BK MLADA BOLESLAV
3. 2. 2017 | Tomáš Vlček, Vojtěch Drbohlav, Tomáš Vlček

Starší dorost prohrál v Havířově, stále tedy nemá jisté play-off

42., pátek 3. 2. 2017
Havířov - Ml. Boleslav HAV - MBL
H a v í ř o v – Staršímu dorostu dvoudenní trip do moravskoslezské metropole a slezského Havířova vůbec nevyšel. Bruslaři oba dva důležité zápasy o šest bodů prohráli, náskok na dotírající Havířov je tedy už jen pětibodový. Po prohře ve městě ležícím nedaleko polských hranic se tedy Bruslaři musejí nadále strachovat o to, jestli postoupí do play-off. O tom rozhodnou poslední dva duely základní části, které budou sehrány za 14 dní po reprezentační přestávce. Boleslavští vyzvou Olomouc a Vsetín.
Havířov: Dufek – Thiel, Grygar, Kuchař, Klus, Szturc, Juhász – Pindel, Bambula, Hysek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Piš, Raček, Pawliczek
Ml. Boleslav: Haas (9. Marek) – Beneš, Novák, Dlabola, Jirásek, Imlauf, Hes, Nepokoj, Červenka – Čermák, Dvořák, Křížek, Dobša, Šípek, Foerster, Havelka, Moravčík, Kučera
Branky a nahrávky: 9. Szturc, 9. Janeček (Hysek), 26. Klus (Szturc, Raček), 39. Klíma (Raček) – 14. Kučera (Foerster). Rozhodčí: Smilek – Novák, Hykel. Vyloučení: 7:8, navíc Kuchař (HAV) 5 min. + DKU za faul kolenem a Novák (MBL) 10 min. OT za zásah do obl. hlavy a krku. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 105. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Komentář

Zápas měl od počátku vysoké tempo. Hosté se prezentovali důrazným a bruslivým hokejem, ale domácí se jim snažili dorovnat a byli to oni, kdo šel dvojicí slepených branek v 9. minutě do vedení. Nejprve se v poskytnuté výhodě dostal zcela sám před hostujícího gólmana Haase obránce Daniel Szturc a střelou mezi betony otevřel skóre. A chvíli na to Haas neudržel Hyskovu střelu od modré a Michal Janeček puk z blízka dorazil za čáru.

Hosté na to reagovali oddechový časem a střídáním brankářů, když do klece zamířil Marek. Bruslaře dostala do hry paradoxně až nepovedená přesilovka AZetu. Ve 14. minutě v ní Havířovští ztratili puk, Lukáš Kučera pak najížděl sám na Dufka a forhendovým blafákem jej překonal - 2:1. Vyrovnat mohl chvíli na to Havelka, ale v situaci 2 na 1 netrefil branku. Blízko brance byli hosté i ve vlastní přesilovce v 19. minutě. Kučera našel Foerstera před skoro odkrytou brankou, ale bleskový Dufkův přesun a jeho pohotová lapačka nedovolila hostům radost.

To havířovští svou další přesilovku využili. Ve 26. minutě seděl na trestné za tvrdé sražení Grygara Novák a Dominik Klus svou střelou z pravé strany vymetl přesně Markovu šibenici - 3:1. Za minutu dostali hosté k dispozici dlouhou přesilovku, protože Klus po faulu kolenem obdržel trest 5 + DKU. Jenže přesilovky dneska Bruslařům vůbec nešly. A když už se hosté propracovali do dobré pozice, zastavil je výborně chytající Dufek. Jako Dobšu v přesilovce ve 33. minutě, nebo Kučeru v oslabení o tři minuty později.

AZ si v závěru druhé třetiny zahrál ještě jednu přesilovku, a i když ji nevyužil, dvě vteřiny po jejím skončení udeřil. Kamil Klíma dostal přihrávku z rohu kluziště před branku přesně na svou hůl a po ledě propálil Marka – 4:1. 36 vteřin před druhou sirénou šli domácí do tří. Imlauf mohl v této dvojnásobné převaze dorážet do poloodkryté branky, ale netrefil puk dobře a ten nakonec proletěl kolem druhé tyče mimo.

Přesilovka Bruslařů 5 na 3 zůstala nakonec nevyužita, stejně jako všechny ostatní početní výhody ve třetí třetině. Ta už plynula přeci jen v trochu poklidnějším duchu. Za domácí mohl navýšit náskok Bambula či Klíma, na druhé straně netrefil branku v dobré pozici Šípek a Foerstera dvakrát vychytal Dufek. Branka už ale nepadla a tak Havířov ve tvrdém a chvílemi divokém utkání možná trochu překvapivě porazil Mladou Boleslav 4:1.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.