BK MLADA BOLESLAV
16. 2. 2017 | Martina Kramerová, Dominik Špringer

Mladší dorostenci nestačili ani na Slavii

33., čtvrtek 16. 2. 2017
Slavia - Ml. Boleslav SLA - MBL
P r a h a - Po extraligové pauze a třech prohrách v řadě odjížděli mladší dorostenci bojovat o přerušení této černé série do Edenu, kde se střetli s domácí Slavií a na začátku zápasu to vypadlo, že budou mít Bruslaři navrch, jenže opak byl pravdou. Po neproměnných příležitostech začali úřadovat domácí hokejisté. Mladoboleslavští hráči měli problém se zakončením po celý průběh zápasu a bez jediné vstřelené branky odjíždějí z Prahy se čtvrtou extraligovou porážku v řadě. Šanci na reparát mají však již tuto sobotu, kdy vyjíždějí na led posledního Tábora.
Slavia: Němeček – Moravec, Mareček, A. Srdínko, Hovorka, Čapka, J. Srdínko, Kučera – Kubánek, Švec, Kižlin, Vojinovič, Urych, Křenek, Havrda, Labuzík, Vlček, Petrák, Jágr, Burda
Ml. Boleslav: Krinwald – Novotný, Suk, Dobrkovský, Filip. Rudolph, Hes, Šíma, Zajíček, Schultz, Kubart, Mrkus, Dlask, Moucha, Chwastek, Závora, Sirotek
Branky a nahrávky: 9. Burda (Kižlin, Urych), 17. Vojinovič (Švec, Mareček), 48. Havrda. Rozhodčí: Jechoutek – Buček, Müller. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 69. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 3:0.

Komentář

V zápase mezi Slavií a mladoboleslavskými Bruslaři měl hned na úvod více práce domácí gólman. Ve 4. minutě se totiž do dobré pozice v mezikruží dostal Dlask, jenž tvrdým projektilem orazítkoval tyč slávistické svatyně.

O chvíli později se osmělila také Slavia. A hned z první velké šance vykřesala vedoucí trefu. Kižlin poslal od levého mantinelu přesnou přihrávku před branku, kde číhal Josef Burda. Ten pohotovou střelou propálil Krinwalda.

Sešívaný gól hostující celek herně otupil a červenobílí si mohli užívat ofenzivní hody. Petrák však velkou příležitost k navýšení skóre spálil a před mladoboleslavskou klecí neuspěl následně ani Kižlin, jehož pokus z levého kruhu skončil mimo.

V čase 16:34 však domácí střídačka přece jenom zažila podruhé v duelu gólovou radost. Po pobídce od Švece se v útočném pásmu dobře zorientoval Pavle Vojinovič a dostal kotouč za Krinwaldova záda.

Zatímco první perioda byla z pohledu branek zajímavá, v prostřední dvacetiminutovce se v Edenu na gól čekalo marně. V 27. minutě byl blízko úspěch mladoboleslavský Rudolph, s jeho ránou Němeček s pomocí betonu poradil.

Na druhé straně prověřil brankáře Bruslařů Švec. Krinwald ale povedenou dělovku ukryl do lapačky. Když se neujala ani další střela hostí ze závěru druhé dvacetiminutovky, odcházela obě mužstva do kabin za stejné stavu jako před úvodním dějstvím.

Mladá Boleslav nadále pokračovala ve snaze o s výsledkem něco udělat. Středočechům se však nedařilo dobýt slávistickou branku ani při přesilovkách, kterých jim domácí tým nabídl několik.

Ve 48. minutě se tak znovu dostali ke slovu červenobílí. Maxim Havrda ve vlastním oslabení vybojoval kotouč, všechny své protihráče nechal za zády a parádní sóloakci zakončil skvělou trefou pod víko mladoboleslavské klece.

Závěr duelu si sešívaní pohlídali a nepustili hosty do většího ohrožení Němečkovy svatyně. Pro Bruslařům tak urvali jasné vítězství 3:0.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Měli jsme vlažnější vstup do zápasu a byli trošku pod tlakem, ale od páté sedmé minuty se kluci dostali do tempa a ve zbytku třetiny byli o něco aktivnější. Naopak druhá třetina nám nevyšla, dostávali jsme se pod tlak a měli problémy s pohybem. Oni vysunuli výš obranu a nám to dělalo problémy. V závěrečné třetině jsme měli hodně vyloučených, ale kluci hráli obětavě a ubránili náskok. Konec zápasu jsme si perfektně pohlídali.”

Tomáš Černík (BK Mladá Boleslav):„ Do utkání jsme vstoupili docela dobře. V situaci dva na jednoho jsme nastřelili tyč a myslím si, že první polovinu úvodní třetiny jsme hráli dobře. Pak se to otočilo a ve zbytku byla trošku lepší Slavia. Podle mě to byl vyrovnaný zápas, my jsme jenom nevstřelili gól a to rozhodlo.”

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.