BK MLADA BOLESLAV
23. 8. 2016 | Michal Konvalina

Generálka na extraligu proti Kometě vyzněla lépe pro juniory Bruslařského klubu

přát. 7, úterý 23. 8. 2016
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. – Sedmým soupeřem boleslavských juniorů se stali hokejisté silné brněnské Komety, kteří přijeli do města automobilů se silným týmem a vysokým sebevědomím. Domácí hokejisté, jimž se zatím v přípravě tolik nedařilo, se ale nebezpečného soupeře nezalekli a po výhře 6:4 si připsali cenný skalp a třetí výhru v předsezónní přípravě. První utkání v nové sezóně sehrají Bruslaři doma ve čtvrtek 1. září, kdy od 17:00 přivítají Liberec.
Ml. Boleslav: Groh – Mašek (C), Linhart, Uřidil, Mlčoch, Mattis, Marček, Chujac, Šanko – Veselý, Jan Prokop, Bednařík, Krejčík, Dančišin, Peterka, Kalaš, Outrata, Jindra, Vaníček, Vajsejtl, Kerda
Kometa Brno: Krček – Slabý, Furch, Lunter, Trnka, Kabelka, Sedláček, Krejčí, Horký, Havlát, Kratochvíl (C), Mlynář, Škvrně, Čejka, Novák, Hasoň, Gajarský, Jajcay, Knap, Hroudný
Branky a nahrávky: 7. Marček (Bednařík), 25. Dančišin (Uřidil), 31. Krejčík (Chujac), 45. Peterka (Uřídil), 56. Uřídil, 60. Peterka (Krejčík) – 8. Furch (Škvrně, Čejka), 15. Kratochvíl (Horký), 29. Horký (Havlát), 34. Novák. Rozhodčí: Jaroslav Prokop – Heller, Vlasta. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58.

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji hostující hráči, což dokumentovala jak územní, tak i střelecká převaha. Ta vyvrcholila po několika méně přesných pokusech, kdy se ještě Brňané zastřelovali, zhruba po 5 minutách. To byl domácí gólman Groh prvně v permanenci, protože po nebezpečné střele Kabelky ještě dorážel Čejka. Boleslavský brankář si ale oba pokusy pohlídal, načež následovalo přerušení hry a netradičně brzký oddechový čas, jenž si vybral domácí trenér. Účinek tohoto byl však ihned patrný, jelikož po skončení time-outu se Bruslaři vrhli vpřed a výsledkem jejich snahy bylo vyloučení Adama Gajarského za hrubost.

V následné přesilové hře si Bruslaři vytvořili prakticky první větší šanci a hned z toho byla branka – to když Bednařík posunul kotouč Davidu Marčekovi, který napřáhl na modré čáře a zacílil přesně mezi betony brankáře Krčka. Kometa však nesložila zbraně a hned po 83 sekundách vyrovnala. Pěknou kombinaci mezi Čejkou a Škvrněm zakončil zametením puku do odkryté brány Michal Furch. Potom se hra poměrně srovnala a na ledě se odehrávala hokejová bitva, chyběly však větší šance. Tu přinesla až situace v čase 14:18, kdy Horký vybojoval puk a z kruhu oslovil křížnou nahrávkou kapitána Brna Petra Horkého, který zacílil přesně mezi Grohovy betony.

Do druhé periody vstoupili lépe domácí, kteří využili početní nevýhody hostujícího týmu a několikrát zahrozili. V nejvýraznější šanci nalezl Outrata Patrika Vaníčka, který ale nedokázal dostat puk za Krčkova záda. To se nicméně domácím juniorům povedlo vzápětí, opět to byla využitá přesilová hra. Zhruba po minutě, která uplynula ze Slabého trestu, si na modré lajně dovolil velké věci František Uřídil. Ustál souboj s napadajícím hráčem, potáhl puk kolem dalšího obránce, rozhýbal Krčka a před prázdnou bránu předložil kotouč Milanu Dančišinovi, jenž srovnal stav zápasu. Poté domácí přečkali první oslabení, ale v čase 28:21 vrátil Kometě vedení Luboš Horký, který využil přesné přihrávky Havláta a poslal touš pod horní tyč Grohovy klece.

Prakticky vzápětí mohl odpovědět Dančišin, jehož ale vychytal dobrým zákrokem Krček. Hned poté se však o vyrovnání po Chujacově střele postaral dorážející Krejčík. Ve 34. minutě se domácí domáhali vstřelené branky po pokusu Chujace, ovšem rozhodčí gól po společné poradě neuznali. A hned z protiútoku pak udeřili Brněnští, když se kotouč od shluku hráčů odrazil přímo k rozjetému Matěji Novákovi, který ujížděl přes půlku kluziště sám a svůj únik zakončil nad rameno Dominika Groha. Pak se hra z pohledu branek uklidnila a změnila se spíše na boj o každý metr ledové plochy, přičemž došlo i na dvouminutové tresty na obou stranách. Žádná z dalších šancí už do konce třetiny proměněna nebyla a do kabin se šlo za stavu 3:4.

Třetí třetina nezačala ve zrovna vysokém tempu, první dvě minuty nepřinesly nic zajímavého. Až po oněch 120 sekundách se o ohrožení Grohovy pokladnice pokusil Marek Škvrně, ovšem domácí brankář byl pozorný a připravený. Na konci 44. minuty zahrozil po dobré nahrávce opět aktivní Škvrně, ovšem Dominik Groh po jeho střele z modré čáry našel puk u pravé tyče. Na druhé straně pak udeřilo – v čase 44:33 přihrál František Uřídil volnému Peterkovi, který se nemýlil a vyrovnal na 4:4. Ve 48. minutě napřáhl Trnka a řádně vyprášil Grohovy betony, ke gólu však jeho snaha nevedla. V čase 48:31 byl na dvě minuty vyloučen Veselý a hned v úvodu početní výhody hosté zahrozili, když si Škvrně potáhl puk mezi kruhy, ovšem následně zamířil přímo do středu brány, kde byl dobře postavený Dominik Groh.

Těsně po Veselého návratu pak Kometa dokázala rozebrat domácí obranu a před bránou zůstal osamocený Horký, jehož pokus se ale mezi tyče nevešel. Brňané ale pokračovali v ofenzivě a zhruba sedm a půl minuty před koncem udržela vyrovnaný stav skóre pravá tyč domácí brány. V čase 55:41 se však domácí dostali do vedení. Dlouhý a vytrvalý nátlak Komety skóre nezměnil, což se ale na druhé straně povedlo Františku Uřídilovi. Ten ve středním pásmu vybojoval puk, rozjel se na Krčka, kterého si rameny rozhýbal, a pak zakončil po zemi pod betonem brněnského gólmana. 40 sekund před koncem Kometa odvolala brankáře, ale při hře 6 proti 5 se hosté neprosadili, ba naopak. V čase 59:49 definitivně potvrdil výhru Bruslařů Peterka, který využil Krejčíkovy nahrávky a střelou do prázdné brány završil gólový účet tohoto střetnutí.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Z naší strany to asi nebyl žádný pěkný hokej, ale chtěli jsme určitě v posledním přípravném zápase před ligou vyhrát. To jsme splnili. Výhru v žádném případě nepřeceňujeme, ale po minulých porážkách je to pro nás vzpruha. Určitě je lepší končit přípravu výhrou než porážkou. Teď máme do 1. září čas, abychom se dobře připravili na vstup do soutěže.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.