BK MLADA BOLESLAV
1. 3. 2017 | Jitka Čechová

Starší dorost potřetí prohrál a v osmifinále tak zakončil letošní sezonu

OF4, středa 1. 3. 2017
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. – Boleslavští starší dorostenci bohužel potřetí za sebou nestačili na brněnskou Kometu a v osmifinále play-off tak končí svou pouť letošní sezonou. Nutno podotknout, že se Bruslaři proti předem favorizovanému soupeři neztratili, však jej také hned v prvním utkání této série dokázali zaskočit a zvítězit. Pravděpodobný postup Brňanů se však nakonec přeci jen potvrdil.
Ml. Boleslav: Haas – Dlabola, Jirásek (A), Imlauf, Horský, Homolka, Nepokoj, Červenka, Hrachovec – Foerster, Čermák, Dvořák, Křížek (C), Simon, Dobša, Šípek, Havelka, Flynn, Jindra, Tóth, L. Kučera (A)
Kometa Brno: Holík – Krejčí II, Věžník, Slabý, Kowalczyk, Š. Kučera, Mlčák, Vašíček – Gajarský, Süss, Svoboda, Minárik, Střondala, Krejčí I (A), Matula, Novák (A), Frydrych, Škvrně, Kunc, Plášek, Kadlic
Branky a nahrávky: 9. Plášek (Kowalczyk, Střondala), 19. Škvrně (II, Gajarský), 29. Svoboda (Plášek, Kowalczyk). Rozhodčí: Wagner – Kajínek, Bosák. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 132. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 0:3.

Fotogalerie

Komentář

Třetí zápas osmifinále play-off staršího dorostu mezi Mladou Boleslaví a Kometou Brno začal spíš opatrně, ačkoliv emoce pod povrchem nepochybně probublávaly. Důkazem toho byla slovní výměna mezi brněnským Střondalou a boleslavským Šípkem. Šancí ale bylo vidění spíše méně než více. Solidní příležitost si připsal v prvních pěti minutách snad jen hostující Mlčák, který si ovšem z prostoru v mezikruží na boleslavského brankáře Haase nepřišel.

Na druhé straně mohl těsně před půlkou první třetiny kontrovat Foerster, ale Holík si proti jeho střele dobře vybruslil. Pak přišel první zlomový moment zápasu. Na trestnou lavici usedl za vysokou hůl domácí Jirásek a Kometě stačila přibližně půl minuta na to, aby trestu Středočechů využila. Vyražený puk se dostal rovnou na hůl Karla Pláška a ten už to neměl složité. Boleslavští se pokoušeli o odpověď, od modré pálil Červenka a těsně na brankovišti se puk snažil tečovat Dvořák. Leč neúspěšně. Pár minut před koncem první třetiny šli Bruslaři znovu do oslabení, tentokrát jej ale úspěšně ustáli. I díky několika skvělým zákrokům Haase, který bravurně vychytal například Škvrněho. Nakonec to byl ale právě Marek Škvrně, kdo se chvilku před zazněním sirény prosadil dorážkou na brankovišti. Kometa tak odcházela do šatny s dvoubrankovým vedením.

V úvodu druhého dějství měli Středočeši vlastně hned dvojitou šanci na snížení. Jenže Dobša byl ve své samostatné akci hákován. Bylo odpískáno trestné střílení, jenže boleslavský útočník jej nedokázal využít, ačkoliv zamýšlená trefa mezi betony vůbec nevypadala špatně. Kometa si posléze svým nedovoleným zákrokem rovněž vykoledovala své první oslabení tohoto zápasu. Bruslaři se ovšem ani této šance nechopili, naopak ještě v závěru početní převahy sami faulovali a posléze potřetí inkasovali. Už v přesilovce Brna se prosadil Matěj Svoboda.

Kometa už v té době hrála zcela prim. Mladoboleslavští se horko těžko dostávali byť jen do útočného pásma, natož do větších šancí. Naopak u Haase něco hořelo prakticky pořád. Frydrychovu střelu boleslavský brankář na poslední chvíli vyrazil, Gajarský zas neměl dostatek klidu na holi, neboť zakončoval v pádu. Jednu z ojedinělých příležitostí Bruslařů si mohl vybojovat Simon, jeho samostatný únik byl ale hned zčerstva zastaven.

Bruslařům se ani ve třetí části nedala upřít upřímná snaha, Kometa už ale držela otěže zápasu pevně ve svých rukou. Hned několikrát Středočechy uzamkla v jejich pásmu, zatímco svěřenci trenéra Zörklera hrozili spíše z brejků. Třeba na Šípka zůstala zírat prakticky odkrytá branka, boleslavský útočník se ale netrefil.

Jak třetina běžela, bylo stále více patrné, že je rozhodnuto. Kolem padesáté minuty měli hosté hned další tři příležitosti k navýšení a domácí zas a znova zachraňoval od dalšího inkasování gólman Haas. Domácí celek se až do poslední chvíle nepřestával pokoušet alespoň o čestný zásah a drobnou potěchu publika, ale všechno marné. Kometa Brno si tak z Mladé Boleslavi veze třetí potřebnou výhru k postupu do čtvrtfinále.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Myslím si, že jsme předvedli obrovsky bojovný výkon. I přes to, že jsme prohrávali, tak jsme zápas nezabalili, kluci ho odmakali až do konce. Kluci do toho šli naplno, ale podle mě se k nám nenaklonilo moc štěstí. Nějaké šance nám tam nespadly nebo jsme třeba neproměnili trestné střílení. Sportovně ale musíme uznat, že Kometa byla lepší a postoupila zaslouženě. Máme obrovskou radost, že i když jsme šli do série jako outsideři, tak jsme dokázali soupeře potrápit a nedat mu nic zadarmo.

V play-off už si soupeře nevyberete. Nechceme se vymlouvat na to, že jsme dostali právě Kometu. Například Pardubice či Jihlava by nemusely být o moc schůdnější. Loni byla Kometa celou sezónu nejsilnější a vyhrála titul. My budeme i letos sledovat, jak se jí bude dál dařit a jestli jsme i tentokrát prohráli s mistrem. Chtěli bychom poděkovat hráčům za to, jak k play-off přistoupili a za to, jak ho odehráli.

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Výsledek sice může vypadat jednoznačně, ale soupeř měl momenty, kdy mohl vstřelit gól. Díky našemu gólmanovi a celkově dobré obranné hře jsme neinkasovali. Efektivita rozhodla, my jsme dali tři góly z brankoviště, čímž jsme si vytvořili dobrý náskok. Potom už jsme zápas víceméně kontrolovali.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.