BK MLADA BOLESLAV
18. 2. 2017 | Zdena Bobková

Juniorka si otevřela střelnici a Vítkovice porazila vysoko 8:3

42., sobota 18. 2. 2017
Ml. Boleslav - Vítkovice MBL - VIT
M l. B o l. – Mladoboleslavští junioři sehráli v sobotu odpoledne zápas po delší odmlce v podobě reprezentační přestávky. Poslední duel vysoko padli s Kladnem 1:8 a po tomto propadáku si proti Vítkovicím spravili chuť, když jim darovali osmičku. Vítkovičtí navíc už jednu inkasovali den předem v Liberci, takže víkend rozhodně nemůžou považovat za vydařený. Mladoboleslavské mladíky naopak druhý duel teprve čeká, v neděli odehrají neméně těžké utkání proti houževnatému Třinci.
Ml. Boleslav: Groh – Linhart, Mattis, Mašek, Uřidil, Chujac, Marček, Mlčoch – Prokop, Tóth, Kuncek, Peterka, Kalaš, Dančišin, Krejčík, Flynn, Veselý, Planý, Jindra
Vítkovice: Kardinál – Šendera, Veřmiřovský, Ficek, Weintritt, Štěpánek, Gabrhelík – Hartmann, Spratek, Raška, Maxner, Malina, Toman, Žiak, Baláž, Kmošek
Branky a nahrávky: 14. Dančišin (Tóth), 15. Krejčík, 17. Tóth (Planý, Mlčoch), 23. Flynn (Dančišin), 51. Veselý (Peterka, Flynn), 54. Krejčík (Mašek, Dančišin), 56. Krejčík (Prokop, Jindra), 56. Tóth (Planý, Mlčoch) – 31. Spratek, 41. Spratek (Malina, Šendera), 55. Baláž (Žiak). Rozhodčí: Horinek – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 6:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 40:36. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 6:2, 6:3, 8:3.

Komentář

Domácí hned na úvod darovali svému sobotnímu soupeři přesilovou hru, když byl za krosček vyloučen Mlčoch. Ten navíc inkasoval ještě osobní trest za nesportovní chování. Vítkovičtí si velice brzy vytvořili tlak a Žiakova střela hned na úvod Groha pěkně protáhla. To byla zřejmě nejvýraznější šance celé přesilovky, protože ačkoli hosté měli tlak, mnoho střel už na Groha nešlo. Hosté ale využili ještě následného tlaku a dorážející Toman u brankové tyče si počínal velice nepříjemně. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou a místy byla velice rozháraná. Postupem času se ale ukazovala síla domácího celku a Vítkovičtí se ke hře s pukem dostávali stále méně a méně. Žiakův únik byl tak vcelku překvapivý, jeho střelu ale Groh vytěsnil vyrážečkou.

Domácí však svého soupeře na delší dobu uvěznili v pásmu a jejich hra s velkým tlakem do brány nesla ovoce. Milan Dančišin zařídil pro domácí první gólovou radost, kdy kotouč dorážel za záda gólmana Kardinála. O deset vteřin se však domácí radovali znovu, když Matěj Krejčík poslal vítkovickému gólmanovi puk celkem nechytatelně pod vyrážečku. Hosté se navíc sami oslabili, na trestnou putoval Kmošek a Boleslav přidala třetí branku, a to konkrétně z hole Matěje Tótha. Hosté ale nic nevzdávali a Baláž s Žiakem dali Grohovi pořádně zabrat. Ten však kotouč za svá záda nepustil. Vítkovičtí se v závěru třetiny navíc znovu oslabili vyloučením Veřmířovského. Skóre se už ale do konce první třetiny neměnilo.

