BK MLADA BOLESLAV
30. 1. 2017 | Dominik Špringer

Starší dorostenci nestačili na Red Bull Salzburg

přát., pondělí 30. 1. 2017
Ml. Boleslav - Salzburg MBL - SLZ
M l. B o l. - V rámci závěrečného zápasu základní části Red Bull Rookies Cupu nastoupili Bruslaři na domácím ledě s pořadatelem turnaje Red Bull Salzburg. První duel na začátku ledna, který se hrál také v Mladé Boleslavi, zvládli lépe hráči z Rakouska. I odvetné utkání vyšlo lépe hostujícímu celku, který navíc tentokrát zvítězil mnohem větším rozdílem.
Ml. Boleslav: Marek – Sýkora, Jirásek, Dlabola, Imlauf, Beneš, Furmánek – Červenka, Moravčík, Křížek, Kučera, Dvořák, Foerster, Simon, Dobša, Šípek, Luka, Novák, Jindra, Hrachovec
Salzburg: Beck – Frandl, Sandler, Schreier, Wirth, Zundel, Stuckler, Pasanen – Huber, Lobach, Schitz, Schutz, Varejcka, Zimmermann, Rauhala, Rebernig, Streu, Zitz, Pospíšil, Harnnisch
Branky a nahrávky: 52. Krížek (Moravčík, Kučera) – 3. Rauhala (Pospíšil, Schutz), 12. Rebernig (Streu, Varejcka), 27. Pospíšil (Rauhala), 30. Zitz (Pospíšil), 34. Pospíšil (Schutz), 35. Schitz, 39. Rebernig (Varejcka, Stuckler), 47. Streu (Rebernig). Rozhodčí: Kettner – Veselý, Vlasta. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Průběh utkání: 0:8, 1:8.

Komentář

Už od úvodních minut bylo jasně patrné, že na rozdíl od úvodního vzájemného zápasu bude Red Bull Salzburg jasně aktivnějším týmem, což dokázal již po necelých třech minutách hry. To se po skrumáži před brankou prosadil finský hráč Oskari Rauhala a bylo to 1:0 pro hostující celek. Na další velkou šanci se nečekalo dlouho, nejdříve pouze tyč napálil hostující kapitán Zimmermann a o necelou minutu později zvonila konstrukce branky i za Benjaminem Beckem v barvách Salzburgu, kterou orazítkoval pro změnu domácí kapitán David Křížek.

Když se neprosadili Bruslaři, trestal Salzburg, konkrétně si svůj střelecký účet otevřel Maximilian Rebernig, který efektivně v pádu prostřelil Marka. Ještě veseleji mohlo být na střídačce hostí krátce před koncem úvodní části hry, ale Marek tentokrát parádně vychytal Strua a do kabin se šlo za stavu 2:0 pro rakouský celek.

Bohužel druhá třetina zápasy byla ještě více v režii Salzburgu, než ta úvodní. Nejdříve hrozil Schutz, který si znovu nepřišel na Vlastimila Marka. Na druhé straně se do ojedinělé šance ve druhé části hry dostal Šípek, ale Beck si s jeho tvrdou střelou poradil, a tak začaly padat branky za záda nebohého Vlastimila Marka.

Jako první se prosadil slovenský útočník Martin Pospíšil, který si našel odražený kotouč a v klidu jej poslal do odkryté klece. O chvíli později usedl na trestnou lavici Marcel Zitz, Bruslaři přesilovou hru nevyužili a navíc sám potrestaný hráč se po návratu dostal do samostatného úniku, který bekhendovým blafákem zakončil čtvrtou brankou svého týmu.

Salzburg pak na závěrečných deset minut druhé třetiny doslova zamknul Bruslaře v obranné třetině a důsledkem toho byly další tři branky. Tu první vstřelil po nádherné individuální akci znovu Martin Pospíšil, který nejprve obešel dva obránce a lehce zakončil. Na 5:0 zvyšoval o minutu později Edwin Schitz a tečku za druhou třetinou udělal dorážkou do prázdné branky Maximilian Rebernig.

V závěrečné části hry se hra přece jen lehce vyrovnala a své šance měli i Bruslaři. Salzburg je již tolik netlačil do zakončení, ale přece jen se dočkal první branky ve třetí části hry. Tu po nádherné kombinaci vstřelil Sebastian Streu. Alespoň čestný gól dali i boleslavští hokejisté. K odraženému puku se dostal Zdeněk Křížek a alespoň kosmeticky upravil výsledek.

Bruslaři se rvali statečně, ale na Red Bull Salzburg plný zahraničních hráčů bohužel nestačili.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.