BK MLADA BOLESLAV
17. 9. 2016 | Vojtěch Drbohlav

Starší dorostenci otočili zápas s Pardubicemi a připsali si výhru po nájezdech

6., sobota 17. 9. 2016
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – Po páteční výhře 15:0 nad Pískem čekal starší dorostence v boleslavské malé hale o něco těžší zápas. V sobotu přijely do města automobilů Pardubice. Dynamo se dostalo do rychlého vedení, ovšem druhé dějství vyšlo Bruslařům a otočili vývoj zápasu. Nakonec hosté ještě vyrovnali, ale utkání v samostatných nájezdech rozhodli Středočeši. Dařilo se opět nejproduktivnějšímu hráči NOEN Extraligy staršího dorostu (9+10) a zároveň také nejlepšímu střelci (9) i nahrávači (10) extraligy Oscaru Flynnovi (v zápase 2+2). Boleslavští tedy získali dva body, a stále se tak drží na předních příčkách extraligové tabulky.
Ml. Boleslav: Haas – Novák, Dlabola, Jirásek (A), Imlauf, Horský, Nepokoj, Červenka – Foerster, Čermák, Křížek (A), Veverka (C), Hrachovec, Šíp, Havelka, Flynn, Jindra, Moravčík, Kučera
Pardubice: Vlk – Blažej, Leder, Oliva, Žouželka, Bučko, Rudy, Hybeš, Javůrek – Machač (A), Libnar, Pochobradský, Koffer, Kostka, Chára, Blümel (C), Černý (A), Buček, Matýs, Rozlílek
Branky a nahrávky: 8. Flynn (Křížek, Kučera), 26. Flynn (Kučera, Horský), 28. Horský (Flynn, Kučera), 38. Kučera (Flynn, Foerster), rozh. náj. Veverka – 2. Blümel (Machač, Koffer), 8. Koffer (Machač, Blümel), 20. Bucek (Blümel, Bučko), 47. Blümel (Koffer, Bučko). Rozhodčí: Velčovský – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 7:4, navíc Kučera (MBL) 10 min. OT za naražení zezadu a Žouželka (PCE) 5 min. + OK za faul kolenem. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 31:43. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3, 4:4, 5:4sn.

Komentář

Do zápasu vstoupily lépe Pardubice. Po jedné ze střel vyrazil gólman puk jen před branku, kde byl volný Matěj Blümel, jenž uklidil kotouč do odkryté svatyně domácích. Bruslaři následně často posílali puk na zakázané uvolnění. I proto byli Pardubičtí aktivnější. Ti se znovu prosadili v osmé minutě. Po střele Michala Machače nedokázal Radek Haas udržet kotouč, čehož využil Filip Koffer a pohotově jej dorazil mezi tři tyče. Za 19 sekund však dokázali Středočeši snížit. Východočeši si neohlídali nejproduktivnějšího hráče Mladé Boleslavi. Oscar Flynn zavěsil z levého kruhu přímo pod víko pardubické branky.

I poté však byli aktivnější hosté. K vidění bylo několik závarů u Haasovy branky. Pokaždé to však pro domácí dopadlo šťastně. Pardubickým hráčům se nepodařilo procpat puk mezi tři tyče. Dynamo mělo k dispozici i několik přesilových her. Ty nejdříve Východočechům moc nešly, nakonec se však prosadili při té, kterou měli v závěru první třetiny. K levé tyči zamířil Jiří Bucek, a zařídil tak svému týmu dvougólový náskok na Mladou Boleslav.

Na začátku druhé třetiny sice Bruslaři vstřelili gól, ale nemohl být uznán. Rozhodčí si totiž myslel, že má Tomáš Vlk puk přikrytý, a tak přerušil hru. O chvíli později už to ale domácím vyšlo. Středočeši jeli dva na jednoho. Flynn nejprve vybídl ke střele Kučeru, jehož pokus ještě brankář vyrazil. Jenže k puku se opět dostal Oscar Flynn a tentokrát už jej stačil zavěsit do prázdné brány. Tomáš Vlk se nestihl přemístit. O necelé dvě minuty později dokázali boleslavští starší dorostenci dokonce vyrovnat, když využili přesilovou hru. Mezi modrou čárou a levým kruhem se napřáhl Matouš Horský a mířil tak přesně, že se mohl spolu se svými spoluhráči radovat z branky.

Domácí hráči byli aktivnější i nadále. Dlouhou přihrávku obdržel Oscar Flynn, ale byl stíhán jedním pardubickým hráčem. Proto neměl dostatečný klid na zakončení a nestihl vymyslet, jak by gólmana překvapil. Následně zase na nějakou dobu uzamkli domácí v pásmu hráči Dynama. Nepříjemně dorážel Michal Pochobradský, Radek Haas však neinkasoval. Tváří v tvář mu stál i Filip Koffer, ale ani on brankáře Mladé Boleslavi nevymíchal. Další parádní spolupráci však předvedli domácí. Petr Foerster přihrál Oscaru Flynnovi, který ale neměl na zakončení dostatečný prostor. Z otočky tak poslal puk do mezikruží, odkud pohotově zakončil mezi tři tyče Lukáš Kučera. Brankář Tomáš Vlk nestačil na tak rychlou spolupráci zareagovat. Po dvou třetinách tedy domácí vedli nad Pardubicemi těsně 4:3

Ve třetí třetině využilo Dynamo skvělou šanci na vyrovnání. Při přesilovce pět na tři se dostal k dorážce Matěj Blümel a vyrovnal skóre zápasu. Zblízka taky dorážel na druhé straně Dominik Hrachovec. Ten ale úspěšný nebyl. V závěru sice Bruslaři získali po faulu na Oscara Flynna možnost přesilové hry, jenže během dlouhých pěti minut se neprosadili, přesilovku navíc nesehráli domácí vůbec dobře. Naopak Pardubičtí se ještě snažili vstřelit rozhodující branku, ale to se jim nepodařilo. Zápas tak dospěl do prodloužení.

Ani prodloužení však nerozhodlo. Stříleli například Dominik Chára, z otočky i Ondřej Matýs, ale ti Radka Haase nepřekonali. Úspěšné nebylo ani přečíslení dva na jednoho, kdy Filip Koffer nenašel místo u levé tyče. Naopak domácí Zdeněk Křížek se neprosadil se svou střelou z mezikruží. Na řadu tedy přišly samostatné nájezdy, ve kterých se za Pardubice trefil Ondřej Matýs, jenž přehodil brankářův beton. Naopak domácí uspěli dvakrát. Nejprve předvedl výborný nájezd Oscar Flynn a o bonusovém bodu rozhodl Vojtěch Veverka. Pardubice si tedy z města automobilů odvezly jeden bod, zatímco domácí získali dva.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Vstoupili jsme do toho zápasu přesně tak, jak jsme nechtěli. Bylo to takové tempo, v jakém jsme hráli v závěru včerejšího zápasu s Pískem. Zase jsme tedy prohrávali 0:2 a 1:3. Klobouk dolů před hráči za to, jak se k tomu postavili a zápas otočili. Ani nemusel být žádný velký bordel v kabině. Jen jsme jim řekli, že hrají za sebe a je škoda to proti takovému silnému soupeři odevzdat. Potom začali makat a vypadalo to mnohem lépe. Remíza je podle mě po šedesáti minutách spravedlivá. Řekl bych, že v tom závěru jsme chtěli víc vyhrát a šli jsme tomu naproti jak v prodloužení, tak v nájezdech.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.