BK MLADA BOLESLAV
10. 9. 2016 | Lenka Jonešová, Dominik Špringer, Lenka Jonešová

Starší dorostenci poprvé v sezoně padli, nestačili na Hradec Králové

4., sobota 10. 9. 2016
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
H r. K r á l o v é – Po třech výhrách zajížděli Bruslaři k souboji dvou neporažených celků na led Hradce Králové, kde o osudu utkání rozhodla již úvodní třetina. Ta se totiž Středočechům vůbec nepovedla a tři rychlé branky vyhnaly Haaseho z klece. Starší dorostenci nakonec v úvodní části hry dostali ještě jednu branku a bylo prakticky rozhodnuto. V následujících třetinách ještě mladoboleslavští hokejisté bojovali, ale i díky vlastní nedisciplinovanosti se jim utkání zvrátit nepodařilo. Domácí tým nakonec zvítězil 7:4 a o reparát se tak svěřenci trenéra Zoerklera budou pokoušet již tento pátek na domácím ledě v souboji s Pískem.
Hr. Králové: Dvořák – Martinec, Voňka, Pohl, Krištof, Kynčl, Viktorin, Jonáš, Kukla – Sklenář, Mašín, Pažourek "C", Matouš, Havelec, F. Jirásek, Jakubec, Vaňát, Hašek, Šlaicher, Maršík.
Ml. Boleslav: Haas (7. Marek) – Beneš, Dlabola, D. Jirásek, Imlauf, Horský, Homolka, Nepokoj, Červenka – Čermák, Křížek, Moravčík, Veverka "C", Hrachovec, Šíp, Foerster, Havelka, Flynn, Jindra, Kučera
Branky a nahrávky: 1. Mašín (F. Jirásek, Havelec), 7. Maršík (Hašek), 7. Pohl, 14. Hašek (Maršík), 36. Mašín (Havelec, Pohl), 46. Havelec (F. Jirásek, Pohl), 54. Krištof – 35. Flynn (D. Jirásek), 38. Foerster (Veverka), 56. Flynn, 60. Flynn (D. Jirásek). Rozhodčí: Veselý – Huryta, Vepřovský. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:4.

Komentář

Hradec potrestal chyby soupeře čtyřmi góly

Do čtvrtého kola NOEN extraligy vstoupili hradečtí starší dorostenci s velkou chutí, kterou rázem přetavili ve vedoucí branku. Skóre utkání otevřel hned v úvodní minutě Patrik Mašín, jenž z první střely prostřelil Haase v bráně. I Boleslavští si ale vytvořili několik nebezpečných šancí, asi největší z nich měl na hokejce Havelka, jenž na hradeckého strážce svatyně nevyzrál.

Mountfield pokračoval v nastoleném tempu a v sedmé minutě si dvěma rychlými góly zajistil vedení 3:0. Nejprve se po ťukeci od Haška prosadil Václav Maršík, kterého vzápětí následoval Filip Jirásek. To už Haas v bráně Bruslařů nevydržel a přenechal své místo Vlastimilu Markovi. Byl to domácí celek, kdo po zbytek třetiny udával směr zápasu. Když ještě rozvlnil síť za Markem Jakub Hašek, odcházeli hráči do kabin za stavu 4:0.

Boleslav snížila skóre na tříbrankový rozdíl

Druhá dvacetiminutovka už se nesla v o poznání vyrovnanějším duchu, nebezpečných šancí však bylo k vidění nespočet. Velmi aktivní byl v prostoru před gólmanem hostů Mikuláš Matouš, ani v jednom z pokusů ale boleslavského muže v masce prostřelit nedokázal. Důležité zákroky musel na druhé straně ledové plochy předvádět také Dvořák, na kterého nebezpečně ujížděl Matouš Horský.

Když navíc hosté hráli dlouhou přesilovku pět na tři, byly už spolehlivé výkony hradeckého brankáře málo. Na 4:1 snížil tečí za Dvořákova záda Oscar Flynn. Jenže i Hradečtí sehráli přesilovku, kterou využili na výbornou, když černou pryž dorazil do sítě druhým gólem v utkání Patrik Mašín. Boleslavští se ale rozhodně nevzdávali a dokázala rychle odpovědět. Na 5:2 snížil znovu na rozdíl tří branek Petr Foerster.

Na branky vyrovnaná třetina vyzněla lépe pro domácí

I ve třetí třetině se soupeř z Mladé Boleslavi hnal za vyrovnáním. Třetí gól mohl vsítit Oscar Flynn, jenž uháněl sám na hradeckého muže mezi třemi tyčemi, ten však dokázal Flynnovu střelu vytěsnit z dosahu boleslavského útočníka. Naopak o sobě ale dali vědět znovu domácí, když brankovou sirénu rozezněl střelou z první Miroslav Havelec.

Hradečtí vedli znovu o čtyři góly, avšak Daniel Dvořák v bráně musel být velmi pozorný. Šípovu tutovku tak tak vykopl pravým betonem. Gólové hody v hradecké FORTUNA aréně pokračovaly i nadále, sedmou branku do sítě hostů vstřelil Jan Krištof. Hned vzápětí ale Boleslav využila početní výhodu, byl to znovu Oscar Flynn, kdo vyzrál na Dvořáka. Šikovný útočník hostujícího mužstva byl i u poslední branky, kterou završil hattrick. Na body týmu Bruslařů to však nestačilo, a tak se ze čtvrté výhry v řadě radoval Mountfield.

Ohlasy trenérů

Libor Pivko (Mountfield HK):
První třetinu jsme hráli přesně tak, jak jsme chtěli a jakým způsobem se chceme prezentovat. Ta byla podle našich představ, bohužel v té druhé jsme ale měli několik zbytečných vyloučení, kterými jsme soupeře prakticky dostali do hry. Soupeř začal hrát víc na kotouči a kluci nám trošku znervózněli. Třetí třetina už ale z naší strany zase vypadala tak, jak by měla.

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav):
Dnešní utkání jsme začali velmi špatně. Nevím, jestli jsme si mysleli, že jsme neporazitelní, když jsme včera odehráli pěkný zápas. Vstoupili jsme do první třetiny velice nesoustředěně, záhy jsme prohrávali 1:0 a pak už se s tím jen velice těžko něco dělalo. Soupeř hrál dnes výborně.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.