BK MLADA BOLESLAV
24. 2. 2017 | Vojtěch Drbohlav

Skvěle. Starší dorostenci senzačně přehráli Brno a vedou osmifinálovou sérii

OF1, pátek 24. 2. 2017
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o – Opět po roce se Bruslařský klub postavil v osmifinále do cesty Kometě Brno, obhájci titulu v NOEN Extralize staršího dorostu. Boleslavští šli hned v první třetině do vedení, přičemž nedovolili Kometě ani jednou, aby vedla ona. Brňané sice zvládli dvakrát vyrovnat, jenže Středočeši sehráli naprosto výbornou druhou třetinu, která rozhodla o jejich vítězství. Mladá Boleslav tedy nad brněnským favoritem velice překvapivě zvítězila a dostala se do vedení 1:0 v sérii hrané na tři vítězné zápasy. Další velice těžké utkání čeká Bruslařský klub v sobotu od 16:30 opět v brněnské DRFG aréně.
Kometa Brno: Šindelka – Krejčí II., Věžník, Slabý, Jurnečka, Kowalczyk, Š. Kučera (C), Vašíček, Gloz – Süss, Svoboda, Gajarský, Minárik, Střondala, Krejčí I., Matula, Novák, Frydrych, Kunc, Škvrně, Kadlic
Ml. Boleslav: Haas - Horský, Jirásek (A), Nepokoj, Dlabola, Imlauf, Homolka, Červenka - Tóth, Křížek (C), Flynn - Dvořák, Šípek, L. Kučera - Havelka, Foerster, Simon - Dobša, Jindra, Čermák - Hrachovec
Branky a nahrávky: 17. Střondala (Matula), 33. Svoboda (Matula) – 6. Havelka, 24. Křížek (Flynn, Tóth), 34. Nepokoj (Dvořák, Kučera L.), 36. Kučera L. (Tóth), 52. Šípek (Dvořák). Rozhodčí: Kašík – Čelechovský, Mikšík. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 122. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.

Komentář

Boleslavští měli hned ve druhé minutě gólovou šanci, v níž se ocitl Matěj Tóth. Slovenskému útočníkovi ve službách Bruslařského klubu však koncovka moc nesedla, proto puk do odkryté branky nezamířil. Nepříjemnou střelu vyslal z levého kruhu na Radka Haase jeden z nejlepších hráčů Komety Adam Gajarský. I tentokrát bylo ale skóre 0:0. Lukáš Kučera jel posléze na branku, nenabral však moc velkou rychlost, a tak jej posléze jeden z protihráčů dostihl.

Bruslaři se v 6. minutě dostali do vedení. Hynek Havelka vystřelil na branku a puk propadl brněnskému brankáři do sítě. Kometa Brno si zahrála početní výhodu po zcela zbytečném faulu Davida Jiráska. Ke štěstí Bruslařského klubu se z ní ale Brňané neprosadili. Slibnou příležitost promarnil například Adam Gajarský, který místo střely do odkryté branky zvolil přihrávku. Hynek Havelka byl očividně pořádně namotivovaný, protože nebyl daleko od druhého gólu. Jenže proti jeho dorážce byl úspěšnější Martin Šindelka se svým betonem.

Kometa po polovině prvního dějství zlepšila pohyb a držela se častěji v útočné třetině. Nejblíže gólu byl Matěj Svoboda, po jehož střele už se zdálo, že Radek Haas kapituloval. Jenže jako by při Mladé Boleslavi stáli všichni svatí, protože puk se zázračně odrazil od horní konstrukce branky. Domácí nepolevovali a ze své aktivity vytěžili vyrovnávací branku. Obrovský talent a odchovanec porubského hokeje Vojtěch Střondala dostal poměrně dost prostoru v pravém kruhu, odkud prostřelil Radka Haase. Ve zbytku první třetiny měli Jihomoravané stále více ze hry a navíc výborně bránili, Bruslaři tedy Martina Šindelku téměř neohrozili.

