BK MLADA BOLESLAV
7. 1. 2017 | Marcel Holl, Dominik Špringer, Marcel Holl

Junioři prodloužili černou sérii, po boji padli v Chomutově

32., sobota 7. 1. 2017
Chomutov - Ml. Boleslav CHM - MBL
Ch o m u t o v - Po čtvrteční páté porážce v řadě na ledě Litvínova odjížděli bojovat boleslavští junioři do Chomutova s nadějí, že si po delší dobu konečně připíší tolik tížené vítězství. Start utkání se navíc Bruslařům povedl, když šli brzy do vedení a i když domácí vyrovnali, odcházeli nakonec Středočeši do kabin po úvodním třetině s vedením o jednu branku. Ve druhé části hry branka nepadla, a tak rozhodovala poslední třetina, kterou bohužel junioři nezvládli. Dostali v ní hned tři branky a připsali si tak šestou porážku v řadě. Dalším soupeřem Bruslařů bude v pátek 13.1 na domácím ledě pražská Slavia.
Chomutov: Pavlát – Buchtela, Hlaváček, Kopic, Novák, Lidák, Smutný, Hřebíček – Lauko, Polák, Niňaj, Kulich, Palička, Krejčiřík, Részegh, Tůma, Svoboda, Šilar, Adámek
Ml. Boleslav: Groh – Linhart, Mattis, Mašek, Uřidil, Chujac, Horský, Marček – Prokop, Musliu, Peterka, Straka, Dančišin, Krejčík, Flynn, Outrata, Veselý
Branky a nahrávky: 11. Svoboda (Lauko, Tůma), 45. Polák (Krejčiřík, Hlaváček), 50. Kopic (Šilar, Palička), 60. Polák (Krejčiřík, Novák) – 10. Veselý (Straka, Prokop), 18. Straka (Marček, Krejčík). Rozhodčí: Wagner – Bosák, Zavřel. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Komentář

Vstup do zápasu se Pirátům povedl. Již ve třetí minutě našel Buchtela nahrávkou Hřebíčka, který ještě předkládal kotouč lépe postavenému spoluhráči, jenž ale nedokázal černou pryž dostat do boleslavské branky. Hosté trošku nenápadně dokázali otevřít skóre v polovině úvodní třetiny. Straka vystihl chomutovskou rozehrávku, obešel trojici protihráčů a přesnou přihrávkou našel hůl Jiřího Veselého, jenž lehkou tečí překonal Pavláta – 0:1.

O minutu později bylo srovnáno. Tůma rozjel akci, jenže za modrou čárou ztratil stabilitu a kotouče se ujal Lauko, který ovšem ještě nedokázal dostat puk až ke Grohovi, a tak si našel kousek černé gumy Jan Svoboda a srovnal stav zápasu na 1:1. Bruslaři dokázali v závěru první dvacetiminutovky odskočit podruhé v duelu do vedení. Po promáchnutí Lauka se dostali hosté do rychlého protiútoku dvou na jediného beka. Zakončení vzal na sebe Patrik Straka, jenž střelou zápěstím na lapačku vrátil Mladé Boleslavi vedení – 1:2.

A mohlo být ještě lépe. To by ale musel střelec druhé mladoboleslavské branky proměnit svou šanci z úvodu druhé třetiny. Patrik Straka se dostal za obranu Pirátů a jel sám na Pavláta, ale při zakončení se mu kotouč svezl z čepele a hostující hokejista nikterak nezakončil svou slibnou šanci.

V dalším průběhu prostřední periody to bylo spíše o nevyužívání šancí na jedné či druhé straně. Více ze hry měli domácí Piráti, ale velkou většinu pokusů zlikvidoval brankář Groh a udržel svůj celek ve hře o bodový zisk i po dvou částech utkání.

Piráti vlítli na soupeře v úvodu třetí periody zhurta. Nejprve vypálil Buchtela, ale mířil příliš přesně, neboť orazítkoval pouze pravou tyčku hostující klece. Krátce na to měl slibnou šanci Jan Svoboda. Tomu předložil kotouč Lauko. Chomutovský forvard ale střelou z mezikruží mířil mimo, i když v době střely byl úplně sám.

V pětačtyřicáté minutě bylo podruhé v utkání srovnáno. Krejčiřík vyvezl puk podél hrazení a na kruhu poslal najíždějícímu Tomovi Polákovi , který střelou po ledě překonal Groha – 2:2. Piráti následně opět spálili slibné šance, to je ale mrzet nakonec nemuselo, neboť v polovině padesáté minuty otočil vývoj zápasu Jiří Kopic. Nutno dodat, že to byla parádní hokejová akce na jeden dotek. Palička přihrál křížem na Šilara, jenž se neukvapil a ještě akci vyšperkoval nahrávkou na volného Kopice, který již neměl problém poslal černou gumu za Grohova záda – 3:2.

Mladá Boleslav se tlačila v poslední desetiminutovce do zakončení a snažila se srovnání, jenže to i přes aktivní hru Pirátů nepřišlo. V poslední minutě sáhli Bruslaři ke hře bez brankáře, čehož využil střelou do opuštěné klece Tom Polák, pro kterého to byla druhá trefa v utkání. Piráti tak dokázali ve třetí periodě otočit nepříznivý stav a zvítězit 4:2.

Ohlasy trenérů

Libor Řepík (Piráti Chomutov): „Jsme spokojení se hrou, jakou jsme předváděli. Chtěli jsme, na ně vlítnou v první třetině. Sice jsme prohrávali 0:1, ale viděli jsme, že kluci chtějí a že se to otočí. Následně jsme dostali smolný gól ze situace dvou na jednoho. Pořád jsme ale věřili, že to zvrátíme. Celý zápas nám chyběl důraz před brankou. Měli jsme tam velké potíže, ale musíme tým pochválit, že šlapal až do konce. I díky tomu jsme obrátili vývoj hry.“

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): „Ze zápasu jsme chtěli vydolovat vybojovat nějaký bodík. Tomu jsme trošičku podřídili naší taktiku. Soupeř byl dvě třetiny lepší, přehrával nás, ale my jsme se snažili předvést bojovný výkon. Byli jsme blízko k bodům, ale v závěru jsme utkání ztratili. Chybělo nám trošku to potřebné štěstí. Musíme jít dál. Jsme v situaci, kdy máme za sebou sérii porážek. V žádném případě to nevzdáváme a chceme se posunout v tabulce a začít bodovat.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.