BK MLADA BOLESLAV
23. 9. 2016 | Ladislav Vácha, Dominik Špringer

Starší dorostenci zvítězili potřetí v řadě, tentokrát přehráli Havlíčkův Brod

7., pátek 23. 9. 2016
Havl. Brod - Ml. Boleslav HBR - MBL
H a v l. B r o d – Starší dorostenci po dvou vítězstvích na domácí půdě zajížděli potvrdit dobrou formu na led Havlíčkova Brodu, a to se jim to také po strhujícím závěru utkání podařilo. Bruslařům se povedla úvodní třetina, kterou ovládli 2:0. V té druhé jim však stejnou měrou oplatili domácí, a o výsledku tak rozhodovala závěrečná pasáž zápasu. V ní sice šli mladoboleslavští do vedení, ale domácí výběr srovnal krok a zdálo se, že o vítězi bude rozhodovat prodloužení. Proti byl však Oscar Flynn, který 64 sekund před koncem duel přisoudil svou třetí brankou v zápase vítězství na stranu Bruslařů a zároveň si připsal hattrick, kterým upevnil svou pozici nejproduktivnějšího hráče celé NOEN Extraligy staršího dorostu!
Havl. Brod: Blažek – D. Vacík, Krejčí, Pejchal, Lachman, Polák, Adam, Rubner, Zvěřina – Teplý, Holenda, Donda – Křehlík, Tecl, Cachnín – Přibyl, Kohout, Piskač – Pokorný.
Ml. Boleslav: Haas – Nepokoj, Horský, Červenka, Jirásek, Homolka, Dlabola, Imlauf – Flynn, Křížek, Kučera – Havelka, Foerster, Veverka – Moravčík, Čermák, Novák – Jindra.
Branky a nahrávky: 22. Piskač (Přibyl, Kohout), 30. Vacík, 55. Teplý (Polák) – 13. Flynn (Kučera, Křížek), 19. Flynn (Kučera), 44. Nepokoj (Kučera, Flynn), 59. Flynn (Nepokoj, Kučera). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Jaroslav Kuřítko, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 29:44. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Komentář

Mladá Boleslav začala lépe a brzy se mohla ujmout vedení. Její kapitán Vojtěch Veverka, který ještě v minulé sezoně oblékal havlíčkobrodský dres, se hnal v samostatném úniku sám na bránu, ale gólman Blažek ho skvěle vychytal betonem. Hosté byli dál aktivnější, a i když nevyužili přesilovku po faulu Radima Pejchala, radovali se z vedení chvilku po jejím skončení. Lukáš Kučera našel hezkou křížnou nahrávkou Oscara Flynna, jenž zblízka bleskově vystřelil a ranou nad beton nedal přesunujícímu se brankáři Blažkovi vůbec žádnou šanci. Ještě před koncem první třetiny bylo v táboře Středočechů ještě veseleji a znovu za to mohl obávaný kanonýr Oscar Flynn, jenž z bezprostřední blízkosti dorazil kotouč za Blažkova záda. Třináct sekund před sirénou se nabídla domácím přesilovka, když si za hranicí pravidel pomohl Michal Čermák.

Havlíčkův Brod vyjel do druhé dvacetiminutovky s velkou chutí a díky využité přesilovce snížil na nejtěsnější rozdíl. Postarala se o to třetí lajna, když od Tomáše Kohouta putoval přes Jiřího Přibyla kotouč až na hůl Václava Piskače, jenž v pravém kruhu vykouzlil úchvatnou střelu, jež zapadla k bližší tyčce pod Haasovu vyrážečku. Parta z Kotliny hrála skvěle a hnala se za vyrovnáním, kterého se zaslouženě dočkala. Na modré čáře se opřel do puku mladý obránce Dominik Vacík a hned při svém prvním soutěžním utkání za starší dorost vstřelil důležitý gól, když jeho tvrdá rána zapadla do šibenice. Oba týmy si potom vytvořily slibné šance, ale třetímu gólu byly blíže hokejisté z města automobilů, kteří po nepřehledné skrumáži před brodskou bránou slavili gól, ale podle rozhodčích puk brankovou čáru nepřešel.

Hosté naskočili do třetí periody o poznání lépe a ve 44. minutě si díky další dokonalé kombinaci první pětky vzali zpět ztracené vedení. Od Oscara Flynna přebral kotouč Lukáš Kučera a narýsoval na osu hřiště ideální nahrávku na nepokrytého Martina Nepokoje, jenž z mezikruží skóroval střelou nad Blažkovu vyrážečku. Havlíčkobrodská družina dál bojovala s papírovým favoritem ze všech sil a při hře 4 na 4 se v průběhu 55. minuty dočkala zasloužené odměny. Daniel Polák přihrál Michalu Teplému, který znovu naplno ukázal svou hokejovou genialitu. Vystřihl nádhernou individuální akci, když se prokličkoval až mezi kruhy a v pádu švihem prostřelil překvapeného gólmana Haase. Už to vypadalo, že svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc nerozhodný stav udrží až do třetí sirény, ale Mladou Boleslav spasil její největší tahoun Oscar Flynn, jenž dělovkou z pravého kruhu završil hattrick a svému týmu zajistil zisk cenných tří bodů.

Ohlasy trenérů

Václav Adam (BK Havlíčkův Brod): Chtěli jsme chytit začátek zápasu, zhruba do 10. minuty se nám to dařilo. Potom jsme inkasovali dva góly, ale parádní bylo, že jsme hned ve 2. třetině vyrovnali. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že neuděláme chybu a utkání zlomíme v náš prospěch. Bohužel, nepovedlo se nám to. Zhruba minutu před koncem jsme dostali gól. Je to škoda, ztratili jsme bod, který jsme měli minimálně vytěžit.

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. To se nakonec potvrdilo. Vyšla nám první třetina, v níž jsme se dostali do vedení 2:0. Místo toho, abychom zápas rozhodli ve druhé třetině, tak jsme polevili a soupeř toho využil. Chtěl bych pochválit Oscara Flynna, který znovu ukázal, že je rozdílový hráč a rozhodl o našem vítězství. Jsme rádi, že jsme v Brodě vyhráli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.