BK MLADA BOLESLAV
5. 2. 2017 | Michal Kuba, Dominik Špringer

Mladší dorostenci po výborném úvodu nestačili na Kometu

32., neděle 5. 2. 2017
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o - Mladším dorostencům se pomalu, ale jistě vzdaluje čelo v nadstavbové části extraligy. Po dvou porážkách v řadě zajížděli do Brna, na které by se v případě výhry bodově takřka dotáhli a úvod zápasu vyšel na výbornou, když Bruslaři po první třetině vedli 2:0. To však bylo bohužel ze strany mladoboleslavských hokejistů vše. Kometa od druhé třetiny diktovala tempo zápasu a třemi brankami dokázala výsledek otočit na svou stranu. Nyní čeká mladší dorostence dlouhá pauza, když svůj další zápas hrají až 16.2 v Praze se Slavií.
Kometa Brno: Kašpar – Holemý, Sedláček T., Kučeřík, Mlčák, Furch, Sedláček J., Studený – Žák, Popelka, Konečný, Hubáček, Meluzín, Jedlička, Malý, Kavický, Rašovský, Vašíček, Bartes
Ml. Boleslav: Rylich – Sýkora, Suk, Dobrovský, Filip, Rudolph, Hes – Šíma, Zajíček, Schulz, Dobša, Hašlar, Chwastek, Závora, Sirotek, Bartoň, Simon
Branky a nahrávky: 28. Kavický (Mlčák), 38. Meluzín (Vašíček, Kučeřík), 46. Popelka (Mlčák, Kavický) – 3. Dobrokovský (Schulz), 14. Zajíček (Bartoň, Simon). Rozhodčí: Antonín – Bernard, Mikoviny. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 35:19. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Komentář

Ačkoli byla hra od začátku vyrovnaná, již ve třetí minutě se Mladoboleslavští zásluhou Jakuba Dobrkovského ujali vedení. Po vyhraném vhazování Michael Schulz přihrál Dobrkovskému na modrou, jehož rána prošla až za záda domácího gólmana Kašpara. Následně měli hosté možnost náskok navýšit při přesilové hře, kterou však nevyužili. Ve 14. minutě se k puku po pěkné akci dostal Jakub Zajíček, který střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře a zvýšil již na 2:0. To ale bylo od Mladé Boleslavi vše nejen pro první třetinu.

Změna stran více prospěla domácím, kteří ve 28. minutě snížili na 1:2, když Mlčákovu ránu od modré tečoval Daniel Kavický. Chvíli po vstřelení kontaktního gólu ale šlo pro domácí do tuhého. Nejprve byl vyloučen Rašovský, minutu a půl po něm Kučeřík, což znamenalo půlminutovou dvojnásobnou přesilovku pro hosty. V ní se do slibné šance dostal Schulz, jenže netrefil bránu. Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny se do samostatného úniku dostal útočník domácích Erik Meluzín, který přesnou střelou zápěstím vyrovnal na 2:2. Do podobné situace se na druhé straně dostal David Dobša, který ovšem minul branku a do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu.

Třetí třetina byla zcela v režii domácích. Ti se ve 46. minutě poprvé v zápase ujali vedení, když se po vyhraném buly dostal kotouč k Adamu Popelkovi, který překonal Rylicha svižnou střelou mezi betony. Boleslav svoji šanci na vyrovnání v 53. minutě neproměnila, naopak se 4 minuty před koncem nechal vyloučit Zajíček. Kometa ovšem možnost zvýšit náskok nevyužila, ačkoli soupeře držela do konce utkání pod tlakem. Brňané tak mohli slavit již šestou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Prvních deset minut jsme byli v mírném útlumu a mysleli jsme si, že to půjde asi samo. Byl to pro nás čtvrtý zápas během sedmi dnů, možná naskočila už i nějaká únava. Po buly u nás v pásmu jsme dostali gól, i když jsme na takovou situaci hráče upozorňovali. Výhru jsme si ale díky obratu i bojovnosti zasloužili. Od druhé třetiny jsme byli lepší.

Tomáš Černík (BK Mladá Boleslav): Jeli jsme do Brna oslabení o některé hráče.Kometa byla od začátku lepší. Vlastně ze dvou šancí se nám podařilo dát dva góly. Možná, kdybychom udrželi vedení déle, měli bychom větší šance vyhrát. Potom jsme ale byli prakticky bez střely a nedokázali jsme se prosadit.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.