BK MLADA BOLESLAV
9. 9. 2016 | Vojtěch Drbohlav

Parádní obrat a bitva do posledních sekund. Starší dorost porazil Liberec

3., pátek 9. 9. 2016
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Studená sprcha ledu v úvodu utkání jako by polila v pátek večer mimořádně zahřátou malou halu. Boleslavští starší dorostenci totiž museli už v čase 1:37 střídat brankáře poté, co prohrávali 0:2. Jenže tým vůbec nic nevzdal, utkání otočil i díky mimořádně povedenému trestnému střílení Oscara Flynna, s nímž jsme natočili rozhovor. Ačkoliv Liberečtí ještě zvládli duel pořádně zdramatizovat, vyrovnat už nedokázali. Bruslaři tedy i po třetím odehraném kole vévodí extraligové skupině Střed. Musí se ale mít na pozoru, v sobotu je čeká zápas v Hradci Králové.
Ml. Boleslav: Marek (2. Haas) – Beneš, Novák, Dlabola, Jirásek, Imlauf, Horský, Homolka, Nepokoj, Červenka – Foerster, Dvořák, Křížek, Veverka (C), Hrachovec, Šíp, Havelka, Flynn, Jindra, Moravčík, Kučera
Liberec: Hrstka – Aubrecht, Turský (C), Charvát, Habermann, Had, Ira, Bálik (A) – Šír, Bouřil, Mocek, Maťátko, Čermák, Litera, Damašek, Bitman, Hájek, Piroutek, Chrtek, Šafařovský
Branky a nahrávky: 5. Šíp (Kučera, Flynn), 11. Kučera (Šíp), 23. Flynn (TS), 35. Kučera (Dvořák, Nepokoj), 39. Dvořák – 2. Charvát (Bouřil), 2. Šafařovský (Turský), 49. Turský (Had), 54. Šír (Maťátko, Mocek). Rozhodčí: Hrubý – Hejl, T. Svoboda. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:4.

Komentář

Liberečtí starší dorostenci zažili opravdu snový vstup do zápasu. Po minutě hry se na modré čáře napřáhl Adam Charvát, jehož přesně mířená střela se ujala a skončila za zády překvapeného Vlastimila Marka v boleslavské brance. Po třinácti sekundách však Bílí Tygři přidali druhou branku a domácí se zdáli být zralí na ručník. U pravé tyče boleslavské branky se k puku dostal Petr Šafařovský. Klec Mladé Boleslavi byla zčásti odkrytá, a tak to liberecký útočník s číslem 95 neměl se zakončením složité. Domácí trenéři na nepříjemnou situaci pro svůj tým zareagovali oddechovým časem a střídáním brankářů. Vlastimila Marka nahradil v brankovišti Radek Haas.

V gólové šanci se ocitl hostující Martin Maťátko, jenž se snažil nerozchytaného brankáře překvapit. Nakonec ale i přes velké úsilí puk mezi třemi tyčemi neskončil. Na začátku páté minuty se Bruslaři radovali ze snížení. K volnému puku se dostal na hranici pravého kruhu Patrik Šíp, který vymetl ukázkově pavučiny v liberecké brance. V polovině první třetiny navíc dokázali domácí vyrovnat. Nejdříve v brance hostí skončil místo puku jeden útočící hráč, ale poté využil zmatku v brankovišti Lukáš Kučera, jenž tak překonal Jakuba Hrstku v liberecké brance i podruhé. I nadále si nejspíš počínali hokejověji Bílí Tygři, další gól však nepřidali. Dva na dva jeli v závěru periody domácí. V této situaci vybídl ke skórování Martina Dlabolu kapitán Vojtěch Veverka. První jmenovaný však nedostal téměř žádný prostor k zakončení. Po prvních dvaceti minutách tedy svítil na tabuli stav 2:2.

