BK MLADA BOLESLAV
14. 1. 2017 | Vojtěch Tůma

Mladší dorost otočil zápas se Slavií a slavil výhru po nájezdech

28., sobota 14. 1. 2017
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l . B o l . - Mladší dorostenci Bruslařského klubu s úderem sobotního poledne rozehráli utkání, v němž přivítali Slavii, tedy svého tabulkového souseda. Úvodní pasáž Boleslavi poměrně vyšla, žádná ze šancí se ale neujala, naopak Pražané hned ze své první vážnější příležitosti udeřili. Prostřední dějství se neslo v podobném duchu, znovu do něj lépe nastoupili domácí, celek z hlavního města ale postupně přebíral otěže a před druhou sirénou se stačil ještě jednou prosadit. V závěrečné dvacetiminutovce svěřenci trenéra Černíka dokázali dvoubrankový náskok svého soupeře smazat, trefili se Simon a Zajíček. O vítězi nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž si lépe vedli Bruslaři, kteří si tak připsali premiérové vítězství v roce 2017.
Ml. Boleslav: Rylich – Sýkora (A), Suk, Dobrkovský, Lhota, Hes – Zajíček, Schulz, Kubart, Mrkus, Dobša, Dlask, Moucha (C), Chwastek, Závora, Sirotek, Simon
Slavia: Dusil – Mareček, A. Srdínko, Klapka (C), Hovorka (A), Čapka, J. Srdínko, Kučera – Kubánek (A), Švec, Kižlin, Vojinovič, Urych, Martinec, Křenek, Havrda, Labuzík, Vlček, Petrák, Jágr
Branky a nahrávky: 46. Simon, 52. Zajíček (Sýkora, Simon), rozh. náj. Sirotek – 11. Labuzík (Kubánek, Hovorka), 36. Havrda (Vlček, Vojinovič). Rozhodčí: Vyštejn – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 8:12, navíc Závora (MBL), Dobrkovský (MBL), J. Srdínko (SLA) a Martinec (SLA) 5 min. + trest do konce utkání za hrubost. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 35:21. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Komentář

Do zápasu proti Slavii vstoupili hráči boleslavského mladšího dorostu velmi aktivně, úvod se nesl v jejich režii. Ve druhé minutě šli Pražané do čtyř, největší šanci v celé přesilovce si vypracoval zpoza branky se vytáčející Dobša, Dusil se ale stačil na poslední chvíli přemístit. Nedlouho nato už se Bruslaři málem radovali, když puk po skrumáži mezi kruhy vyplaval na holi úplně zapomenutého Sýkory, ten však místo poloprázdné svatyně soupeře trefil pouze lapačku hostujícího gólmana. V polovině prvního dějství celek z města automobilů nevyužil další přesilovku, naopak sešívaní si při své premiérové hře v početní převaze počínali výborně. Kubánkovu tutovku ještě stačil Rylich eliminovat, krátce nato ale Hovorkovo tečované a ukryté nahození vyrazil pouze k zapomenutému Tomáši Labuzíkovi, jenž s doklepnutím kotouče do sítě neměl sebemenší problém – 0:1! Zbytek úvodní periody patřil Slavii, která strážci domácí svatyně nedopřála chvilku oddechu, Matěj Rylich ale dobrými zákroky držel své spoluhráče nad vodou, do kabin se tak odcházelo za jednobrankového vedení hostí.

Druhá třetina se odehrála téměř bez přerušení, diváci viděli svižný hokej, poměrně dlouhou dobu se ale žádná šance neurodila. Až v osmadvacáté minutě se po Chwastkově nahození od mantinelu puk od brusle jednoho z bránících hráčů odrazil těsně mimo tři tyče, zhruba o dvě minuty později se hosté vydali do nadějně vypadajícího přečíslení, Švece ale povedeným zásahem lapačkou vychytal Rylich. Ve třiatřicáté minutě Pražané v obranném pásmu Bruslařů rozjeli kombinační kolotoč, na jehož konci Kubánek sklepl kotouč pro z druhé vlny si sjíždějícího Jana Srdínka, jeho dělovku ale domácí gólman eliminoval. Nedlouho nato se opět potvrdilo nepsané sportovní pravidlo nedáš – dostaneš. Nejprve po Mouchově lahůdkovém pasu těsně přestřelil Závora, krátce nato se vpřed vydali sešívání a podruhé udeřili, když Vlček od mantinelu našel na hranici brankoviště nehlídaného Maxima Havrdu, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Rylicha! Vedení Slavie mohlo být ještě větší, krátce před zazněním druhé sirény ale Švecově pokusu chyběly centimetry.

Do třetího dějství vstoupili Bruslaři v dobrém tempu, bylo znatelné, že s nepříznivým výsledkem chtějí něco udělat. Hosty ale držel brankář Dusil, který si ve čtyřiačtyřicáté minutě poradil s ranou aktivního Simona, o pár chvil později se vytáhl i proti dorážce Zajíčka. Gól naděje domácí tým vstřelil v čase 45:02, když hostujícímu gólmanovi do sítě propadl ukrytý pokus z hole Michala Simona! S blížícím se koncem základní hrací doby se na ledové ploše přitvrzovalo, v polovině poslední periody domácí přestáli přesilovou hru soupeře a při té své, která jim byla vzápětí nabídnuta, znovu udeřili. Celou akci opět nastartoval Simon, po jehož přihrávce puk na branku nahodil Sýkora, Dusil jej dokázal vyrazit pouze k Jakubu Zajíčkovi, jenž zacílil přesně – 2:2! V sedmapadesáté minutě měli diváci možnost vidět bitku obou na ploše zrovna přítomných formací, na trestné lavici se tak chvílemi mačkala pětice domácích i hostujících hráčů.

Tato rozmíška poněkud rozvířila emoce, v nadcházejících momentech se v plném počtu hrálo jen zřídkakdy. V prodloužení byli k zapsání výhry blíže boleslavští hokejisté, nejprve Dobša z bezprostřední blízkosti trefil pouze přesouvajícího se Dusila, v poslední minutě pak tyčku orazítkoval kapitán Moucha. O majiteli bonusového bodu tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V úvodní sérii se díky zdařilým kličkám trefili Simon s Vlčkem, z ostatních čtyř exekutorů se dokázal prosadit už jen Petr Sirotek, bonusový bod tak zůstal ve městě automobilů.

Ohlasy trenérů

Tomáš Černík: Do utkání jsme vstoupili mnohem lépe než ve čtvrtek. Ze začátku jsme měli tlak, poté jsme ale inkasovali v oslabení, což nás trochu srazilo. Podle mě jsme i nadále byli o trochu lepším týmem než soupeř, ale obdrželi jsme druhou branku. Ve třetí třetině kluci zabojovali a dvěma góly se na Slavii dotáhli. Myslím si, že za píli v celém zápase jsme si bonusový bod zasloužili.

Jiří Doležal: Určitě jsme zklamaní, protože utkání se pro nás vyvíjelo velice dobře. Vedli jsme 2:0 a my trenéři jsme byli velice spokojeni s tím, co kluci na ledě předváděli. Na konci druhé třetiny jsme si neodpustili hloupý faul, i ve třetí třetině jsme zbytečně mnoho času strávili v oslabení, inkasovali jsme trochu hloupý gól na 1:2 a domácí se dostali do tempa, nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. S bodem asi můžeme být spokojeni, ale po čtyřiceti minutách jsme věřili ve výhru za tři body.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.