BK MLADA BOLESLAV
19. 11. 2016 | Jonáš Majtyka, Zdena Bobková, Jonáš Majtyka

Starší dorost padl v Liberci, rozhodla závěrečná perioda

24., sobota 19. 11. 2016
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
L i b e r e c – Mladoboleslavští dorostenci v sobotním duelu nestačili na svého severočeského rivala z Liberce. Liberec ale využil dvojnásobnou přesilovku a prakticky celý zápas si držel dvoubrankový náskok. Středočeši ještě tři minuty před koncem snížili, ale Chrtek poslal v poslední minutě gól do prázdné branky a bylo rozhodnuto. Boleslavští se tak ze severu Čech vracejí s prázdnou.
Liberec: Novák – Aubrecht, Krejsa, Turský (C), Charvát, Habermann, Had, Ira, Bálik – Rychlovský, Šír, Šíp, Mocek, Litera, Bitman, Hájek, Burda, Piroutek, Chrtek, Šafářovský, Bouřil
Ml. Boleslav: Novák – Aubrecht, Krejsa, Turský (C), Charvát, Habermann, Had, Ira, Bálik – Rychlovský, Šír, Šíp, Mocek, Litera, Bitman, Hájek, Burda, Piroutek, Chrtek, Šafářovský, Bouřil
Branky a nahrávky: 15. Chrtek (Turský), 29. Bouřil (Bálik, Mocek), 41. Turský (Chrtek), 60. Chrtek (Šír, Had) – 33. Flynn (Dlabola, Imlauf), 58. Kučera (Dlabola). Rozhodčí: Vyštejn – Bosák, Kajínek. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 35:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Komentář

Utkání začalo pěkně zostra. Nejdříve se do úvodního náporu pustili svěřenci trenéra Jiřího Kudrny, kteří dali hostujícímu brankáři zabrat a vyslali na něj několik střel. Karty se ovšem rychle obrátili, Mladoboleslavští přečkali tlak Tygrů a poté se sami vrhli do útoku. Ani jejich herní převaha však brankou neskončila. Hra se postupně vyrovnávala. V sedmé minutě Chrtek obdržel kotouč v neutrální zóně a zavezl ho do útočného pásma, kde se překřížil s Petrem Hadem, který nakonec vypálil bekhendem. Trefil ale pouze náruč boleslavského gólmana.

O několik okamžiků později se pro změnu na druhé straně ocitl v obrovské příležitosti Kučera, jenž si vybruslil po kruhu a poté golfem vystřelil směrem na Nováka. Liberecký brankář si však dokázal poradit. Následně se Křížek dostal mezi kruhy k puku a tvrdě vypálil. Novák jeho dělovku jen s těží vyrazil ramenem nad bránu. Z gólu se nakonec radovali jako první Liberečtí! Vítek Turský vyslal od modré projektil, který Marek vyrazil přímo na hůl Ondřeje Chrtka. Jeho první dorážku ještě stačil hostující brankář zlikvidovat, ale na tu druhou už byl krátký – 1:0. Do konce první třetiny se už nic významného nestalo, a tak si Severočeši odnesli do kabiny jednobrankový náskok.

Ve druhé třetině se pokračovalo v nastoleném tempu. Už po jednašedesáti vteřinách hry si Boleslavští neporozuměli v rozehrávce, čehož využil Adam Charvát. Tváři v tvář Markovi ale neuspěl. Vzápětí se Flynn protlačil až k Novákovi, kterého se pokusil překonat střelou bekhendem. Liberecký brankář však vytáhl skvělý zákrok lapačkou. Poté měli Tygři i trochu štěstí, když Kučera zavezl puk do útočného pásma a v situaci tři na dva našel přesným pasem Hrachovce, jenž mohl zakončovat do prázdné brány. V klíčovém okamžiku mu ale kotouč sklouzl z čepele.

Domácí nakonec svém soupeři odskočili na rozdíl dvou branek. A to v početní výhodě, kdy David Bálik zkusil vystřelit od modré čáry a jeho projektil tečoval přesně za Markova záda Kryštof Bouřil - 2:0. Hráči z města automobilů ale bezprostředně poté v přesilové hře snížili. Václav Imlauf přihrál na modré čáře svému kolegovi Martinu Dlabalovi, jenž našel křížným pasem napřaženého Oscara Flynna, který propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:1. Následovala série několika vyloučení, během níž se Liberečtí museli bránit dokonce ve třech proti pěti. Žádná branka už ale do konce druhého dějství nepadla.

V úvodu závěrečné periody nejdříve nevyužili obrovskou šanci Jan Šír, což ale Liberec nemuselo mrzet, neboť se hned vzápětí zapsal mezi střelce Vítek Turský, jenž vypálil hned po Chrtkem vyhraném vhazování a puk si odrazem o tyč našel cestu až za Markova záda – 3:1. O několik minut později Petr Had našel před bránou úplně volného Chrtka, který přihrál ještě lépe postavenému Šípovi, jenž mohl zakončovat do úplně odkryté klece. Z nepochopitelných důvodu jí ovšem minul.

Poté ubylo šancí na obou stranách a už to vypadalo, že si Tygři v závěru zápasu vedení v klidu pohlídají. Hosté sice měli k dispozici několik přesilovek, ale v nich se do žádné výraznější příležitosti nedostali. Nakonec to bylo přeci jen drama, neboť necelé tři minuty před koncem se Lukáš Kučera ocitl sám mezi kruhy a střelou zápěstím nedal Novákovi šanci – 3:2. Středočeši to poté zkoušeli v šesti, ale pětaosmdesát vteřin před koncem se k puku dostal Ondřej Chrtek, který trefil prázdnou bránu, čímž završil svůj hattrick.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Kudrna (TJ Bílí Tygři Liberec): Musím říct, že jsme sehráli fantastický zápas. Výborně jsme hráli už včera v Hradci. Chci kluky pochválit jak, perfketně hráli. Byli jsme trpělivý, šli si za vítězství a zaslouženě jsme vyhráli. Hráčům patří obrovský respekt a myslím si, že náš mančaft je hrozně moc silný.

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Myslím si, že to byl hezký zápas. Bylo to bojovné z obou stran a až do konce to bylo vyrovnané. My jsme poté dostali čtvrtý gól v power play, ale obě mužstva hrála výborně. Utkání se muselo líbit.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.