Po dvou a půl minutách hry ve druhé třetině se dostal do úniku Oscar Flynn. Svůj nájezd ale nedotáhl do zdárného konce, jelikož byl sekán Vítkem Turským. A tak si boleslavský útočník svůj nájezd zopakoval, jelikož bylo nařízeno trestné střílení. Oscar Flynn jej provedl velice mazácky. Jel velice pomalu, skoro jako ve florbale a už se zdálo, že brankáře nepřekoná. Před Jakubem Hrstkou téměř zastavil, naznačil kličku, jenže poté poslal kotouč chladnokrevně mezi gólmanovy betony. Před Radka Haase si následně najel Adam Charvát a chtěl gólmana Mladé Boleslavi vymíchat, to se mu ale nepodařilo. Dobré střídání odehrál také liberecký Václav Mocek. Nejprve však trefil vnější síť boleslavské svatyně a poté nenašel skulinku mezi brankářem a levou tyčkou.

Poté byli aktivnější opět Středočeši. Střelu Jakuba Horského tečoval přímo mezi betony Patrik Šíp. Jakub Hrstka v liberecké svatyni však s velkou dávkou štěstí udržel kotouč před brankovou čárou. Následně byli domácí ke gólu ještě blíž. Martin Nepokoj vystřelil od modré a poté puk ještě někdo dorážel. Nakonec i v brankovišti skončil, jenže sudí Michal Hrubý rozpažil a vykázal hru do středního pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Ve 35. minutě už ale Bruslaři svůj náskok navýšili. Nejprve se snažil překonat gólmana Jan Dvořák, ale to se mu nepodařilo. U pravé tyče se ale následně dostal ke kotouči Lukáš Kučera, který už byl úspěšný. Krátce před koncem druhé třetiny využili na rozdíl od Liberce domácí hokejisté přesilovou hru. Jan Dvořák i z velkého úhlu našel skulinku mezi levou tyčí a brankářem, a upravil tak skóre na 5:2. Liberečtí starší dorostenci měli tedy v kabině o druhé přestávce rozhodně o čem debatovat, protože promarnili dvougólový náskok z úvodních dvou minut zápasu.

Třetí třetina nabídla pořádnou zápletku. Dvanáct minut před jejím koncem totiž Liberec dostal příležitost zahrát si dvojnásobnou početní výhodu. Tu brzy Bílí Tygři využili. Vítek Turský se napřáhl v pravém kruhu, odkud se prosadil do levého horního rohu. Brankář Radek Haas měl zakrytý výhled dobře stínícími libereckými hokejisty. S ubývajícím časem přibývaly nejrůznější šarvátky, osobní souboje. Hra se zkrátka čím dál víc přiostřovala. Utkání ještě víc zdramatizoval gól na 5:4. Hodně prostoru u pravé tyče Haasovy branky dostal Jan Šír, který chladnokrevně poslal puk za brankářova záda.

Liberečtí měli v závěru nespočet gólových šancí, ale po žádné ze střel puk do branky znovu už nepropadl. Nepomohlo ani odvolání brankáře. I přes skvělý vstup do zápasu tak Bílí Tygři nepřivezli z boleslavského ledu ani bod. Domácí naopak potvrdili první místo v tabulce a připsali si další tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Do utkání jsme vstoupili dost nešťastně. Ne úplně proto, že bychom hráli špatně, ale spadly nám tam dva nešťastné góly. Moc si vážím hráčů, že to s nimi vůbec nic neudělalo. Aby mužstvo dostalo impuls, vyměnili jsme gólmana a vzali oddechový čas. Borci do toho šlápli a dokázali jsme zápas otočit na 5:2. Ve druhé třetině jsme dominovali a asi pod tím dojmem hráli kluci třetí třetinu ve stylu, že se už nemůže nic stát. Stát se samozřejmě mohlo a nakonec z toho bylo ještě pořádné drama. Závěr jsme za stavu 5:4 odehráli dobře, zvládli jsme to posouvat do středního pásma a ustáli to. Vítězství jsme si zasloužili.

Jiří Kudrna (TJ Bílí Tygři Liberec): Byl to velice kvalitní zápas. Je ale strašná škoda, že po tak dobrém začátku jsme si odsud neodvezli alespoň jeden bod. První třetinu jsme odehráli velice dobře, o to víc nás mrzí, že ve druhé třetině jsme soupeři po hloupých chybách dovolili odskočit na 5:2. Díky tomu, že tým bojoval, jsme se do zápasu dostali zpět. Určitě je velká škoda, že jsme nedokázali bodovat, protože jsme k tomu měli blízko.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.