BK MLADA BOLESLAV
27. 10. 2016 | Daniel Kinc, Vojtěch Balon, Daniel Kinc

Skvěle začali, nakonec ale mladší dorostenci Kometě podlehli

13., čtvrtek 27. 10. 2016
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o - Mladší dorostenci Mladé Boleslavi si ze zápasu třináctého kola ELIOD extraligy mladšího dorostu na ledě brněnské Komety odváží alespoň bod. Bruslaři sice plnili roli tabulkového favorita a v zápase díky slepeným brankám Závory a Dobšy brzy vedli 2:0 a poté ještě 3:1, 4:2 a 5:4, Brněnští ale vždy náskok Středočechů smazali a v poslední minutě prodloužení vystřelil Jihomoravanům bonusový bod Mlčák. Už v pátek proti Kometě nastoupí i boleslavský A-tým, tak si to ve ŠKOENERGO Aréně nenechte ujít!
Kometa Brno: Vystavěl – Holemý, Sedláček T., Kučeřík, Mlčák, Furch, Sedláček J., Studený – Žák, Popelka, Konečný, Hubáček, Jedlička, Malý, Kavický, Rašovský, Vašíček (C), Bartes, Brabenec
Ml. Boleslav: Rylich – Novotný, Sýkora, Holoubek, Dobrkovský, Rudolph (C), Hes – Zajíček, Schulz, Kubart, Mrkus, Dobša, Dlask, Moucha, Chwastek, Závora, Simon
Branky a nahrávky: 10. Kavický (Studený), 29. Popelka (Kučeřík, Jedlička), 31. Jedlička (J. Sedláček), 43. Rašovský (Vašíček), 46. Malý (Jedlička), 65. Mlčák (Kavický, Kučeřík) – 8. Závora (Simon, Zajíček), 9. Dobša (Rudolph), 13. Simon (Závora), 30. Zajíček (Schulz, Simon), 44. Sýkora (Schulz). Rozhodčí: Vepřek – Mikoviny, Bernard. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:5, 6:5.

Komentář

Utkání na ledě brněnské DRFG Arény začalo aktivně na obou stranách. Už v první minutě se z levé strany dostal před branku Randolph, ale jeho bekhendový blafák Vystavěl chytil. Na opačné straně to zkoušel Malý, ale trefil jen levou tyč branky hostů. První branky se hosté dočkali při přesilovce v osmé minutě. Simo krásně nabídl kotouč do jízdy Jana Závory, který překonal Vystavěla přesnou střelou nad lapačku do šibenice – 0:1. Za minutu Boleslavští své vedení zdvojnásobili. David Dobša dojel mezi kruhy puk, octl se před Vystavělem sám, rychle zamíchal kotouč a poté jej nasměroval přesně k levé tyči – 0:2! Gólové hody pokračovaly a domácí se dočkali snížení. Studený našel přihrávkou mezi kruhy Daniela Kavického a ten z první trefil prudkou ranou prostor u tyče – 1:2. Poté měli domácí tlak, ale opět se radovali Bruslaři. Po důrazu na brankovišti se kotouči dostal Michal Simon, jenž jej pohotově zametl pod brankáře Vystavěla – 1:3. Brněnští měli i nadále více ze hry, ale všechny jejich šance končily na připraveném brankáři Rylichovi. Do kabin odcházeli s dvoubrankovým náskokem hosté.

Druhou část hry načali lépe Středočeši, když se do první šance dostal u pravé tyče Dobša, ale ranou do protipohybu nedokázal Vystavěla překvapit. Chvíli před polovinou zápasu dokázal domácí snížit při přesilové hře. Adam Popelka si vybruslil na pravý kruh a přesnou ranou po ledě propálil Rylicha mezi betony – 2:3. Za osmdesát sekund si ale hosté vzali dvoubrankový náskok zpět. Po nahození od modré čáry přestáli domácí všechny dorážky, až se kotouč odrazil k Jakubu Zajíčkovi, který i přes výraznou sekeru domácího obránce zakončil přesně pod břevno – 2:4. Na řadě byli Brněnští a se svou odpovědí příliš neotáleli. Za další minutu nejprve Popelku při sólu vychytal hostující brankář, následně však Sedláček našel zpoza branky Maroše Jedličku, jenž se pře změť holí protlačil k dorážce nad pravý beton Rylicha snížil – 3:4. Šanci na vyrovnání měl chvíli před koncem druhého dějství Vašíček, ale jeho bekhend po efektivní stahovačce skončil na výstroji brankáře Bruslařů.

Třetí třetinu načali domácí skvěle a dočkali se vyrovnání. Po velké tlaku nahodil puk před branku Vašíček, jehož rána se odrazila k Václavu Rašovskému a ten v pádu rybičkou usměrnil puk do sítě – 4:4. Boleslavští ovšem tradičně přispěchali s velmi rychlou odpovědí. Bruslaři se dostali do pásma a zpoza branky našel Schulz mezi kruhy volného obránce Davida Sýkoru, jenž nedal Vystavělovi ranou nad vyrážečku šanci – 4:5. Přetahovaná pokračovala a za dvě minuty Kometa znovu srovnala krok. Jakub Malý nejprve neuspěl ranou z levého kruhu, následně si však kotouč po přiťuknutí od Jedličky našel na kruhu pravém, a z této pozice trefil prostor mezi lapačkou a betonem brankář Boleslavských – 5:5! Domácí měli do konce zápasu ještě tři velké šance. Nejprve zblízka neuspěl z dorážky Jedlička a minutu před koncem neuspěli po obrovském závaru v krátkém sledu Konečný s Rašovským. Domácí to však mrzet příliš nemuselo, čtyřikrát dotáhli náskok soupeře a zápas šel do prodloužení.

V něm si oba celky vyzkoušely přesilovou hru, ale ani jednomu nevyšla podle představ. Dvě minuty před koncem nastaveného času se nechal vyloučit Dobša. Domácím se přesilovka dlouho nedařila, až Kavický nabil na vrcholek kruhu Janu Mlčákovi a ten prudkou pumelicí vymetl pavučiny v pravém horním rohu branky BK. Kometa tak otočila zápasu a za svou aktivitu si z utkání odnesla dva body.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.