BK MLADA BOLESLAV
21. 1. 2017 | Michal Konvalina

Starší dorostenci zvádli zápas s letňanskými Letci a vyhráli 3:2

38., sobota 21. 1. 2017
Ml. Boleslav - HC Letňany MBL - LET
M l. B o l. – Boleslavští starší dorostenci odehráli druhý zápas ve dvou dnech. Po páteční vyrovnané bitvě se Slavií, kterou hosté ve svůj prospěch rozhodli až tři sekundy před koncem prodloužení, se představili proti dalšímu pražskému týmu, vyzvali Letce z Letňan. Hned první třetina nabídla pohledný hokej a tři branky. V nastoleném trendu se pak pokračovalo a závěr zápasu byl velmi dramatický, domácí tým ale uhájil těsný náskok a napravil tak dojem po páteční porážce od Slavie.
Ml. Boleslav: Haas – Beneš, Novák, Dlabola, Jirásek, Imlauf, Nepokoj, Červenka – Foerster, Čermák, Dvořák, Křížek (C), Dobša, Hrachovec, Havelka, Flynn, Moravčík, Kučera
HC Letňany: Pařík – Klikorka, Riley, Gebell, Antoš, Lytvynov – Narovec, Pinkas, Kocík, Fabiánek (C), Soukup, Bílek, Danov, Larsen, Novák, Jelínek
Branky a nahrávky: 3. Nepokoj (Dlabola, Hrachovec), 7. Flynn (Foerster, Dvořák), 22. Kučera (Moravčík, Křížek) – 6. Kocík (Bílek, Danov), 53. Gebell (Klikorka). Rozhodčí: Kratochvíl – Laczko, P. Špringl ml.. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 49:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Komentář

Hned po půl minutě se Moravčík protlačil s pukem až před Paříka, kterého sice nepřekonal, byl však faulován. Domácí následnou přesilovou hru využili, těsně před návratem hříšníka Antoše prostřelil brankáře Letňan Martin Nepokoj. I nadále byli aktivnější domácí, ale udeřilo na druhé straně, po rychlém kontru se Letci udrželi v útočném pásmu a Petr Kocík dorazil puk za záda Radka Haase. Hned po minutě ale Bruslaři zaútočili po levé straně a Oscar Flynn v závěru akce zametl puk za záda Paříka, čímž domácímu týmu velmi brzy vrátil náskok. I nadále se hrál hokej nahoru – dolů, ale vyložených šancí už tolik nebylo. Pokud už se nějaká šance naskytla, poradil si s ní brankář. Domácí Haas vyřešil několik nepřehledných situací kolem své brány, výrazně více práce ale měl hostující Lukáš Pařík. Bruslaři byli aktivnější a tlačili se do nahazovaných puků i střel, gólman Letců ale předvedl dobrý výkon a připsal si několil povedených zákroků.

První šance ve druhé dvacetiminutovce měl hostující tým, Lytvynovova rána však byla sražena nad. Prakticky z protiútoku tak mohli udeřit domácí dorostenci – Moravčík zamíchal pukem za bránou a přesně našel před brankoviště dojíždějícího Lukáše Kučeru, jenž překonal Paříka u pravé tyče. Následovalo po jednom vyloučení na každé straně – nejprve byl vyloučen Imlauf, paradoxně si ale největší šanci vybojovali v oslabení hrající boleslavští hráči. Kučera ujel po levé straně, ale Pařík se nenechal překvapit. Ještě než se Imlauf vrátil na led, byli do čtyř posláni i hosté. V Narovcově trestu bylo na obou stranách k vidění po jedné šanci – za Letce to byl Bílek, za domácí Jirásek, ani jeden ale úspěch neslavil. Ve zbytku druhé části vše pokračovalo v zajetých standardech, Bruslaři byli střelecky aktivní a snažili se o navýšení náskoku, Letňany zase hrozily z nepříjemných protiútoků. Gól už ale nepadl, domácím nepomohla ani další přesilovka, do kabin se tak po 40 minutách šlo za stavu 3:1.

V úvodních minutách posledního dějství už jsme, na rozdíl od předchozích třetin, branku neviděli, zato padlo několik trestů na obou stranách. I kvůli tomu byla třetí perioda kouskována víc než předchozí hře a obraz hry trochu utrpěl. Stále se sice hrál útočný hokej z obou stran a šance si vytvářely oba celky, na hole hráčů se však vkrádaly nejistota a nepřesnost. Jediná branka, která definitivně uzavřela gólový účet zápasu, padla po 52 minutách. Střelou z delší vzdálenosti se prosadil Martin Gebell a závěr utkání byl i kvůli tomuto kontaktnímu gólu víc než dramatický. Opět sudí rozdali několik trestů, přesilové hry ale žádné rozuzlení nepřinesly. Po trestu Dvořáka čtyři sekundy před koncem si sice Letci vzali oddechový čas a zkusili ještě přesilovku v šesti proti čtyřem, domácí tým už si ale závěr duelu pohlídal a tři body si nenechal utéct.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): "Díky tříbodovému zisku se mi dnešní zápas hodnotí mnohem lépe než ten včerejší. Z naší strany tam však stále byla spousta chyb, nejsme schopní 60 minut držet to, co si řekneme. Na druhou stranu ale kluci bojovali a jejich týmový bojovný výkon byl podpořen skvělým výkone brankáře, který nás držel jak včera, tak i dneska. Je sice hodně věcí, které můžeme zlepšovat, dnes ale máme radost z tří bodů."

Jan Zlatohlávek (HC Letci Letňany): "Myslím, že Boleslav vyhrála zaslouženě a mohla vyhrát i vyšším rozdílem, ale bylo to dramatické až do poslední chvíle. Za to, že to nakonec bylo těsné, asi může jen slabší produktivita domácích. Na naší hře a hlavně produktivitě je znát, že máme pár zraněných hráčů. Jsme spokojení, protože se nám podařilo zachránit sezónu. Do play-off už se asi nemůžeme dostat, protože týmy nad námi budou vyhrávat."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.