Druhá třetina začala poněkud nepřesnou hrou, více na straně Mladé Boleslavi. Bylo znát, že si oba celky dostatečně uvědomují velkou důležitost utkání. Brňané však ve 24. minutě opomenuli na modré čáře kapitána hostů Zdeňka Křížka, který si najel do pravého kruhu, odkud parádní střelou švihem prostřelil Martina Šindelku. Výborné střídání odehrála v polovině utkání i formace Vojtěcha Střondaly. Sám brněnský útočník byl hned u dvou velkých šancí, jenže pokaždé nezamířil přesně.

K odraženému puku si mezi kruhy sjel Jakub Šípek, zmiňme, že byl v ideální pozici, protože kolem sebe v tu chvíli neměl žádné protihráče. Boleslavský útočník však zakončil jen do betonu Martina Šindelky. Po vyloučení Hynka Havelky hráli Bruslaři v oslabení, které parádně odbojovali a Kometu téměř do ničeho nepustili. Přesto se však domácí prosadili, 13 sekund před vypršením Havelkova trestu se krátce po buly prosadil z mezikruží Matěj Svoboda.

Mladá Boleslav hrála ve druhé třetině lépe než v té první a to se projevilo tím, že se Středočeši dostali znovu do vedení. Brňané opomenuli v pravém kruhu Martina Nepokoje, který se po výborné přihrávce od Lukáše Kučery nemýlil. V situaci dvou proti jednomu se ocitli před brankou hosté, jenže kapitán Zdeněk Křížek se podruhé v utkání netrefil. Tentokrát promáchl. Bruslařský klub stále pokračoval ve svém tlaku a dostal se dokonce do dvoubrankového vedení. Lukáš Kučera objel branku a na milimetr přesně poslal puk mezi levou tyč a beton brněnského brankáře. Po druhé třetině tedy Bruslaři vedli 4:2.

Boleslavští starší dorostenci v úvodu poslední třetiny dohrávali přesilovou hru. V ní měl asi největší příležitost Oscar Flynn, jemuž se však nepodařilo z pravého kruhu prostřelit Martina Šindelku. Ve velké šanci na snížení byl ve 46. minutě Adam Gajarský. Ten z blízka dorážel, brněnský útočník však trefil jen připraveného brankáře hostů. Výborné střídání odehráli v polovině třetí třetiny Oscar Flynn a Matouš Horský. Prvně jmenovaný usilovně dorážel u pravé tyče, ale brankář Brna a jeho betony byli proti. Ani následná dorážka Matouše Horského brankou neskončila.

Brněnští hráči totálně chybovali v obranném pásmu, následně se Bruslaři ocitli před brankou dva proti jednomu. A mohli se radovat, protože odskočili Kometě na rozdíl tří branek. Jakub Šípek se po skvělé Dvořákově přihrávce nemohl mýlit a přesnou ranou z blízkosti rozvlnil síť za Martinem Šindelkou. Boleslavští hráli v 52. minutě početní výhodu, v níž sice uzamkli soupeře v pásmu, jenže většina střel nemířila na branku.

Bruslaři si zbytek utkání zkušeně ohlídali a snažili se držet puky co nejdál od vlastní branky. Po velice bojovném výkonu podpořeným parádní formou Radka Haase tedy Mladá Boleslav zvítězila. Podaří se to svěřencům Jiřího Zörklera a Ladislava Kolnera v sobotu znovu?

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, s jak moc silným soupeřem hrajeme. Připravovali jsme se na to ale tak, že je úplně jedno, jestli hrajeme s Kometou nebo se Spartou. Naším cílem bylo podat co možná nejlepší výkon, zkrátka dát do toho maximum. To kluci splnili, odměnou pro ně je výhra. Navíc nás perfektně podržel brankář Haas. A ti, co se tolik do hry nedostali, i na střídačce parádně spoluhráčům pomáhali. Tak týmový výkon nás moc těší.

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Propadli jsme v prostoru. V podstatě jsem dali ze čtyřiceti střel jen tři góly, což je opravdu málo. Měli jsme mizernou koncovku, což byla alfa a omega dnešního zápasu. Boleslav nás tím předčila a díky tomu získala první vítězství. To byl hlavní fakt zápasu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.