BK MLADA BOLESLAV
11. 10. 2016 | Michal Konvalina

Sedmá výhra v řadě! Parádní série juniorů pokračuje i po zápase s Tygry.

14., úterý 11. 10. 2016
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l . B o l . – Ve formě hrající boleslavské juniory nezastavil ani soupeř zpod Ještědu. Bruslaři porazili liberecké Tygry hlavně díky skvělé třetí části a po bojovném a vyrovnaném utkání slaví zisk dalších tří bodů.
Ml. Boleslav: Krofta – Linhart, Mašek (C), Uřidil, Chujac, Marček, Mlčoch – Prokop, Musliu, Tóth, Kuncek, Peterka, Kalaš, Straka, Dančišin, Krejčík, Veselý, Bednařík, Jindra.
Liberec: Žajdlík – Bednář, Turek, Klinger (C), Benák, Korecký, Kiss, Starosta – Pokorný, Janele, Průžek, Rubeš, Wiencek, Švík, Nezbeda, Jursa, Burda, Hrabík, Chlum.
Branky a nahrávky: 16. Veselý (Kuncek, Prokop), 43. Musliu, 45. Musliu (Kuncek), 59. Dančišin – 14. Janele (Průžek, Starosta). Rozhodčí: Battěk – Frodl, Fiala. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 37:39. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Komentář

Do utkání lépe vstoupili domácí hokejisté, ke své první slibnější šanci se ale dostali paradoxně ve vlastním oslabení – Patrik Straka ujel obráncům Liberce a po objetí soupeřovy brány posunul na modrou čáru puk kapitánu Maškovi, jenž prověřil připravenost gólmana Matěje Žajdlíka. Po další akci Boleslavi musel Žajdlík hasit nebezpečí, které přinesla ostrá střela Mlčocha, liberecký brankář ale dokázal zastavit puk v horním rohu brány ramenem. V následujících minutách si domácí zahráli několik přesilovek, v nichž hrozil zejména střelecky aktivní František Uřidil, ani jeho několik pokusů ale na otevření skóre nestačilo.

Těsně po první desetiminutovce měli velikou šanci i Tygři, když se za obranou zjevil volný Jiří Průžek, v rohu kluziště sebral puk a najel do brankoviště. Krofta se však roztáhl na čáře a zakončení libereckého forvarda dokázal zastavit. Vzápětí se ale na trestnou lavici poroučel Uřidil a Liberečtí v následné přesilovce otevřeli gólový účet. Po akci na levé straně se kotouč dostal až do pravého kruhu pro vhazování, odkud jej Albert Janele napálil pod břevno, tady byl i Krofta bez šance. Bruslaři ale rychle odpověděli – už 68 sekund po libereckém zásahu se do útoku vydali domácí junioři a na konci jejich akce byl Jiří Veselý, jenž překonal Žajdlíka šikovným zakončením zpoza brány a potvrdil svou střeleckou formu. Pouhých 13 sekund před závěrečnou sirénou první periody se do úniku dva na jednoho dostali liberečtí Hrabík a Jursa, domácí brankář si ale se zakončením Kryštofa Hrabíka poradil.

V úvodu druhé části si i přes početní oslabení vytvořili první příležitost Bruslaři, Musliova otočka kolem liberecké brány ale branku nepřinesla. Na druhé straně zahrozili těsně po skončení přesilovky Bílí Tygři – domácí se v hojném počtu vrhli dopředu a pozapomněli na obranu, čehož mohl v samostatném úniku využít Bureš, jeho střelu ale zastavila Kroftova lapačka. Jen o chvilku později byli Liberečtí zase blízko vstřelení druhé branky, Průžkova teč Benákova nahození ale skončila vedle brány. V početní výhodě zahrozili i domácí, když se k puku po vlastní nepovedené střele dostal Marček a nahrál Maškovi, jehož tvrdou střelu vyrazil Žajdlík.

Pohledný ofenzivní hokej se hrál i poté, co se zápas přehoupl do své druhé poloviny. Po několika výpadech z obou stran měli další šanci hosté zpod Ještědu, když Hrabík na pravém křídle vyslal pěknou žabičku do jízdy Pokornému a ten z první zakončoval těsně vedle boleslavské klece. Hned o pár desítek sekund později prověřil Kroftovu připravenost rychlík Rubeš, jeho střela ale skončila v lapačce domácího brankáře. Na opačné straně hřiště se do koncovky propracovalo duo Dančišin – Musliu, ani jeden z nich ale na Matěje Žajdlíka nevyzrál. V posledních třech minutách už se pak nic zajímavého nestalo a hráči odešli do kabin za vyrovnaného stavu.

Hned na začátku třetí periody byli v krátkém sledu vyloučeni dva Boleslavští, na trestnou putovali Jan Prokop a David Marček. I ve třech ale domácí dokázali udeřit - na modré čáře sebral puk Kroni Musliu, prohodil si tři obránce a svůj samostatný únik zakončil parádním blafákem. Jak se později ukázalo, právě to byl rozdílový gól, jenž určil dnešní výsledek. O dvě minuty později už šli Boleslavští do dvoubrankového vedení a opět to bylo zásluhou Kroniho Muslia, jenž za Žajdlíkova záda doklepl puk po střele Luďka Kuncka. Tyto dva zásahy Liberec naprosto ochromily a naopak domácí mohli přidat další branku, ale Veselý se u tyče nedokázal prosadit. Tygři s postupujícím časem hodně přitvrdili hru a na ledě se bojovalo o každý puk.

V čase 49:13 došlo u mantinelu k ostrému souboji, v němž hostující Roman Švík krosčekem zasáhl domácího Lukáše Peterku do obličeje. Peterka zamířil na šití a Švík byl vyloučen na 5 minut + do konce utkání. V dlouhé přesilovce sice Bruslaři neudeřili, drželi však otěže hry pevně v rukách a soupeře už prakticky k ničemu nepouštěli. Minutu a půl před koncem, kdy už hráli hosté bez brankáře, se prosadil Milan Dančišin, který dokázal projít po levé straně a sám před prázdnou bránou Liberce neměl těžkou úlohu. V samém závěru pak ještě zahrozil Jan Prokop, ale svůj únik po parádním pasu Veselého nedotáhl do zdárného konce. Moc ho to ale asi nemuselo trápit, jelikož po závěrečné siréně společně se spoluhráči slavil pokračování vítězné série boleslavských juniorů.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, trenér BK Mladá Boleslav: "Bylo to vyrovnané utkání, které paradoxně rozhodlo naše oslabení, kdy jsme byli ve třech a dali jsme vítězný gól. Kluci tomu potom šli naproti, a i když jsme asi nebyli úplně lepší, tak to utkání jsme dokázali zvládnout a vyhráli jsme. Klukům můžu jenom poděkovat za maximální nasazení, bojovnost a obětavost od prvního do posledního hráče. Makali naplno a to, co předvedli v sedmém zápase po sobě, je prostě nádhera a my uděláme všechno pro to, aby se to prodloužilo ještě co nejdéle."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.