BK MLADA BOLESLAV
17. 11. 2016 | Zdena Bobková

Mladší dorost si poradil s Táborem a stále živí šance na přímý postup do play-off

17., čtvrtek 17. 11. 2016
Ml. Boleslav - Tábor MBL - TAB
M l. B o l. – Mladší dorostenci měli v den státního svátku na programu předposlední 17. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu. A to již mohlo mnohé vypovědět. Jenže v současně hrajícím utkání si jistotu postupu zajistil Ždár nad Sázavou a společně s Jihlavou a Českými Budějovicemi už tak mohou víkendové zápasy v pohodě dohrát, play-off si zahrají. Boleslavští však ještě jistotu postupu nemají, a to i přesto, že si ve čtvrtek poměrně snadno poradili s jihočeským HC Tábor. Hned čtyřmi góly se v zápasy blýskl David Dobša. Nic to ale neřeší, v neděli si to Bruslaři rozdají o čtvrté místo s Hradcem Králové. Což bude ve své podstatě nejspravedlivější, jelikož i Hradec bojuje o první čtyřku.
Ml. Boleslav: Rylich – Novotný, Sýkora, Suk, Dobrkovský, Filip, Rudolph, Hes – Zajíček, Kabart, Dobša, Dlask, Moucha, Chwastek, Závora, Sirotek, Bartoň, Simon
Tábor: Vácha (52. Baloun) – Pavlát, Čížek, Volčík, Černošek, Pánek, Šedivý – Slabý, Ledecký, Lang, Přívozník, Čech, Chocholoušek, Barták, Berka, Kovařík, Petřík
Branky a nahrávky: 4. Dobša (Suk), 14. Moucha (Rudolph), 32. Dobša (Závora), 37. Dobša (Rudolph), 41. Zajíček (Simon), 43. Dobša (Závora), 48. Závora (Moucha), 52. Simon (Zajíček) – 25. Čech (Šedivý), 39. Čech (Petřík, Šedivý), 46. Petřík (Přívozník, Lang). Rozhodčí: Hrubý – Gundler, Kettner. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 52:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 8:3.

Komentář

Od prvního momentu bylo poznat, kdo je v zápase favoritem. Boleslav byla na puku tím aktivnějším celkem a Tábor převzal nevděčnou úlohu soupeře, který se od začátku chtě nechtě musí bránit. A nutno podotknout, že to dělal velice poctivě a právě jejich hra činila Boleslavským místy jisté problémy. Jenže už na konci čtvrté minuty se ukázalo, kdo je v zápase favoritem a nenápadnou šancí a prvním gólem v zápase se blýskl David Dobša. V polovině první třetiny měli domácí početní výhodu, ale nedařilo se jim zůstat v útočném pásmu, a tak určitá výhoda pro tým vyzněla na prázdno. Hosté se své přesilové hry chopili lépe, nepříjemnou střelou se prezentoval Lang a chvíli po něm i Čech. Ale všechny pokusy hostujícího celku pochytal Rylich.

Po návratu Závory z trestné už se ale boleslavské řady srovnaly a domácí se dostali do protiútoku, ze kterého se prosadil Lukáš Moucha, který zasunul odražený kotouč do prázdné brány. Krátce po tom mohli Středočeši svůj náskok ještě navýšit, ale Závora minul prázdnou klec. Hosté sice prohrávali o dvě branky, ale na jejich výkonu se to nijak nepodepsalo. Přesto skóre 2:0, pro domácí zůstalo na světelné tabuli i během první přestávky.

Od druhé třetiny byl na boleslavském ledě jen tým ve světlemodrých dresech. V prvních dvou minutách zlobil Rylicha svými pokusy Petřík, ale jeho střela a posléze ani dorážka v síti neskončila. Jenže domácím se podařilo ve 25. minutě udělat hrubou chybu, které využil Daniel Čech, který ujel domácí obraně a propálil Rylicha mezi rukou a betonem. A vzápětí mohl vyrovnávat Přívozník, který ale netrefil horní růžek Rylichovy brány. Na místo toho vrátil domácím dvoubrankové vedení David Dobša, který nastřelil Váchu, ale ten si posléze nešťastně kotouč srazil do branky sám. A právě David Dobča za pět minut dovršil svůj hattrick v utkání, který poslal kotouč za ležícího Váchu. Hostům se ještě podařilo do konce třetiny snížit na rozdíl dvou branek. Daniel Čech vymíchal boleslavského gólmana a přehodil jej v rozkleku. O pár chvilek později se prakticky stejná situace opakovala na druhé straně, ale Vácha najíždějícího Zajíčka vychytal. Druhá třetina tak skončila vyrovnaným skóre 2:2.

Bruslaři měli výborný vstup do závěrečné dvacetiminutovky. Pouhých 52 vteřin potřebovali domácí, aby svému soupeři ještě více odskočili. Jakub Zajíček prostřelil Váchu nad lapačku. A za necelé dvě minuty po něm navyšoval už svým čtvrtým gólem v utkání David Dobša, který prostrčil Váchovi kotouč pod jeho tělem rovnou do sítě. Hosté ale rozhodně nic nevzdávali a jen chvíli po Dobšově gólu snížil stav utkání Milan Petřík, který zamířil nad Rylichovo rameno a zaznamenal tak třetí zářez svého týmu v tomto utkání.

Bruslaři ještě do 52. minuty zaznamenali dvě branky, tu první zaznamenal Jan Závora, který prostřelil Váchu do jeho protipohybu a konečné skóre na 8:3 pro domácí stanovil Michal Simon, který Váchovi poslal puk rovnou mezi nohy. To už bylo na táborského gólmana přes příliš a v čase 51:09 přenechal svůj post v brance Jakubovi Balounovi. Ten už za svá záda po zbytek utkání nepustil jediný z pokusů Bruslařů. Domácí tak v utkání získali tři body a stále drží šanci na přímý postup do play-off ELIOD extraligy mladšího dorostu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Černík, trenér BK Mladá Boleslav: Takové zápasy jsou o tom, jestli se nám i proti slabšímu soupeři podaří vstřelit góly, aby se tým netrápil. My jsme sice dali rychlé góly, ale po zbytek zápasu jsme se trápili. Tři body jsou ale naše a v neděli si to rozdáme o přímý postup do play-off s Hradcem.

René Skalický, trenér Hockey Club Tábor: Hodnocení zápasu je těžké. My hrajeme vždy proti soupeři, který tam má dva strašně šikovné hráče, kteří nám dělají velké problémy. A ukázalo se to i v tomto utkání, kdy nám domácí Dobša dal čtyři góly. Je to především o těch rozdílových hráčích, kteří jsou strašně šikovní a kteří nám zamotají naše beky. My se dostaneme na dostřel, snažíme se vyrovnat a v té snaze vyrobíme strašné množství chyb. A ti soupeři jsou bohužel takových kvalit, že ty naše chyby potrestají. Gratuluji Boleslavi k vítězství a přeju jim, ať se do té čtyřky dostanou, hrají hezký hokej.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.