BK MLADA BOLESLAV
28. 10. 2016 | Vojtěch Drbohlav

Týmový výkon a souhra druhé formace přinesly staršímu dorostu vítězství nad Libercem

17., pátek 28. 10. 2016
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – I ze třetího letošního derby vytěžili starší dorostenci body. V pátek se jim navíc zápas proti Liberci nadmíru vydařil. Mužstvo se prezentovalo velice týmovým výkonem podpořeným hrou brankáře a tahouny ze druhé formace. Další utkání čeká Bruslaře v sobotu v poledne, kdy se představí na hradeckém ledě.
Ml. Boleslav: Haas – Beneš, P. Novák, Dlabola, Jirásek (C), Imlauf, Homolka, Červenka – Foerster, Čermák, Dvořák, Křížek (A), Tóth, Hrachovec, Šípek, Havelka, Jindra, Kučera
Liberec: K. Novák – Aubrecht, Turský (C), Charvát, Habermann, Had, Kunst, Ira, Bálik – Šír, Mocek, Maťátko, Litera, Damašek, Bitman, Hájek, Piroutek, Chrtek (A), Šafařovský, Bouřil
Branky a nahrávky: 2. Hrachovec (Dvořák, Foerster), 18. Tóth (Kučera, Křížek), 32. Dvořák (Foerster, Kučera), 37. Foerster (Kučera, Jirásek), 45. Šípek (Novák, Jirásek), 54. Foerster (Nepokoj, Dvořák), 60. Hrachovec (Foerster, Dvořák) – 51. Chrtek (Šír), 55. Chrtek (Kunst). Rozhodčí: Horinek – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 10:12, navíc Novák (MBL) a Charvát (LIB) oba 5 min. + OK a 10 min. OT za shození rukavic. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 40:37. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2, 7:2.

Komentář

Do zápasu vlétli jako uragán domácí Bruslaři. Nejprve Středočeši nezužitkovali situaci dva na jednoho, ale následně se ti stejní hráči již prosadili. Mezi kruhy zůstal nikým nehlídaný Dominik Hrachovec, jenž zakončil do horní části Novákovy branky.

Poté se však Severočeši osmělili a stali se aktivnějším celkem. Výborné střídání odehrál Vítek Turský, po jehož střele už mířil kotouč podél levé tyče do branky. Jenže Radek Haas to viděl a bleskově po něm skočil. I proti dorážce z hole Kryštofa Bouřila se mladoboleslavský brankář rychle přesunul a zabránil inkasování. Z pravého kruhu vypálil o něco později Miroslav Litera. Ale ani na jeho straně nestálo štěstí. Trefil totiž levou tyč.

Mladé Boleslavi se povedla 18. minuta, ve které svého soupeře domácí zatlačili. Hynek Havelka mohl navýšit skóre pro svůj tým, jenže nedokázal posunout puk a zakončit do odkryté branky. O něco později však Středočeši přeci jen skórovali. Mezi levou tyč a brankáře nasměroval puk Matěj Tóth. Po úvodní dvacetiminutovce tedy vedli Bruslaři nad Bílými Tygry 2:0.

I druhou třetinu načali svou převahou domácí. Dokonce hráli dvě přesilovky, jenže během nich se jim nepodařilo prosadit. Dominik Hrachovec například nevyužil šance nasměrovat puk pod břevno. Dobré střídání odehrál v polovině utkání Jan Dvořák. Odchovanec Bruslařského klubu obešel šikovnými kličkami snad tři hráče a zpoza brány vybídl k zakončení Petra Foerstera, jenže ten nedokázal zakončit do zčásti odkryté brány.

O minutu později už se však domácím zadařilo. Při přesilové hře nasměroval puk pod břevno Jan Dvořák, a navýšil tak vedení svého týmu. Bílí Tygři byli i poté značně aktivní, jenže na výborně chytajícího Radka Haase si nepřišel ani Ondřej Chrtek střílející z otočky. Naopak, na začátku 37. minuty se dostali dva Bruslaři do situace dva proti jednomu. Lukáš Kučera nahrál na druhou stranu puk Petru Foersterovi, jenž vystřelil a puk následně brankářovi vypadl a doklouzal se až za jeho záda. Po jednom ze zákroků Radka Haase se ještě strhly dvě bitky mezi Chrtkem a Dlabolou, Maťátkem a Křížkem. Rozhodčí je nechali plynout, a tak utkání okořenila ještě víc příchuť derby.

Boleslavští starší dorostenci přidali v úvodu třetí třetiny pátou branku. Ještě předtím mohl skórovat opět Jan Dvořák, ale puk po jeho šanci brankář na poslední chvíli vyškrábl. O několik sekund však už Středočeši své vedení navýšili. Bruslaři se dostali do přečíslení, které zakončil střelou z pravého kruhu Jakub Šípek, jenž úspěšně propálil Kristiána Nováka mezi betony. V 51. minutě si připsali první zásah také Bílí Tygři. Z levého kruhu vypálil Ondřej Chrtek. Puk prošel Radku Haasovi mezi betony.

S góly to však stále ještě nebylo všechno. Při velké skrumáži po střele Petra Foerstera totiž propadl puk až za brankovou čáru a bylo to 6:1. Ale ne na dlouho. Ani ne za minutu totiž Boleslavští neuhlídali Ondřeje Chrtka, jenž nasměroval z pravého kruhu puk ke vzdálenější tyči. 23 sekund před koncem si najel před branku Dominik Hrachovec a ukázkově vymetl pavučiny pod víkem.

To ale stále nebylo všechno. I po závěrečné siréně se totiž bylo na co dívat! Zhruba dvouminutová bitka se totiž odehrála mezi Peterem Novákem a Adamem Charvátem. Boleslavský hráč sice rozdal víc ran, ale stejně svého protivníka k zemi neposlal. To už však nic nezměnilo na faktu, že Boleslavští ovládli třetí letošní derby poměrem 7:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Po dvou prohraných zápasech, kdy na nás sedla pořádná deka, nás výsledek určitě potěšil. I v souvislosti s tím, jaké události se v týmu během týdne staly. Jsem na hráče hrdý a smekám před nimi za to, jak se dali dohromady a udělali parádní partu. Utkání proti Liberce ubojovali od prvního do posledního hráče. Tým také podržel brankář, který podal výborný výkon.

Radost mám také z výkonu druhé formace, která je nově poskládaná. Honza Dvořák a Petr Foerster jsou kluci, kteří tady vyrůstali od mala, a Dominik Hrachovec je tady už snad tři nebo čtyři roky. Já na ně hodně apeluji, aby tým táhli. Věřím, že máme nakročeno k dalším podobně dobrým zápasům.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.