Vítkovičtí měli ve druhé dvacetiminutovce hned v začátku velkou příležitost, Hartmann se ihned po buly dostal do zakončení, ten proti jeho pokusu skvěle vykopl svůj beton. Poté byl celkem nevybíravým způsobem přišpendlen na mantinel, ale rozhodčí nevylučovali. Nedáš – dostaneš. Tak přesně to platilo i nyní. Boleslav získala pásmo a Oscar Flynn zůstal u tyče a počtvrté v tomto utkání překonal Kardinála. Vítkovičtí ale i za nepříznivého skóre 0:4 měli dostatek příležitostí. Daniel Spratek ujel všem a zakončoval k levé tyčce, ale tam měl Groh dobře připravený beton. Boleslav pak svému sokovi darovala hned dvě přesilové hry v rychlém sledu, Vítkovičtí ale ani jednu z nich využít nedokázali a paradoxně se trefili až po skončení druhé početní výhody. Byl to Daniel Spratek, který Grohovi poslal kotouč podél tyče rovnou do brány.

Krátce poté byli domácí vyloučeni znovu, ale hostům se přesilovka vůbec nevydařila, prakticky více jak minutu odehráli zatlačeni ve svém obranném pásmu. Vítkovičtí ale posléze dobře zvýšili svůj pohyb a Groha zasypávala jedna rána za druhou. Spratek ani Šendera proti boleslavskému gólmanovi neuspěli a Kmoškovi v rozhodující moment sjel kotouč z čepele. V největší šanci se v závěru třetí třetiny ocitl Weintritt, který se z ničeho nic zjevil před Grohem a vypálil. Boleslavský gólman ale na poslední chvíli stihl do rány nastavit hokejku a kotouč tak zamířil vysoko nad bránu.

To, co Vítkovice zdobilo po celý zápas, byly výborné vstupy do všech tří třetin. To se jim povedlo také v té třetí, kdy hned na úvod zaskočili Groha. Malina zavezl kotouč do pásma, přihrál na volného Daniela Spratka, který z první prostřelil Groha podél levé tyče. Vítkovičtí navíc krátce po svém snížení dostali možnost přesilové hry, tu ale využít nedokázali.

Závěr utkání byl ale ještě hektický, v rozmezí pěti minut a 16 vteřin v něm padlo celkem 56 branek! Pátou branku si připsal Jiří Veselý, který dostal od Peterky s Flynnem namazáno a kotouč dával už do prázdné brány. Vítkovičtí byli následně potrestáni dvouminutovým trestem a Boleslav početní výhodu využila až v samém závěru. Jan Mašek vyslal od modré tvrdou ránu, kterou do sítě tečoval Matěj Krejčík. Vítkovice se však ještě pokoušely vykřesat naději a Jozef Baláž pět minut před závěrečnou sirénou srovnal na 3:6 z pohledu Vítkovicích. Odpověď Boleslavi ale přišla záhy, domácí na ni potřebovali jen 18 vteřin. Matěj Krejčík Kardinála prostřelil z bezprostřední blízkosti a ještě v téže minutě se přesným zásahem blýskl ještě Matěj Tóth. Boleslav už vedla na rozdíl 5 branek, a ačkoli do třetí sirény zbývaly ještě více jak 4 minuty, zápas se pak už prakticky dohrával.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: Jsme rádi, že jsme proti Vítkovicím dokázali vyhrát. Trochu jsme napravili ten debakl z posledního zápasu s Kladnem, který nás hodně mrzel. Všichni kluci šli od začátku za vítězstvím, makali od první třetiny a myslím, že jsme si to vítězství zasloužili.

Mojmír Trličík, HC Vítkovice Ridera: Myslím, že výsledek hovoří jednoznačně – 8:3. V první polovině, respektive do 25. minuty byli domácí jasně lepší, čemuž také nasvědčovalo vedení 4:0. My jsme se pak zvedli a hráli jsme totální hokej stylem buď anebo. Šance byly na obou stranách. Bohužel my jsme svoje nevyužili. Ve třetí třetině jsme ještě v první minutě snížili na 2:4 a žili v nějaké naději, ale bohužel další chyby, které přicházely, nám soupeř potrestal a jednoznačně zvítězil.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.