BK MLADA BOLESLAV
20. 1. 2017 | Vojtěch Drbohlav

Slibně rozehraný zápas se Slavií ztratili starší dorostenci v prodloužení

37., pátek 20. 1. 2017
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. – Za mrazivých podmínek přivítali boleslavští starší dorostenci v pátek odpoledne na domácím ledě v malé hale Slavii Praha. Bruslaři se po bezbrankové první třetině dostali do vedení, jenže Slavia dokázala duel otočit. Minutu a půl před koncem základní hrací doby sice Středočeši vyrovnali, tři sekund před koncem prodloužení však sešívaní vstřelili gól a rozhodli o tom, že tým pod vedením trenéra Ladislava Kolnera získá pouze jeden bod. Bruslaře čeká v sobotu od 12:30 další domácí zápas. V malé hale přivítají soupeře z Letňan.
Ml. Boleslav: Haas – Beneš, Novák, Dlabola (A), Jirásek (A), Imlauf, Nepokoj, Červenka – Foerster, Čermák, Dvořák, Křížek (C), Dobša, Hrachovec, Šípek, Havelka, Flynn, Moravčík, Kučera
Slavia: Vecka – Melovič (A), Erben, Vobořil (C), Zderadička, Macek, Holý, Stark – Brož, Všetečka, Grim, Hradil, Vaniš, Šilhan, J. Marek, Martínek, Furch, Janča
Branky a nahrávky: 25. Moravčík (Křížek, Jirásek), 59. Flynn (Dvořák, Nepokoj) – 35. Všetečka, 49. Janča (Furch, Macek), 65. Grim. Rozhodčí: Smitka – T. Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 45. Střely na branku: 20:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3pp.

Komentář

Hned v úvodu utkání mohl poslat svůj tým do vedení Petr Foerster, ale jeho střela z pravého kruhu nebyla přesná. Následně měl dvě velké šance na druhé straně Tomáš Furch, leč ani nadvakrát puk za Haasova záda nedostal. V 11. minutě zavezl puk do pásma Lukáš Kučera a přenechal ho Petru Foersterovi, jemuž však střela nesedla úplně ideálně, a tak se neprosadil.

Po chybě v obranném pásmu domácích mohl poslat Slavii do vedení Damien Hradil, jenž byl sám před brankářem. V rozhodující moment trefil však útočník Pražanů právě Radka Haase. Slavia hrála i jednu početní výhodu, jenže v ní se neprosadila, nevytvořila si navíc ani moc šancí. Po zbytek první třetiny už se toho moc nestalo, skóre po úvodních dvaceti minutách bylo tedy bezbrankové.

Mladá Boleslav v úvodu druhé třetiny nevyužila přesilovou hru, v níž působili domácí poněkud staticky. Krátce po vypršení početní výhody se však Bruslařský klub prosadil. Z bezprostřední dorážky se radoval Andrej Moravčík. Následně mohli Středočeši navýšit vedení, ale Oscaru Flynnovi v přesilové hře nevyšla koncovka u levé tyče.

Po polovině utkání se hra sešívaných zvedla. V oslabení jel sám na branku Jaroslav Brož, ale nevymíchal brankáře, kterého pouze trefil. Jenže o chvíli později už Slavia zaslouženě vyrovnala. Postaral se o to Robin Všetečka, který se znovu dostal do samostatného nájezdu, jenž zakončil velice chytře povedeným blafákem. V závěru druhého dějství hráli Pražané přesilovku, tu však nevyužili. I po čtyřiceti minutách bylo tedy skóre vyrovnané, a sice 1:1.

Druhá třetina nezačala v takovém tempu, v jakém končila ta předchozí, přesto byla o něco aktivnější Slavia. Necelých 12 minut před koncem základní hrací doby navíc sešívaní otočili stav utkání. Osamocený Jakub Janča neváhal a z blízka prostřelil bezmocného brankáře Mladé Boleslavi.

I v poslední desetiminutovce měla více ze hry pražská Slavia. Mladé Boleslavi nepomohlo ani vyloučení rozčíleného Viktora Martínka. Přesto však necelou minutu a půl před koncem základní hrací doby dokázala Mladá Boleslav vyrovnat. Zasloužil se o to nejlepší hráč Bruslařů Oscar Flynn, který i v pádu zvládl propálit Daniela Vecka v brance sešívaných. I přesto, že v závěru třetí třetiny měli slávisté velké šance, zůstalo skóre 2:2.

Největší šanci v prodloužení zaznamenal Petr Foerster, který jel úplně sám na branku Slavie. Zkušený útočník Mladé Boleslavi však trestuhodně nedokázal této situace využít. Před Danielem Veckem Foerster zastavil a snažil se o blafák, jenže mu ujel puk. Vše již nasvědčovalo tomu, že se 45 diváků v malé hale dočká samostatných nájezdů, jenže tři sekund před koncem prodloužení rozhodl o bonusovém bodu pro Slavii Jan Grim, který propálil Radka Haase ke vzdálenější tyči.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): Utkání se nehodnotí dobře. Opět se nám prokázalo, že nejsme vyzrálý tým a nejsme schopní dodržovat to, co si řekneme, celých šedesát minut. Vždy se tam bohužel najdou nějaké, mnohdy i opakující se, chyby. V trénincích se na tom snažíme pořád pracovat, ale není to moc vidět. Buď kluci vylezou z ulity a začnou se chovat jako dospělí, nebo budou hrát pořád "dětský" hokej a potom budeme bohužel v těchto vyrovnaných zápasech doplácet na chyby, na něž jsme doplatili. Vážím si toho, že jsme za stavu 1:2 nesložili zbraně a šli jsme si za vyrovnáním, jenže o to větší škoda je, že v prodloužení, ve kterém jsme si věřili, jsme udělali chybu, propadli za puk a obránce se nechal objet. Následkem toho jsme inkasovali. Bylo to kvalitní utkání, myslím si, že to hráčům něco dalo, bohužel jsme získali jen jeden bod. O to lépe se nyní musíme připravit na Letňany, které přijedou v sobotu.

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Myslím si, že jsme celý zápas byli lepším mužstvem, ale dostali jsme nešťastný gól na 2:2 krátce před koncem. Vítězství jsme si ale zasloužili.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.