhradníka, který fandil na střídačce, musím opravdu smeknout, protože makali jako tým.

Aleš Křetínský (HC Kometa Brno): Bylo to velmi kvalitní utkání, hodně se bruslilo a odehrála se také spousta osobních soubojů. Myslím si, že v závěru jsme měli více šancí než soupeř, ale v prvním zápase na ledě Mladé Boleslavi jsme neproměňovali šance natolik jako v prvních dvou zápasech. Nakonec rozhodly samostatné nájezdy, ale ty jsou vždy loterie. Štěstí se tentokrát přiklonilo na stranu domácích. Nic se ale neděje, play-off se hraje na tři vítězné zápasy a my se pokusíme na ten úterní připravit co nejlépe.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.